75 találat a(z) számlázó program cimkére

Pénztárgép – autószerelő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autószerelő tevékenységet végző egyéni vállalkozó számlázó programot használ bevételeinek kiszámlázásához. Pénztárgépet ebben az esetben is vásárolnia kell, vagy elegendő a számlák havi lejelentése a NAV felé? Köszönettel.

Webáruház számlázási szabályai Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy webáruházi értékesítés esetében elegendő-e kézzel kiállított számla, vagy kötelező-e számlázó program használata? Esetleg várható-e online számlázási kötelezettség? Köszönöm szépen!

Pénztárgéphasználat kötelező? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi mentes kft. alakformáló szalont üzemeltet a székhelyén. A pénztárgép használata kötelező, ha minden esetben a szolgáltatásról (fizikai közérzet javítását szolgáló) számlát bocsájt ki? Elég készpénzfizetési számlát kiállítani, vagy kizárólag számlázó programot kell hozzá használni? Köszönettel várom válaszát. Krisztina

Számla hitelessége Kérdés

Tisztelt Adózóna! Létezik a kézi - nyomtatványból kiállított – számla, a digitális eljárással hitelesített, s a számlázó program által generált, utóbbi a leggyakoribb. Kérdésünk hogy ez elveszti-e hitelességét azzal, hogy nem postán, hanem e-mailen küldik a partnerek? Elegendő-e a számlázó program dokumentációja, miszerint az biztosítja a megfelelő eljárást, az utólagos módosítást kizárva, s ettől hiteles egy sorszámon minden számla? Vagy attól már hitleltelen lesz, hogy nem a szállító nyomtatja akarmilyen nyomtatóval, akármilyen papírra (senki nem köteles céges, színes formát használni), hanem a vevő? Miért hitelesebb egy számla postán érkezve, aminek egy jelentős részéről igazságügyi IT-szakértőn kívül senki sem képes megállapítani a küldésének formáját? Van olyan rendelkezés, amely előírja, hogy a számlázóprogramból kell közvetlenül nyomtatni, csak az hiteles? Köszönjük.

Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016.01.01-jétől teljesítendő adatexporttal kapcsolatban kérném a segítségét. Számlázó programunkból nem magyarországi (német) adószámunkon is bocsátunk ki számlát. A számlázó programnak a német adószámunkon kiállított számlákkal kapcsolatban is kell rendelkeznie az adatexport funkcióval? Segítségét előre is köszönöm!

Számlázó programok online bekötése a NAV-hoz: veszélyek és előnyök Cikk

Számos kérdést vet fel a számlázó programok valós idejű, elektronikus adatszolgáltatása a NAV felé, és sok cégnél jelentős időráfordítással és költséggel járó szoftverfejlesztést igényelne. Összefoglaltuk a számlázó programok NAV-hoz történő online bekötésének előnyeit, illetve hátrányait.

Áfatörvény 58. paragrafus – számlakorrekció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az áfatörvény 58. paragrafusa alá tartozó szolgáltatásnyújtások számlakorrekcióival kapcsolatban kérném a segítségét. A számlázó programunk mindhárom dátum (számla kelte, teljesítés dátuma, fizetési határidő) megadásával enged csak számlát, illetve számlával egy tekintet alá eső okiratot készíteni. Ebben az esetben milyen teljesítési időpontot kell a bizonylatokon feltüntetni, amennyiben 1. variáció: a korrekció számlával egy tekintet eső okirattal történik? Példa: az adóalap csökken, az eredeti számla kelte: 2016.11.05., a teljesítés: 2016. 11. 05., a fizetési határidő: kiállítás plusz 14 nap. A szolgáltatási időszak: 2016. december. A korrekcióra 2016. december 15-én kerül sor. Ebben az esetben a teljesítés időpontja az eredeti számlán feltüntetett időpont lesz, vagy az a kiállítás napjával lehet azonos? (A könyvelő program a számlán feltüntetett teljesítési időpont alapján gyűjti fel az áfaanalitikát. Ha az eredeti teljesítési időpontot szerepeltetem a számlán, akkor a korrekciós bizonylatot nem szerepelteti a decemberi bevallásban, viszont az áfatörvény 153. paragrafusa szerint ezt a decemberi bevallásban lehet legkorábban szerepeltetni. 2. variáció: számlával egy tekintet alá eső okirattal érvénytelenítem a számlát, és új számlát állítok ki. Az előbbi példánál maradva ebben az esetben milyen teljesítési időpontot kell feltüntetnem a bizonylatokon, úgy, hogy a számlázó és a könyvelő program sajátosságait figyelembe véve a számlakiállítás megfeleljen az áfatörvényben foglaltaknak?

Időszakos elszámolású számlák javítása II. Kérdés

A válaszból úgy ítélem meg, hogy a válaszadó nem vette észre, hogy két bizonylatról és mindkettő javításáról van szó. Ezt azért gondolom így, mert a válaszában a dátumok keverednek. Egyébként a cég számlázó programot használ, ami módosító számla kibocsátására is alkalmas. Kérem, a válasznál ennek a figyelembe vételét. Valamint kérem a kérdésünkre konkrét választ legyen szíves adni.

Számlázás 2016. január 1-jétől Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. január 1-jétől minden számlázó programnak rendelkeznie kell "adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás" elnevezésű funkcióval. Egy kft. 2016. január 1-jétől június 20-áig abból a számlázó programból adott ki 35 darab számlát, ami nem rendelkezik a fenti funkcióval. A kiadott számlákat a vevők elfogadták, és kiegyenlítették. Az a kérdésünk, hogy ebben az esetben mi a teendő? A NAV információs vonala nem tudott érdemben segítségünkre lenni. Azóta a cég felvette a kapcsolatot a programozó céggel, és módosították a számlázó programot, de ebbe a programba nem tudják átkonvertálni a kiadott 35 darab számlát. Kérjük szíves válaszukat és segítségüket, üdvözlettel: Fodor Gyuláné

Számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Társaságunk által kibocsátott gépi számlán a fizetési mód tévesen került feltüntetésre (utánvét helyett készpénz szerepel a számlán). Kérdésem, hogy használható-e az internetről letölthető Word dokumentum-számlával egy tekintet alá eső okirat – ha azt folyamatos sorszámmal ellátjuk és excel-ben nyilvántartjuk –, vagy szükséges, hogy a számlázó programunkkal állítsuk ki a számlát "helyesbítő, korrigáló" okiratot? Köszönettel.

Egyszerűsített készpénzfizetési számla Kérdés

Tevékenységünk (parkoló üzemeltetés) alapján nem vagyunk online pénztárgép használatára kötelezettek. Ha valaki áfás számlát kér, azt számlázó programmal állítjuk ki. (A számlázó természetesen be van jelentve a NAV-hoz.) A számlázó program nyugta adására nem alkalmas, viszont meggyorsítaná a munkánkat, ha nyugta helyett a magánszemélynek is tudnánk úgy számlát kiállítani, hogy vevőnek csak azt írnánk be, hogy "magánszemély", az összes többi azonosító adat üres maradna. Ebben az esetben a számla nyugtaként működne, hiszen a magánszemély nem akarja költségként leírni az ellnértékét, cégünk azonosító adatai viszont szerepelnének a számlán. A kifizetett összeg és a kiadott számla sorszáma bekerül a számlázó program adatbázisába. Ezzel eleget tennék bizonylatadási kötelezettségünknek. Kérdésünk az lenne, hogy helyes ez az eljárás? Várom szíves válaszát.

Számlázó program használata és kézzel írt készpénzfizetési számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vegyesiparcikk-kiskereskedelmi üzletbe számlázó programot vásároltunk. Használatát bejelentettük. Van-e akadálya annak, hogy a közületi (utalásos) számlákat a számlázó programmal, a készpénzes számlákat pedig kézzel, készpénzfizetési számlatömb felhasználásával állítsuk ki?

Adatszolgáltatás számlázó programból Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016. 01. 01-től teljesítendő adatexporttal kapcsolatban kérném a segítségét. Más nevében állítunk ki számlát, és a mi nevünkben kiállított számlát is fogadunk be. Tehát részt veszünk önszámlázásban, hol meghatalmazottként, hol meghatalmazóként. Azt szeretném megkérdezni, hogy az adatexport során mely számlákat kell szerepeltetni: a "más nevében" általunk kiállított vagy a "mi nevünkben" kiállított, általunk befogadott számlákat? Segítségét előre is köszönöm!

Számlázó program Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő abban az esetben, ha a számítógép egy vírusfertőzés következtében a winchester teljes tartalmát visszavonhatatlanul letörölte, amin a számlázó program adatai is rajta voltak? A kiállított számlák nyomtatott formában rendelkezésre állnak, de a program nem. Időközben egy másik számlázó programot kezdett használni a cég. Milyen formában kell, illetve kellett volna a számlázó program "elektronikus" formában történő megőrzését biztosítani, illetve van-e ilyen jellegű kötelezettség, ha megsemmisültek a programadatok? Köszönettel.

Számlázó program áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. vásárolt új számlázó programot. 2015. novemberben előleget fizetett ki ki 238 000 forint plusz áfa összegben. A végszámla januárban érkezett 500 000 forint plusz áfa összegben (levonva belőle az előleget, így a fizetendő 262 000 forint plusz áfa). Kérdésem az lenne, hogy hogyan kell 2015-ben, illetve 2016-ban a könyvelésben nyilvántartani, illetve a beszámolóban szerepeltetni? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Végkielégítés

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti áfa évközi választása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close