36 találat a(z) sertéspestis cimkére

Afrikai sertéspestis – rendkívüli ülést hívott össze a FAO a kínai járvány miatt Cikk

A Kínát sújtó afrikai sertéspestis ázsiai elterjedésének kockázata miatt rendkívüli ülést hívott össze az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO), hogy a tíz érintett országgal közösen kidolgozzák és életbe léptessék a járvány elterjedését célzó akciótervet.

Afrikai sertéspestis Romániában: a Fekete-tengernél terjed a kór Cikk

Már több mint 61 ezer házi sertést pusztítottak el Romániában a hatóságok az afrikai sertéspestis (ASP) rohamos terjedésének megfékezése érdekében, túlnyomó többségüket a Fekete-tenger és a Duna-delta térségében, ahol sokkal agresszívebb a járvány, mint a magyar határral szomszédos megyékben – közölte a román állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA).

Enyhítette Ukrajna a magyar sertéshús bevitelét gátló intézkedéseket Cikk

Csak az afrikai sertéspestis (ASP) betegséggel érintett Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből származó sertés eredetű termékek bevitelét tiltja ezentúl Ukrajna – közölte ma az Agrárminisztérium (AM).

Házi disznókban is kimutatták az afrikai sertéspestist Romániában Cikk

Megerősítette az afrikai sertéspestis (ASP) jelenlétét a Román Állategészségügyi Hatóság a Bihar megyei Kiskereki település egyik kis létszámú házisertés-állományában. A kitörés körül felállított 10 kilométeres sugarú megfigyelési körzet Magyarországra, Hajdú-Bihar megyébe is átnyúlik, az érintett területen azonban sertést nem tartanak – közölte honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

Oroszországban jár? Tilos behozni ilyen termékeket Cikk

Idén június 14. és július 15. között Oroszország ad otthont a labdarúgó világbajnokságnak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság, különösképp a VB-re kiutazók figyelmét, hogy Oroszországból állati eredetű terméket tilos behozni. A hazatérő szurkolók poggyászaiban fellelt, tilalom alá eső élelmiszereket – mennyiségtől függetlenül – elkobozzák.

Afrikai sertéspestis: a vaddisznók tömeges kilövését rendelték el Bulgáriában Cikk

Az észak-bulgáriai Dobrics megyében a vaddisznók tömeges kilövését rendelték el, miután a szomszédos romániai Tulcea megyében az afrikai sertéspestis (ASP) 15 gócpontját azonosították.

Az ukrán határ mellett is afrikai sertéspestist találtak egy vaddisznóban Cikk

Az ukrán határ melletti Tiszakerecseny község határában elhullottan talált vaddisznóból mutatta ki tegnap az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. Az állategészségügyi szakemberek – az országos főállatorvos utasítására – haladéktalanul megkezdték a szükséges intézkedések végrehajtását. A fertőzés feltehetően Kárpátaljáról, a fertőzött, vírushordozó vaddisznók tavaszi vándorlása révén került át Magyarországra – írja honlapján a Nébih.

Nébih: az EU területére szállítható magyar sertéshús Cikk

Az európai uniós állategészségügyi protokollnak megfelelően korlátozás nélkül szállítható az afrikai sertéspestissel (ASP) nem érintett magyarországi területekről az élő sertés, sertéshús, sertéshúsból készült termékek az EU területére – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI megkeresésére.

Embargó: az oroszok egy ideig nem kérnek a magyar sertésből Cikk

Ideiglenes korlátozást vezetett be május 7-ével az orosz állategészségügyi és növényvédelmi szövetségi szolgálat (Rosszelhoznadzor) a Magyarországról származó élő sertések és sertéshúsból készült hústermékek, sertésembrió és reprodukciós anyagok bevitelére. Nem esnek a behozatali tilalom alá ugyanakkor azok a sertéshúsból készült, illetve sertéshúst is tartalmazó késztermékek, továbbá sertéshúst is tartalmazó állati takarmányok, amelyeket alávetettek az ASP vírusát inaktiváló kezelésnek.

Sertéspestis: több ország kitiltotta a magyarországi termékeket Cikk

A Heves megyében egy vaddisznó tetemében kimutatott afrikai sertéspestis (AFP) miatt Szerbia, Japán, Tajvan, Szingapúr és Dél-Korea is kitiltotta piacáról a Magyarországról származó sertéshúsokat és sertés eredetű termékeket – írta csütörtöki lapszámában a Világgazdaság.

Vaddisznót pusztított az afrikai sertéspestis Heves megyében Cikk

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma szombaton, a fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket. Az afrikai sertéspestis nem azonos a sertéspestisként emlegetett klasszikus sertéspestissel, emberre nem veszélyes.

Újra támad a sertéspestis az ukrán-magyar határ közelében Cikk

Afrikai sertéspestis vírusát mutatta ki az ukrán állategészségügyi hatóság a Beregszászi járásban egy kilőtt vaddisznóból, az állatot Rafajnaújfalu közelében a magyar határtól alig több mint 8 kilométerre ejtették el – közölte ma a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági hivatal (Nébih).

Újabb afrikai sertéspestis-góc jelent meg a magyar határ mellett Cikk

Ismét megjelent az afrikai sertéspestis Romániában: a kór a magyar, illetve az ukrán határtól is alig néhány kilométernyi távolságra található Szatmár megyei Mikola (Micula) egy háztáji gazdaságában fertőzte meg az állatokat – közölte szombaton a román sajtó.

Madárinfluenza, sertéspestis, kéknyelv és társai: állami pénz a felszámolásra, védekezésre Cikk

Megjelent a földművelésügyi miniszter rendelete az egyes állatbetegségek és zoonózisok (állatról emberre vagy emberről állatra terjedő megbetegedés) felszámolására, az ellenük való védekezésre és figyelemmel kísérésükre irányuló nemzeti programok 2017. évi finanszírozásának szabályairól.

A magyar határnál pusztít az afrikai sertéspestis Cikk

Afrikai sertéspestis (ASP) megbetegedésben hullott el tíz állat az ukrán-magyar határ melletti Tiszaújlakon működő sertéstelepen augusztus 28-án.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Óraszám-csökkentés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Vállalkozói osztalékalap

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close