48 találat a(z) rehabilitációs járadék cimkére

Rehabilitációs járadék – 2010–2013 Kérdés

Rehabilitációs járadékban részesülő járulékfizetése Kérdés

Árvaellátás felnőtt korban Kérdés

Rokkantsági, vagy rehabilitációs járadék járulékai ? Kérdés

A rokkantsági járadékos, vagy rehabilitációs járadékos nem minösül nyugdíjasnak ? Eszerint ezt az egyéni vállalkozót nem lehet kiegészítő tevékenységet folytatónak minősíteni?

Rehabilitáltak Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Azt szeretném megtudni, hogy 2019-ben a rehabilitációs járadékban részesülőket megilleti-e az 5 nap pótszabadság, és ha igen, milyen feltételhez van kötve? Előre is köszönöm!

Rehabilitációs ellátásban részesülő katás vállalkozó: kaphat-e táppénzt? Cikk

Kaphat-e táppénzt a rehabilitációs ellátásban részesülő katás vállalkozó? – kérdezte az Adózóna olvasója. Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Rehabilitációs járadékban részesülő katás egyéni vállalkozó kaphat-e táppénzt? Kérdés

Táppénzjog lejárta tagi jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egyszemélyes ügyvédi iroda tagja, aki 2016.07.08. naptól kezdődően folyamatosan táppénzen volt. A legutolsóként beadott táppénzkérelmet a kormányhivatal 2017.07.08-tól elutasította, mivel a jogosultsága 2017.07.07-én lejárt.Az ügyfél a rehabilitációs járadékot 2017.07.09-től kérte, ennek megállapításáról még nincs információnk. Az ügyfél azt kéri, hogy fizetés nélküli szabadságot adjunk neki július 08-tól a rehabilitációs járadék megállapításához. Helyesen járunk-e el, ha kiadjuk a fizetés nélkülit – egyáltalán jelen esetben jogosult-e a fizetés nélküli szabadságra –, ezzel azonban ügyfelünk nem lesz biztosított, ezért kell-e a 7110 forintos egészségügyi szolgáltatási díjat fizetnie vagy járulékot kell-e fizetnie a tagi jogviszonyára tekintettel? 2017.08.01-től a tagok száma 2 főre bővült. Amennyiben megállapítják, a rehabilitációs járadék mellett vehet-e ki tagi jövedelmet a továbbiakban? A megállapításig jogosult-e tagi jövedelemkivétre? Köszönettel.

Ez is beszámít a 40 éves nyugdíjjogosultságba, ez viszont nem Cikk

A nők 40 éves nyugdíjjogosultságába beleszámít-e a rehabilitációs ellátás alatti, 4 órás munkaviszony, amikor a havi jövedelem bruttó 180 ezer forint volt, tehát meghaladta a minimálbért? A munkaviszony alatti táppénz szolgálati és jogosultsági időnek is beszámít-e ebbe a nyugdíjba? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Rehabilitáció, rokkantság: különbség ellátás és járadék között Cikk

A járulék és járadék kifejezés felcserélése többnyire nyelvi hibára vezethető vissza, de a szövegkörnyezetből általában egyértelműen megállapítható, hogy a hibát vétő kötelezettségre vagy juttatásra gondolt-e. Az ellátások és a járadékok között már nehezebb különbséget tenni.

Rehabilitációs járadék melletti munka Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! 1956-os születésű férfiként a járadék mellett munkát tudnék vállalni. Kérdésem: hogyan, milyen munkaidő- és jövedelemkorláttal lehetséges a munkavállalás? Illetve őstermelőként is gazdálkodom az abból származó bevétel befolyásolja-e, növeli-e a munkabérből származó jövedelmet?

Szüneteltetés miatt törölt egyéni vállalkozó indíthat-e új egyéni vállalkozást? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezúton kérem Önöket, hogy szíveskedjenek a lehető legrövidebb időn belül választ adni arra, hogy 1./ szüneteltetés miatt törölt egyéni vállalkozó indíthat-e, és ha igen, a törlés után mennyi időn belül új egyéni vállalkozást? 2./ a katás formában szerzett jövedelem beleszámít-e a rehabilitációs járadék mellett szerezhető jövedelmi korlátba?

Rehabilitációs járadék ápolási díj után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy személy megváltozott munkaképességűek ellátására adott be kérvényt, amit a hatóság elutasított. Az egészségi állapota ugyan 20 százalékos, de a hatóság az elmúlt 15 évre 0 nap biztosítási időt tart nyilván. Az illető az elmúlt 30 évben súlyosan fogyatékos fiát ápolva kiemelt ápolási díjban részesült, mellette munkaviszonya nem volt. Jogos-e, hogy a hatóság az ápolási díj időszakát nem tekinti biztosítási időnek? Válaszát előre is köszönjük!

Rehabilitációs járadékban részesülő foglalkoztatása Kérdés

Egyesületünk közhasznú, és kettős könyvvitelt vezet. 2016. január 11-étől alkalmazna 1 fő rehabilitációs járadékban részesülő személyt, aki kártyával rendelkezik, a besorolása C1, 4 órásként, heti 20 órában. Kérdésem az lenne, hogy milyen szabályokat kell alkalmaznunk, kell-e rehabilitációs hozzájárulást fizetni, ha az egyesületnek 3 fő 8 órás alkalmazottja van? Lehet-e valamilyen kedvezményt érvényesíteni? Illetve eltér-e a bejelentési kötelezettség a sima munkaviszonyosokétól? Kérem segítségüket, amit ebben a témában ismernem kell. Köszönettel.

Fizetés nélküli szabadság engedélyezéséhez hozzászólás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fizetés nélküli szabadság engedélyezése című kérdésemre 2015. 11. 06-án kaptam meg válaszukat. Nem világos számomra a megadott válasz. Dolgozónk nem rehabilitációs ellátásban és nem rehabilitációs járadékban részesül. Feltett kérdésemben rokkantsági ellátást írtam. Dolgozónk nem akarta a munkaviszonyát megszüntetni, mert a felülvizsgálat után vissza akar jönni dolgozni. (Borsodi kis faluban lakik, és ott nemigen van munkalehetőség.) Nem az Ő hibája, hogy 2 év elteltével még mindig nem hívták be felülvizsgálatra. Nekünk – mint a munkáltatójának – szükségünk van a munkájára. Tehát mi sem akartunk felmondani neki. Ezért érthetetlen, számomra, hogy a rokkantsági ellátás folyósítása mellett miért kötelező egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie? Azt még értem, hogy amennyiben a munkaviszonyát megszünteti, és semmiféle ellátásban nem részesül, akkor jogos a fizetési kötelezettség. De ebben a helyzetben miért? Előre is nagyon megköszönöm, ha elfogadható magyarázatot kapok a kérdésemre. F.E.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs