444 találat a(z) részmunkaidő cimkére

Szocho 7 százalékos kedvezmény, 2016.10.24. adózóna Kérdés

A gyermekgondozási szabadságról visszatérő munkavállaló és a másik munkavállaló heti 20-20 órás részmunkaidős foglalkoztatás 7 százalékos kedvezménye melyik törvényben található?

Kata összege Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem egy kft.-ben ügyvezető és személyesen közreműködő tag (a másik tag csendestárs). Továbbá van az ügyfélnek egy katás egyéni vállalkozása és egy bt.-je is, melyben, mint kültag, kisadózó. Kérdés: Ha a kft.-ben munkaviszonyba jelentjük be 8 óra helyett 2 órára (részmunkaidőbe), mert annyi időt vesz igénybe az ügyvezetés, akkor az egyik katás vállalkozásban 50 ezer forintot kell fizetni, a másikban pedig 25 ezer forintot? A bt.-ben vagy az egyéni vállalkozásban kell az 50 ezer forintot megfizetni, vagy szabadon eldönthető, melyikben? Köszönettel várom válaszát.

Egyszerűsített foglalkoztatás 4 óra esetén Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatás esetén az szja-törvény mentesített keretösszeget határoz meg. Ezt a munkában töltött napok számának és a minimálbér vagy a garantált bérminimum szorzatának összegeként kell meghatározni. E "keretösszegig" mentes az egyszerűsített foglalkoztatásból szerzett bevétel. Ez akkor is igaz, ha például a minimálbér esetében az egyszerűsített foglalkoztatott egy napig dolgozik, bére 5110 forint, de nem 8 órát, hanem 2 vagy 4 órát dolgozott ezért a bérért? Hiszen a törvény a napok számát rögzíti a mentesített keretösszeg meghatározásakor, nem az egy nap alatt ledolgozott órák számát. És az egy nap akkor is egy, ha valaki 8, 4 vagy 2 órát dolgozik?

Külföldi munkavállalók foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy távmunkában, részmunkaidőben foglalkoztatott külföldi munkavállaló (határon túli magyar) estében milyen megállapodást érdemes kötni alkalmazottként, és milyen megállapodást érdemes vele kötni, ha vállalkozó? És milyen közterheket kell utána fizetni?

Egyéni cég tulajdonosa munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni cég tulajdonosa vagyok és munkaviszonyban, részmunkaidőben 4 órában látom el az ügyvezetést és személyesen közreműködöm is. Más munkaviszonyom jelenleg nincs. A járulékokat a garantált minimálbér alapján 4 órára, azaz 64 500 forint után fizetem. Kérdésem, hogy így biztosított vagyok-e és szabályosan járok-e el? Válaszát várva köszönettel

Ügyvezető részmunkaidőben Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. ügyvezetője munkaviszonyban látja el az ügyvezetést és személyesen is közreműködik. Napi 8 óra helyett ezentúl napi 6 órában szeretné ezeket a feladatokat ellátni. Kérdésem, hogy a járulékokat fizetheti időarányosan? Előre is köszönöm válaszát!

Társas vállalkozó járulékfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két különböző cégnél napi 4 órás munkaviszony melletti társas vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége hogyan alakul? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Így kell a távolléti díjat kiszámolni kismama esetén Cikk

Tapasztalatok szerint sok munkáltatónak jelent problémát, hogyan kell kiszámolni a teljes munkaidős foglalkoztatás keretében felgyülemlett szabadságot a szülés után részmunkaidőbe visszatérő kismamák esetében, illetve, ha nem foglalkoztatják őket tovább, akkor milyen szabályok vonatkoznak a munkavégzés alóli mentesítésre, a végkielégítésre, a szabadság megváltására.

Katás egyéni vállalkozó + cég Kérdés

Az alábbi, járulékfizetéssel kapcsolatos kérdésemre szeretnék választ kapni: Egy kata hatálya alá tartozó egyéni vállalkozó céget alapít (100 százalékos tulajdoni hányaddal). Az egyéni vállalkozásában főállású egyéni vállalkozóként havi 50 ezer forint katát fizet. A cégében ő lesz a képviselő, az ügyvezetői feladatokat munkaviszony keretében fogja ellátni, ezt rögzítették az alapítói okiratban is. A kérdésem a következő: a cégben fizetheti maga után a járulékot munkaviszonyos jogviszonya után, ha a feladatait heti 20 órában látja el? Vagy társas vállalkozóként kötelező megfizetni a cégben a járulékokat az emelt járulékalap (Szociális hozzájárulási adó: minimálbér 112,5%-a, egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék: minimálbér 150%-a után)? A két vállalkozáson kívül nincs más jogviszonya, ahol a járulékot megfizetnék utána a minimálbér alapján.

