27 találat a(z) rendkívüli felmondás cimkére

Keresőképtelen dolgozónak mondtak fel. A Kúriánál keresték igazukat Cikk

Rendkívüli felmondással megszüntette az őt megtévesztő dolgozó munkaviszonyát a munkáltató. A peres ügy a Kúriánál kötött ki.

A dolgozók akarták megszüntetni munkaviszonyukat, munkaadójuk perelte őket Cikk

Tartós külföldi kiküldetésben dolgozó munkavállalók előbb rendes, majd annak sikertelensége után rendkívüli felmondással akarták megszüntetni munkaviszonyukat. Munkaadójuk a felmondást több okból nem tartotta ezt jogszerűnek – az ügy a Kúrián kötött ki.

Gyesről visszatérő munkavállaló nem jelentkezik munkára Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállalók a gyermek 3 éves kora után nem jelentkeztek munkára. A munkáltató ajánlott levélben és tértivevényes levélben is felszólította a munkavállalókat, hogy nyilatkozzanak jogviszonyukról. A tértivevényes levelet átvették, ennek ellenére nem jelentkeztek. A munkáltató rendkívüli felmondással meg akarja szünteti a munkaviszonyt. A munkavállalóknak járó tgyás, gyed idejére eső szabadságot kötelező-e kifizetni, ha még a papírjaik miatt sem keresik meg a munkaadót? A munkáltató tudomására jutott, hogy az egyik munkavállaló a gyermek 3. életévét követően 2013.12.31-ig gyesen volt, illetve a másik munkavállaló egyéni vállalkozói igazolványt váltott ki.

Táppénz – rendkívüli felmondás Kérdés

Rendkívüli felmondás történik a munkavállaló részéről, de a munkáltató nem akarja elengedni. A munkavállaló megindokolta a felmondást. Ebben az esetben köteles-e a munkáltató elengedni a munkavállalót, illetve a munkavállalót érheti-e szankció emiatt?

Gyes utáni munkába állás Kérdés

Cégünk a megye több városában működtet telephelyet (üzletet). Dolgozóinkkal korábban változó munkahelyre szóló szerződésünk volt. Az új Mt.hatályba lépésekor minden dolgozó szerződését módosítottuk (közös megegyezéssel) a munkahelyre vonatkozóan, miszerint a munkahely az adott megye területe. Egy gyesen lévő dolgozónk szerződésmódosítása elmaradt, aki az egyik üzlet vezetője volt. Most 6 év után, a gyes lejártával visszatér, a lakóhelyén lévő régi munkahelyén új üzletvezető dolgozik. Egy másik városban megüresedik egy üzletvezetői állás. Ezt a helyet tudjuk felajánlani számára. Ehhez kell-e munkaszerződés-módosítás, vagy elég őt levélben értesíteni? Ha nem fogadja el az új munkahelyet (vagy nem írja alá az esetlegesen szükséges munkaszerződés-módosítást), az okot adhat-e rendkívüli felmondásra? A munkahelyre utazás időtartamára vonatkozóan van-e korlátozás?

Rendkívüli felmondással távozott a főszerkesztő - fizethet a munkáltatója Cikk

Jogszerű volt a munkavállalói rendkívüli felmondása, ha a munkáltató a munkavállaló átirányítása során nem tesz eleget a tájékoztatási-, továbbá a munkaszerződés szerinti foglalkoztatási kötelezettségének - állapította meg ítéletében a Kúria.

Rendkívüli felmondás Kérdés

szombaton is nyitva tartó 4 főt foglakoztató üzletben egy fő bejelentette, hogy vallási okok miatt szombaton nem hajlandó dolgozni. A beosztás szerint minden második szombaton kell dolgoznia. A munkavégzés megtagadása okot adhat-e a rendkívüli ( azonnali) felmondásra?

Rendkívüli felmondás: van, amikor plusz papír nélkül is megoldható Cikk

A jelenleg még hatályos Munka törvénykönyve szerint ha egy szakszervezeti tisztségviselőt akar a munkáltató rendkívüli felmondással eltávolítani, köteles az intézkedés előtt beszereznie a felsőbb szakszervezeti szerv véleményét. Felmerül a kérdés, mi van abban az esetben, ha a munkáltató eleve meg sem kísérli a vélemény beszerzését.

Rendkívüli felmondás: mit tehet a munkavállaló, ha besokall? Cikk

Milyen feltételei vannak a rendkívüli felmondásnak, s mit tehet a munkavállaló, ha nem tud megegyezni alkalmazójával? Olvasónk kérdésére Horváth Linda, az Adózóna munkajogásza válaszol.

Mit tehet, ha nem vesznek tudomást rendkívüli felmondásáról? Cikk

Mit tehet a munkavállaló, ha a szerződésében vállaltaknál több munkát várnak tőle, s rendkívüli felmondását pedig nem fogadják el? Olvasónk kérdésére az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Viták a munkahelyen: diszkrimináció és felmondás Cikk

Mi történik, hogy egy anyuka úgy gondolja, azért nem alkalmazzák, mert kisgyermeke van? Hogyan zajlik egy rendkívüli felmondás miatt indított per? Jogesetek, döntések.

Rendes felmondás: meddig kell kifizetni a munkavállalót? Cikk

Köteles-e kifizetni a munkáltató az alkalmazott összes járandóságát az utolsó munkába töltött napján, ha rendes felmondással bocsátotta el? Mikor szabálytalan a blokkóra a munkahelyen? Olvasóink kérdéseire Viszló László, munkajogi szakértő válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Rokkant őstermelő járulékfizetése

Széles Imre

tb-szakértő

Áfa önellenőrzése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close