63 találat a(z) rendezvény cimkére

18 százalékos áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendezvényjegyek értékesítésével foglalkozik, amely rendezvények között van 18 százalékos áfa kulcsú rendezvény (nyári szabadtéri fesztiválok) és van 27 százalékos áfa kulcsú rendezvény is. A jegyek értékesítésivel kapcsolatban kezelési költséget számítunk fel. Az lenne a kérdésünk, hogy 18 százalékos rendezvényekhez kapcsolódó kezelési költséget is 18 százalékal kell számláznunk, vagy a kezelési költség minden esetben 27 százalékos, függetlenül az adott rendezvény áfa kulcsától?

Szilveszteri bál közalapítványi rendezésben Kérdés

Községünk közalapítványa szilveszteri bált rendez. Minden résztvevő magánszemély belépőt fizet, melyből a zenészt és a terembérletet fizetik ki, de ezen felül maradna még bevétel. Jól gondolom-e, hogy a belépőből befolyt összeg nem minősülhet adománynak, vagyis társasági adó és iparűzési adó köteles lesz? Ha a rendezvény úgy van meghirdetve, hogy a belépő összegével támogatják a magánszemélyek az alapítványt, akkor minősülhet-e adománynak, mentesül-e adókötelezettség alól és ebben az esetben minden egyes belépő után nyugtát valamint igazolást kell-e majd kiállítani (személyi jövedelemadó bevalláshoz)?

Egyesűlet rendezvényén felszolgált étel, ital Kérdés

Egyesűlet az alaptevékenységével kapcsolatos elöadásokat,rendezvényeket, továbbképzéseket szervez,melyen ételt,italt is biztosítanak. Az egyesűlet tagjai tagdíjat fízetnék és ezeket az előadásokat a tagoknak bíztosítják. Kérdésem: az étel,ital biztosítása keletkeztet e adófízetésí kötelezetséget, SZJA, EHO.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyereményjáték szervezése üzletszerűen

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Termékexport de EU-ba történő szállítás

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close