3 találat a(z) rövid lejáratú kölcsön cimkére

Az Opten adatbázisa szerint már most csaknem 30 ezer cég kockázati besorolása romlott Cikk

Meg kell előzni, hogy tartozásláncok alakuljanak ki a járványveszély miatt, mert ez a magyar gazdaság egészét veszélybe sodorná – írta az MTI-nek hétfőn elküldött elemzésében az Opten.

Gépjárműadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! A vállalkozásnak több gépjármű van nyilvántartásában, viszont egy gépjármű nem szerepel (valamiért elfelejtették bekönyveltetni), az önkormányzat kiküldi a befizetni valókat, a teljes összeget kiegyenlitik. Ebben az esetben mi a helyes eljárás, ha elő írom a cégnek költségként, majd egyéb bevételként befizeti a tulajdonos és adóalap-növelő tételként is kezelem? Vagy csak simán átvezetem mint rövid lejáratú kölcsön? Üdvözlettel.

Ingatlanban nyújtott kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy ingatlan adás-vétellel foglalkozó kft. magánszemélytől 10 millió forint értékű ingatlant kapott kölcsön gyanánt, amelyet a magánszemély egy rt.-ből történő kiválása ellenértékeként szerzett meg. Az adás-vételi szerződés az rt. és a kft. között jött létre, az ingatlan ellenértékének kifizetését "beszámítással kiegyenlítve" címszóval írták be. Szeretném megkérdezni, hogy én, mint a kft. könyvelője, helyesen járok-e el, ha a 10 millió forintot rövid lejáratú kölcsönként könyvelem le, kompenzálva vele az rt. követelését?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close