58 találat a(z) rokkantnyugdíj cimkére

Munkaerőpiaci járulék rokkantellátás esetén Kérdés

Felmerült bennünk a kérdés, hogy azon munkavállalók után, akik rokkantnyugdíjat kapnak, kell-e munkaerőpiaci járulékot fizetni, hiszen ők nem jogosultak a munkanélküli ellátásokra. Alapítványunk közhasznú, nonprofit szervezet, ahol a munkavállalók 95%-a fogyatékkal él.

Rokkantnyugdíj melletti foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Cím! Szeretném megkérdezni, hogy C2 besorolású rokkantnyugdíj mellett milyen feltételekkel lehet munkát végezni? A munkaadónak milyen terhei keletkeznek a foglalkoztatás során? Köszönettel:VallernéKlári

Megváltozott munkaképességű személyek táppénzre jogosultsága Kérdés

Tisztelt Szakértők! Vannak olyan dolgozóink, akik régen rokkantnyugdíjasok voltak és most is azt mondják magukról, hogy ők nyugdíjasok. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy akik 2012. január 1. előtt rokkantnyugdíjat kaptak, ami ugye változott és rehabilitációs vagy rokkantsági ellátás lett belőle, az ő munkabérükből milyen járulékokat kell vonni, jogosultak-e mondjuk táppénzre, a munkajogban vannak-e az ő foglalkoztatásukkal kapcsolatosan más előírások, például felmondás esetén. Köszönöm szépen a segítséget: Krcsik Eszter

Munka nyugdíj mellett: ami nem számít bele a jogosultsági időbe Cikk

A kétezres évek elején öt évig baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülő magánszemély három évig dolgozott az ellátás mellett. Ez az időszak beleszámít-e a jogosultsági időbe? – kérdezte olvasónk. Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Öregségi nyugdijhoz szolgálati idő számítása Kérdés

2016 augusztusától öregségi nyugdíjat kértem, mivel betöltöttem a nyugdíjkorhatárt. Előtte 2001. decembertől rokkantnyugdíjas voltam, de mellette dolgoztam végig, így a jövedelemből nyugdíjjárulék is lett vonva. Meglepődve vettem tudomásul, hogy 2001. decembertől 2011. december 31-éig szolgálati idő nem lett figyelembe véve, csak 2012. január 1-jétől 2016. augusztusig. Mikortól módosult, hogy a fent említett időszak kiesik a szolgálati idő számításából?

40 évhez szükséges idő megszerzése Kérdés

60 éves nő vagyok, rokkantsági ellátásként 29 615 forintot kapok. Idén elvesztettem a munkámat, és szerettem volna nyugdíjba menni, de sajnos hiányzik a 40 évből fél év, mert abban az esetben, ha csak a rokkantnyugdíjas éveim (4 év) hiányoznak, abban az esetben beszámítják. Mit lehet ebben az esetben tenni, ha nem találok munkát?

Rokkantnyugdíj mellett kata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődnék, hogy amennyiben egy 80 százalékos rokkantnyugdíjas magánszemély kiváltaná az egyéni vállalkozói igazolványát (amennyiben ez egyáltalán lehetséges) és katás lenne, elveszítené-e a rokkantsági járadékát? Ha igen, akkor tisztelettel kérnék segítséget, hogy milyen vállalkozási formát választhat, hogy számlaképes legyen, amennyiben ez bármilyen formában lehetséges. Köszönettel és tisztelettel: Király Anita

0,5 százalékos nyugdíjemelés: kire vonatkozik? Cikk

Kaphat-e keresőtevékenysége után 0,5 százalékos nyugdíjemelést a korábban rokkantnyugdíjban részesülő személy? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

0,5 százalékos nyugdíjemelés Kérdés

A 0,5 százalékos nyugdíjemelés kérdésében saját jogú nyugdíjnak számít-e a (2011.12. 31-ig létezett) rokkantnyugdíj? Tehát ennek az emelése is kérelmezhető-e a befizetett járulék okán? Köszönettel.

"Rokkantnyugdíj" melletti jövedelem Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1957-ben született nőnél 56 százalékos össz-szervezeti károsodási mértéket állapítottak meg 2010. 08. hóban. Kérdésem: milyen összegű munkabére (jövedelme) lehet nyugdíja mellett visszafizetési szankció nélkül? Bruttó vagy nettó jövedelmét kell nézni? Segítő válaszát előre is köszönöm! Reményiné

Szolgálati idő Kérdés

Azt szeretném pontosítani, hogy abban az esetben, ha egy egyéni vállalkozó 2001-2010 között rokkantnyugdíjas volt, de az egyéni vállalkozását ekkor is működtette, és volt válllakozói kivétje, fizetett maga után. Egészségi állapota rendbe jött, 2011-től ismét főfoglalkozású egyéni vállalkozóként folytatja a tevékenységét. 2020-ban lesz jogosult öregségi nyugdíjra. A szolgálati időbe beszámítódik-e a korábbi rokkantnyugdíj mellett végzett tevékenység? Ugyanez a kérdésem arra az esetre is vonatkozik, ha rokkantnyugdíj mellett alkalmazotti munkaviszonyben foglalkoztattak magánszemélyt. Válaszukat előre is köszönöm.

67 százalékos rokkant nyugdíj Kérdés

1954. 08. hóban született nő 37 év 9 hónap szolgálati idővel 2010.04. hótól 67 százalékos, III. rokkantsági fokú nyugdíjban részesül. Rokkant nyugdíjazása óta biztosítási időt nem szerzett, munkaviszonya nem volt. 104 ezer forint a saját és 18 ezer forint az özvegyi nyugdíja. Kérdésem: részére meg lehet-e állapítani a nőknek járó 40 éves szolgálati idővel szerzett nyugdíjat (a rokkantnyugdíj szolgálati időnek minősül-e), és emellett is folyósítják-e az özvegyi nyugdíjat. Köszönettel

Rokkantnyugdíjas katás: hogyan számítjuk a jövedelmet? Cikk

Hogyan számítjuk ki a katás egyéni vállalkozó jövedelmét, ha rokkantnyugdíjra jogosult? Olvasói kérdésre Széles Imre, az Adózóna tb-szakértője válaszol.

Tabajdi Redinghez fordult a korkedvezményes és a rokkantnyugdíjasok ügyében Cikk

Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációjának vezetője csütörtökön közölte, hogy levélben Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi és szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnökéhez fordult a magyarországi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok ügyében.

Rokkantsági rendszer: az Ab-hez fordult az ombudsman Cikk

Kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál a megváltozott munkaképességű emberek ellátásáról szóló törvény egyes rendelkezéseinek felülvizsgálatát az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony

Széles Imre

tb-szakértő

Nonprofit kft. iparűzési adója

Pölöskei Pálné

adószakértő

Gyed melletti foglalkoztatás

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close