4 találat a(z) saját gépjármű használata cimkére

Adóköteles munkába járás – saját gépkocsi Kérdés

Kiküldetés mérnökök részére Kérdés

Tisztelt Hölgyem /Uram! Egy budapesti cég munkavállalói mérnökök, akik munkájukat nem a székhelyen látják el, hanem az éppen aktuális magyarországi projekthelyszínen. A munkaszerződésük szerint a munkavégzés helye Magyarország. Lehet-e nekik a saját gépjármű-használatra kiküldetést (kiküldetés rendelvényen) adni? Illetve az ő esetükben figyelembe kell-e venni az Mt. 53. § szerinti 44 napot/ év? A munkakörök és munkáltató nem változik? Előre is köszönettel.

Cégautóadó nem céges autóra Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. tagja, alkalmazottja, a saját tulajdonában lévő gépjárművet használja útnyilvántartás alapján hivatali, üzleti utakhoz. A javitási, fenntartási költségeket számla alapján kívánja megtéríttetni az üzleti és a magáncélú használat arányában. A súlyadó, a biztositás a magánszemély nevére szól. Ez elszámolható? A cégautóadót ilyen esetben a kft. megfizetheti, vagy az a magánszemélyt terheli? Köszönöm válaszát.

Béren kívüli juttatások – munkába járás és kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 39/2010. kormányrendeletben szabályozott munkába járásra (hazautazás, saját gépjármű használat 9 Ft/km díjjal számolva, stb.) a munkáltató által megfizetett költségek beleszámítanak a béren kívüli juttatások éves 200 000 forintos keretébe? Vagy mivel adómentesek, attól függetlenül kell kezelni az említett juttatásokat, és csak a törvényben meghatározott havi fizethető díjat (2014-ben 32 500 forint) kell figyelembe venni? Ez a havi díj a helyközi bérletek árát és a hazautazás költségét jelenti, vagy a 9 Ft/km gépjármű-használat is ebben a keretben fizethető ki? Válaszát köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás adókötelessé tétele

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Exportszámlák árfolyama

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close