28 találat a(z) rokkant ellátás cimkére

Rokkantsági ellátásos egyéni vállalkozó jövedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő!Július 01-től a rokkantsági ellátásban részesülő egyéni vállalkozó rokkantsági ellátása megszűnhet, ha 3 havi átlagjövedelmi eléri a minimálbér 150%-át. Kérdésem hogyan kell számítani a jövedelmet? Esetemben az e.v. nem vesz ki havonta vállalkozói kivétet így szja-t sem fizet, csak megfizeti a kötelező járulékokat a min.bér után. Hallottam olyat, hogy a Nyugdíjfolyósító már azt is jövedelemnek tekinti, ha csak megfizetik a kötelező járulékokat (egyéni vállalkozónál, aki középfokú végzettséget igénylő tevékenységet folytat eleve a min.bér 150%-a után fizeti meg az eb.járulékot) aminek alapján megszűntethetik a rokkantsági ellátás folyósítását.Igaz ez?

Kereseti korlát 2012-ben Kérdés

III. csoportos rokkant ellátása megszűnik, ha hat egymást követő hat hónapra vonatkóan a kerestének, jövedelmének havi átlaga meghaladja a mindenkori kötelező legkisebb munkabér összegét. A kereseti korlát összegének meghatározásakor a nyugdíjjárulék alapjául szolgáló jövedelmet kell figyelembe venni. A főfoglakozású egyéni vállakozónál milyen jövedelmet kell figyelembe venni? Neki a nyugdíjjárulék alapja legalább a garantált minimálbér,de nem biztos, hogy ennyi bevétele van, s az sem, hogy ennyi a jövedelme. A hatóságok milyen bevallás alapján ellenőrzik a jövedelem alakulását?

Rehabilitációs járadék után rokkant ellátott Kérdés

2011. december 31-ig rehabilitációs járadékos voltam. Az idei felülvizsgálat után nem rehabilitálható rokkant ellátott lettem állapot rosszabbodással. Kérdésem: mi alapján fogják kiszámolni a járandóságom.köszönöm megtisztelő válaszát.

Milyen szabályok vonatkoznak a II. fokú rokkantra? Kérdés

Dolgozhat-e a rokkant nyugdíja mellett a másodfokú, 100%-os rokkant személy? Ha igen, mennyit? Van-e valamilyen (munkaóra, jövedelem) korlátozás e tekintben?

Rokkantsági segély melleti munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy egy rokkantsági segélyt kapó ügyfelünk dolgozhat-e mellette és milyen összegig.Sürgős válaszát várva Üdvözlettel LZsuzsa

Végrehajtás: így vonhatnak a nyugdíjból Cikk

Módosították a bírósági végrehajtásról szóló törvényt, amely hatással van a nyugdíjakból és nyugdíj helyébe lépő új típusú ellátásokból történő letiltásokra.

Szociális Kerekasztal: a rokkantévek is számítsanak bele a nyugdíjba Cikk

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló december 29-ei törvény visszavonásáról, illetve az "új komplex minősítő vizsgálatok" felfüggesztéséről egyeztetett szerdán Dávid István, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának foglalkoztatási rehabilitációs főosztályának vezetője a Magyar Szociális Fórum (MSZF) képviselőivel. Az érdekvédelmi szervezetek képviselői ismertették álláspontjukat és azt írásban átadták a főosztálynak - tájékoztatta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága az MTI-t.

Mozgáskorlátozottak parkolási igazolványa: kinek jár? Cikk

A legújabb jogszabályváltozások szerint, aki közlekedőképességében súlyosan akadályozott továbbra is jogosult a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványára akkor is, ha nem részesül fogyatékossági támogatásban.

Rokkantsági ellátás: mettől meddig és főleg mennyi jár? Cikk

Mikortól állapítható meg a rokkantsági ellátás és hogyan szűnik meg? Kinek és mennyi jár?

Rokkantság, rehabilitáció: mi lesz a felülvizsgálat után? Cikk

Cikkünkből kiderül, hogy kinek kell felülvizsgálatra jelentkeznie, s milyen következményei lehetnek az újraminősítésnek.

MEOSZ: még 90 ezer rokkant nem jelentkezett be a felülvizsgálatra Cikk

Még mintegy 90 ezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett be a felülvizsgálatra, pedig ezt már csak március végéig tehetik meg - közölte a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) főtitkára szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.

Hogyan lehet dolgozni a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás mellett? Cikk

Sokak számára nem egyértelmű, hogy a nyugdíjnak nem minősülő, új táppénzszerű ellátások mellett hogyan, miként lehet dolgozni. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tanulságos történetek, éles helyzetek: a beteges vállalkozó esete Cikk

Az egyes jogszabályok előkészítése során a hatástanulmányok értelemszerűen nem egyéni helyzetekre, hanem társadalmi csoportokra készülhetnek. Pedig egy-egy törvényi változás valódi következményeit konkrét élethelyzetek alakulásán lehet igazán tetten érni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemélyek közötti kamatmentes kölcsön adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Átmeneti bányászjáradékos munkaideje

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs