95 találat a(z) selejtezés cimkére

Így spórolhat adót a selejtezéssel: semmit nem lehet csak lazán kidobni! Cikk

Az idei évből még több mint egy teljes negyedév van hátra, de nem árt már most készülni az év számviteli zárására, és picit előre dolgozni. Érdemes körülnézni a raktárban és feltérképezni a felesleges eszközöket, eladhatatlan árut. Az alábbiakban ez utóbbival kapcsolatban adunk tippeket.

Selejtezés szünetelés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó tevékenységét szünetelteti 2012. február óta. A szünetelés időpontjában rendelkezett készlettel, amit sajnos kiárulni nem tudott. A készletének (mivel üdítőkről, szörpökről van szó) a szavatossági ideje folyamatosan jár le. Kérdésem az lenne, hogy ezt a készletet a vállalkozásból selejtezéssel kivezetheti-e? És ha igen, mi a módja? Köszönettel: Fazekasné

Selejtezés Kérdés

Segítséget szeretnénk kérni kis cégek iratselejtezésével kapcsolatban (bt., egyéni vállalkozás). Egybefűzzük Bank-Pénztár-Vegyes Könyvelési bizonylat, általában 1 év, 1 dosszié. Egyéb céges iratok, bevallások, munkaügyi iratok, 2-5 év egyben. Melyik, mikor selejtezhető, és hogyan, van-e valami speciális eljárási rend?

Egyéni vállalkozó? Így csökkentheti adóalapját! Cikk

Az év vége közeledtével az egyéni vállalkozóknak is meg kell vizsgálniuk, milyen teendőket kell – illetve az adókímélés érdekében érdemes – elvégezniük.

Selejtezés Kérdés

Tisztelt Szakértő!Segítséget szeretnék kérni egy zöldséget gyümölcsöt válogató és értékesítő vállalkozással kapcsolatosan.Külföldről behozott gyümölcsöt válogat át, mely már egyrészt romlott állapotban van. A még ehetőeket továbbértékesíti, a már fogyasztásra nem alkalmasat pedig könyvelésileg selejtezési jegyzőkönyvvel selejtezzük ki. A kérdésem arra vonatkozna, hogy ezt a már fogyaszthatatlan és leselejtezett gyümölcsöt, kell-e valahová elszállítani? Van-e ennek hivatalos megsemmisítésre vonatkozóan valami feladat, vagy egyéb dolog?Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakásszövetkezet tulajdonában lévő lakás használata

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Efo gyed mellett

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs