3 találat a(z) számla kiállításának időpontja cimkére

Haladéktalan számlakiállítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk ügyvitel szoftvereket fejleszt és értékesítés. Honlapunkról megrendeléskor és sikeres bankkártyás fizetéssel a szoftverek azonnal használhatóak. Azaz a teljesítés megtörtént részünkről. (Az ügyfél regisztrációt kap és használhatja a szoftvert. A teljesítés megtörtént jogilag, és az áfateljesítés is ez az időpont véleményünk szerint.) A kérdés az, hogy az ügylettel kapcsolatos számlakiállítási kötelezettség mikor keletkezik? Az áfatörvény szerint a számlát haladéktalanul ki kell állítani. („Az áfatörvényben konkrétan megjelölt észszerű időt figyelembe véve: 1. az ügylet áfatörvény szerinti teljesítési időpontjáig megvalósuló készpénzzel vagy készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel történő ellenérték megtérítés esetén a számlát haladéktalanul ki kell bocsátani…) A haladéktalanul ebben az esetben pontosan mit jelent? Rögtön a bankkártyás fizetéskor? Példa: Pénteken este az ügyfél megrendeli és bankkártyával rendezi az ellenértéket. Számlázást végző kolléga péntek este már nem tudja kiállítani a számlát, mivel már nem dolgozik, munkaideje letelt. Legkorábban hétfő reggel tudja a számlát kiállítani.Helyesen járunk el ebben az esetben ha csak hétfőn állítjuk ki a számlát vagy már pénteken ki kellett volna? Köszönettel:

Számla kiállításának napja Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy egyéni vállalkozó, valamint bt. állithat-e ki szombati nappal számlát? Válaszát előre is köszönöm.

Csed +kata Kérdés

Tisztelt Szakértők! Katás egyéni vállalkozó a szülést követően csedben részesül, melynek időtartama alatt a kata összegét nem kell megfizetnie, ugyanakkor a vállalkozásában nem végezhet személyesen munkát. Ez utóbbit hogyan kell pontosan értelmezni? Például állíthat ki számlát olyan tevékenységről, melynek teljesítési napja a csed kezdőnapját megelőzi? (A jelenlegi gyakorlat alapján a munka fizikai elvégzést követő hónapban állítja ki a partner a számlázás alapját képező teljesítésigazolást.) Köszönettel: Deák Balázs

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Selejtezés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Külföldről származó osztalék adója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

EU-n belüli egyéni vállalkozásból származó jövedelem

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close