Részmunkaidő két helyen Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék az alábbiakkal kapcsolatosan. Ha egy heti 40 órás munkaviszonyt megszüntetve, két munkáltatónál lenne részmunkaidőben 20, illetve 20 órában egy munkavállaló, akkor az mennyiben térne el a korábbi teljes munkaidős státuszához képest, ha a munkabére ebben az esetben is a garantált bérminimum felett lenne, arányosan? Illetve van-e lehetőség 40 órás munkaviszony mellett megbízási szerződés alapján máshol is munkát vállalni? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Megbízási díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne: a megbízásos jogviszonyban HAVI 5 ÓRÁBAN 20 ezer forint van megadva. Ilyen esetben számfejtés szempontjából az időszakot egész hónapra kell figyelembe venni, így nincs járulékfizetése, mivel nem éri el a minimálbér 30 százalékát az egy napra jutó bér, vagy mivel 5 órában van leszerződve, az 5 órát egy nap alatt teljesítette, így az időszak arra az egy napra érvényes számfejtés szempontjából és így járulékot kell fizetnie? Válaszát köszönöm.

Szabadság 8 órásról 4 órás munkaidőre áttérés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónk jogviszonya 2016. 09. 04-ig 8 órás volt. 2016. 09. 05-től négyórásra mérséklődött, s a bére is arányosan csökkent. Nyolcórás jogviszonyában 22 nap szabiból 19 napot vett ki. A fennmaradó 3 napra vonatkozó távolléti díjat hogyan kell kiszámolnom?

Családi gazdálkodó munkaviszony mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Családi gazdálkodó, aki a gazdaság "feje" szeretne a családi gazdaság mellett napi 4 órás munkaviszonyban Ausztriában dolgozni. Kérdésünk az lenne, hogy ezt megteheti-e, és nem befolyásolja-e a családi gazdálkodói működését, mivel a családi gazdálkodó az lehet, aki a tevékenységét élethivatásszerűen végzi? Ettől a részmunkaidős foglalkoztatástól az élethivatásszerű tevékenység megdől?

Munkavállaló két EU-s országban is munkát végez Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz. Egy magyar, illetve román kettős állampolgár Magyarországon bejegyzett cégnél napi 8 órás teljes munkaidőben, Romániában, a magyarországi cég romániai fióktelepén (önálló gazdasági társaság) napi 1 órának megfelelő részmunkaidőben munkát végez. Az OEP kiadta az igazolást a magyarországi jog alkalmazásáról. A járulékbevallás tekintetében hogyan járunk el helyesen? A külföldön végzett napi 1 órának megfelelő romániai bér alapján meg kell állapítanunk a magyar jogszabályok szerinti járulékokat, be kell vallani, illetve ki a kötelezett a pénzügyi rendezés tekintetében? Mi a járulék alapja, milyen információ szükséges hozzá a külföldi munkáltatótól? A külföldi cég viszont a munkavállalónak a bruttó bért fizeti ki, és nincs járulékfizetési kötelezettsége? Hogyan kell szabályosan eljárnunk, technikailag hogyan történik az ügylet bonyolítása, számviteli elszámolása? Üdvözlettel. Karóczkai Enikő

Rugalmas és részmunkaidő, távmunka: így állnak hozzá a kisebb cégek Cikk

A magyarországi mikro- és kisvállalkozások 50, illetve 45 százaléka alkalmazza a rugalmas munkaidőt az úgynevezett atipikus foglalkoztatási formák közül, a részmunkaidős megoldás a kisvállalkozások 61 százalékánál fordul elő, a mikrovállalkozásoknak pedig a 22 százaléka él ezzel a lehetőséggel – derül ki a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. megbízásából a KutatóPont által készült kutatásból.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs