48 találat a(z) rehabilitációs járadék cimkére

1953.évben született rehabitációs járadékos magánszemély Kérdés

2012-ben mennyit kereshet illetve saját jogú nyugdíjasnak minősül-e?

Hónapok óta nem folyósítják a nyugdíjakat Cikk

Mintegy tízezer, a felülvizsgálat alapján is annak minősített rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásra jogosult hónapok óta nem kapja meg a juttatást, mivel nem sikerült kialakítani azt az informatikai rendszert, amely lehetővé tenné a folyósítást − tudta meg a Napi Gazdaság.

Rehabilitációs járadék: így lesz ezentúl Szakértői Kommentár

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény értelmében 2012. január 1-jétől rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, átmeneti járadék, rendszeres szociális járadék és a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka már nem állapítható meg – a rehabilitációs járadék kivételével megszüntetették, átalakították ezeket.

Komplex minősítésre várók keresőtevékenysége: mik a feltételek várakozási időben? Cikk

Ez év január 1-jétől rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, rendszeres szociális járadék, átmeneti járadék és a bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka már nem állapítható meg. Helyettük bevezették a megváltozott munkaképességű személyek ellátását, amely lehet rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás. A címben foglaltak milyen személyi kört érinthetnek?

Hogyan lehet dolgozni a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás mellett? Cikk

Sokak számára nem egyértelmű, hogy a nyugdíjnak nem minősülő, új táppénzszerű ellátások mellett hogyan, miként lehet dolgozni. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Rehabilitációs járadék Válasz

Aki rehabilitációs járadékban részesült 2011.

Kereseti korlátok 2012-ben Cikk

A korhatár előtti nyugdíjak megszüntetése (2011. évi CLVII. törvény), illetve a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainak átalakítása (2011. évi CXCI. törvény) felülírta az említett körbe tartozó személyek számára járó ellátások melletti munkavégzés eddig megszokott korlátait. A következőkben a 2012-ben figyelembe veendő kereseti összeghatárokat tekintjük át.

Rehabilitációs járadék: mennyi jár munka mellett? Kérdés

A rehabilitációs járadék havi összege 71040 forint. Emellett hogy lehet dolgozni, mennyi lehet a bruttó bér, hogy a rehabilitációs járadék összege megmaradjon?

Ez jár annak, aki rokkant Cikk

A kormányzati szándék az, hogy minél több, jelenleg rokkant nyugdíjban részesülő személyt visszavezessenek a munkaerőpiacra. A tervekből még kevés részlet ismert. A jelenlegi szabályozás azonban egyértelműen kimondja: ki, melyik rokkantsági csoportba tartozik, milyen járadékban részesülhet, s milyen korlátozások vonatkoznak rá.

195 ezer rokkantat vinne vissza a kormány a munkaerőpiacra Cikk

Az elkövetkező években 195 ezer rokkant munkaerő-piacra történő visszajuttatásának elősegítése a cél, aminek érdekében többi között a munkáltató teljes járulékmentességet élvezne a rehabilitált foglalkoztatásáig és megszűnne a csak védett szervezeteknél történő foglalkoztatás - ezt tartalmazza a témában készült MTI birtokába került kormánypárti feljegyzés.

Egyszeri lehetőség nyugdíjemelésre Szakértői Kommentár

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszer lehetőséget biztosít kivételes nyugellátás és rehabilitációs járadék (ez utóbbira 2011. január 1-jétől), kivételes nyugellátás-emelés, illetve egyszeri segély engedélyezésére. Legfontosabb feltételek és kizáró okok.

Felülvizsgálat előtt: ki számít Magyarországon rokkantnak? Cikk

Európában körbetekintve a rokkantsági nyugdíjrendszernek alapkérdése, hogy ezen ellátórendszer szerint ki minősül rokkantnak. A válasz összetett, ahogy az értékelések is.

Ingatlan-értékesítés adója: amikor az eladás csak a hiteltartozást fedezi Cikk

Rehabilitációs járadékon lévő őstermelőnek kell járulékot fizetnie? Ha értékesítem a hitellel terhelt ingatlanomat az eladásból befolyt összeg csak a hiteltartozást fedezi, kell-e ezután adót, illetve járulékot fizetni? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

GPS és munkavállaló - mikor gyűjthetnek adatokat? Cikk

Megváltozott munkaképességű munkavállaló áthelyezhető-e másik munkakörbe? A gyes után visszatérve köteles elvállalni a munkavállaló a felkínált új beosztást? Mit tehet az, akit megfigyelnek munkavégzés közben? Az olvasók kérdéseire az Adózóna munkajogásza, Horváth Linda válaszol.

Rehabilitációs járadék és rokkantnyugdíj: kinek melyik jár? Cikk

Ki jogosult a rehabilitációs járadékra, ki a rokkantnyugdíjra, és kinek jár rendszeres szociális járadék? Az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László segít eligazodni egy olvasói levél nyomán az ellátások között.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs