48 találat a(z) rehabilitációs járadék cimkére

Rehabilitációs járadék – 2010–2013 Kérdés

Rehabilitációs járadékban részesülő járulékfizetése Kérdés

Árvaellátás felnőtt korban Kérdés

Rokkantsági, vagy rehabilitációs járadék járulékai ? Kérdés

A rokkantsági járadékos, vagy rehabilitációs járadékos nem minösül nyugdíjasnak ? Eszerint ezt az egyéni vállalkozót nem lehet kiegészítő tevékenységet folytatónak minősíteni?

Rehabilitáltak Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Azt szeretném megtudni, hogy 2019-ben a rehabilitációs járadékban részesülőket megilleti-e az 5 nap pótszabadság, és ha igen, milyen feltételhez van kötve? Előre is köszönöm!

Rehabilitációs ellátásban részesülő katás vállalkozó: kaphat-e táppénzt? Cikk

Kaphat-e táppénzt a rehabilitációs ellátásban részesülő katás vállalkozó? – kérdezte az Adózóna olvasója. Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Rehabilitációs járadékban részesülő katás egyéni vállalkozó kaphat-e táppénzt? Kérdés

Táppénzjog lejárta tagi jogviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egyszemélyes ügyvédi iroda tagja, aki 2016.07.08. naptól kezdődően folyamatosan táppénzen volt. A legutolsóként beadott táppénzkérelmet a kormányhivatal 2017.07.08-tól elutasította, mivel a jogosultsága 2017.07.07-én lejárt.Az ügyfél a rehabilitációs járadékot 2017.07.09-től kérte, ennek megállapításáról még nincs információnk. Az ügyfél azt kéri, hogy fizetés nélküli szabadságot adjunk neki július 08-tól a rehabilitációs járadék megállapításához. Helyesen járunk-e el, ha kiadjuk a fizetés nélkülit – egyáltalán jelen esetben jogosult-e a fizetés nélküli szabadságra –, ezzel azonban ügyfelünk nem lesz biztosított, ezért kell-e a 7110 forintos egészségügyi szolgáltatási díjat fizetnie vagy járulékot kell-e fizetnie a tagi jogviszonyára tekintettel? 2017.08.01-től a tagok száma 2 főre bővült. Amennyiben megállapítják, a rehabilitációs járadék mellett vehet-e ki tagi jövedelmet a továbbiakban? A megállapításig jogosult-e tagi jövedelemkivétre? Köszönettel.

Ez is beszámít a 40 éves nyugdíjjogosultságba, ez viszont nem Cikk

A nők 40 éves nyugdíjjogosultságába beleszámít-e a rehabilitációs ellátás alatti, 4 órás munkaviszony, amikor a havi jövedelem bruttó 180 ezer forint volt, tehát meghaladta a minimálbért? A munkaviszony alatti táppénz szolgálati és jogosultsági időnek is beszámít-e ebbe a nyugdíjba? Olvasónk kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszol.

Rehabilitáció, rokkantság: különbség ellátás és járadék között Cikk

A járulék és járadék kifejezés felcserélése többnyire nyelvi hibára vezethető vissza, de a szövegkörnyezetből általában egyértelműen megállapítható, hogy a hibát vétő kötelezettségre vagy juttatásra gondolt-e. Az ellátások és a járadékok között már nehezebb különbséget tenni.

Rehabilitációs járadék melletti munka Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! 1956-os születésű férfiként a járadék mellett munkát tudnék vállalni. Kérdésem: hogyan, milyen munkaidő- és jövedelemkorláttal lehetséges a munkavállalás? Illetve őstermelőként is gazdálkodom az abból származó bevétel befolyásolja-e, növeli-e a munkabérből származó jövedelmet?

Szüneteltetés miatt törölt egyéni vállalkozó indíthat-e új egyéni vállalkozást? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ezúton kérem Önöket, hogy szíveskedjenek a lehető legrövidebb időn belül választ adni arra, hogy 1./ szüneteltetés miatt törölt egyéni vállalkozó indíthat-e, és ha igen, a törlés után mennyi időn belül új egyéni vállalkozást? 2./ a katás formában szerzett jövedelem beleszámít-e a rehabilitációs járadék mellett szerezhető jövedelmi korlátba?

Rehabilitációs járadék ápolási díj után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy személy megváltozott munkaképességűek ellátására adott be kérvényt, amit a hatóság elutasított. Az egészségi állapota ugyan 20 százalékos, de a hatóság az elmúlt 15 évre 0 nap biztosítási időt tart nyilván. Az illető az elmúlt 30 évben súlyosan fogyatékos fiát ápolva kiemelt ápolási díjban részesült, mellette munkaviszonya nem volt. Jogos-e, hogy a hatóság az ápolási díj időszakát nem tekinti biztosítási időnek? Válaszát előre is köszönjük!

Rehabilitációs járadékban részesülő foglalkoztatása Kérdés

Egyesületünk közhasznú, és kettős könyvvitelt vezet. 2016. január 11-étől alkalmazna 1 fő rehabilitációs járadékban részesülő személyt, aki kártyával rendelkezik, a besorolása C1, 4 órásként, heti 20 órában. Kérdésem az lenne, hogy milyen szabályokat kell alkalmaznunk, kell-e rehabilitációs hozzájárulást fizetni, ha az egyesületnek 3 fő 8 órás alkalmazottja van? Lehet-e valamilyen kedvezményt érvényesíteni? Illetve eltér-e a bejelentési kötelezettség a sima munkaviszonyosokétól? Kérem segítségüket, amit ebben a témában ismernem kell. Köszönettel.

Fizetés nélküli szabadság engedélyezéséhez hozzászólás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fizetés nélküli szabadság engedélyezése című kérdésemre 2015. 11. 06-án kaptam meg válaszukat. Nem világos számomra a megadott válasz. Dolgozónk nem rehabilitációs ellátásban és nem rehabilitációs járadékban részesül. Feltett kérdésemben rokkantsági ellátást írtam. Dolgozónk nem akarta a munkaviszonyát megszüntetni, mert a felülvizsgálat után vissza akar jönni dolgozni. (Borsodi kis faluban lakik, és ott nemigen van munkalehetőség.) Nem az Ő hibája, hogy 2 év elteltével még mindig nem hívták be felülvizsgálatra. Nekünk – mint a munkáltatójának – szükségünk van a munkájára. Tehát mi sem akartunk felmondani neki. Ezért érthetetlen, számomra, hogy a rokkantsági ellátás folyósítása mellett miért kötelező egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetnie? Azt még értem, hogy amennyiben a munkaviszonyát megszünteti, és semmiféle ellátásban nem részesül, akkor jogos a fizetési kötelezettség. De ebben a helyzetben miért? Előre is nagyon megköszönöm, ha elfogadható magyarázatot kapok a kérdésemre. F.E.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs