95 találat a(z) selejtezés cimkére

Számlák az irattárban – megőrzési idő, selejtezés Cikk

Mennyi ideig kell megőrizni a céges iratokat, bizonylatokat? Mit kell papír alapon tárolni és mit elektronikus formában? Mi a teendő akkor, ha a különböző jogszabályok mást írnak elő?

Meddig kell az árut hirdetni? Kérdés

Befejezetlen beruházás kivezetése Kérdés

Tárgyi eszköz, áfaarányosítás Kérdés

Selejtezés Kérdés

Választók listázásával kapcsolatos ügyet vizsgált a NAIH Cikk

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) honlapján elérhető döntés szerint Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában 2020. év januárjában iratselejtezés történt, melynek során a fellelt dokumentumok egy részét az Egri Ügyek Hírportál szerkesztőségéhez továbbították. Az alábbiakban az ügy adatvédelmi tanulságait mutatjuk be.

Idegen ingatlanon végzett beruházás Kérdés

Egyéni vállalkozás Kérdés

Áfafizetés selejtezésnél Kérdés

Kézi számlatömbök selejtezése Kérdés

Selejtezés Kérdés

Selejtezett készlet értékének megtérítése Kérdés

Járulékfizetés igazolása nyugdíj megállapításához Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyugdíjba menetel előtt kérve lett a megállapító szervtől a szolgálati idő megállapítása. Az általam számolt, illetve a megállapított szolgálati idő 7 évvel eltér. Megállapító szerv tájékoztatása szerint ez idő alatt nem került járulék befizetésre. Az akkori munkáltatónál – önkormányzat – viszont azt mondták, hogy az adott időszakra vonatkozó kartonokat leselejtezték, számítógépes nyilvántartás sincs róla. Kérdésem az lenne, hogyan tudom igazolni, az érintett időszakban a munkáltató tőlem levonta a járulékokat, illetve az adót is? Válaszukat előre is köszönöm.

Selejtezés továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Angliai ügyfelünknek selejteznie kell korábban tőlünk vásárolt árukészletét. Vissza nem szeretné küldeni Magyarországra, mert sokba kerülne a szállítás, valamint itthon is selejtezés várna rá. Hogyan tudnánk ezt a költséget megtéríteni számára? Kiszámlázhat egy árukészletet nekünk, amit nem szállít el? Vagy esetleg a selejtezés költségét tudja ránk terhelni? Ha számlázhat, milyen áfakulccsal teheti azt? Válaszát előre is köszönöm!

Selejtezési költség kiszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Csomagolóanyagot selejtezünk egyik (közösségi) partnerünk költségére. A kérdésem az lenne, hogy áfásan kell-e ilyenkor a számlát kiállítani? A leselejtezett anyagot nem szállítják el, az Magyarországon marad. Köszönöm válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gépjárművezető-oktatás

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs