7 találat a(z) praxisközösség cimkére

Háziorvosi bértámogatás és az iparűzési adó kapcsolata Kérdés

Önálló praxisközösségbe is léphetnek a fogorvosi szolgáltatók Cikk

Egy augusztus 18-án megjelent rendeletmódosítás megteremtette annak lehetőségét, hogy ha az adott alapellátást nyújtó fogorvosi szolgáltató vállalja az emelt szintű szolgáltatás nyújtását, létszámkorlátozás nélkül fogorvosi praxisközösséget hozzon létre, ami által jogosulttá válik a 100 százalékos bértámogatás igénybevételére.

Praxisközösségi konzorcium Kérdés

Településtervezést részletesen szabályozó, egészségügyi dolgozók illetményét, praxisközösséget érintő rendeletek jelentek meg Cikk

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. kormányrendeletet az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló kormányrendeletet módosító 421/2021. kormányrendelettel együtt, a 2021. évi 134. számú Magyar Közlönyben hirdették ki.

Praxisközösség adóalanyisága Kérdés

Praxisközösség tao-kötelezettsége Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_4_19_Praxiskozosseg_TAO_kotelezettsege_bdx A VEKOP-7.2.3-17 pályázatra 6 háziorvosból és 1 gyermekorvosból álló konzorcium a pályázó, vannak köztük egyéni vállalkozók, bt.-k és kft.-k. A pályázat költségvetés alapján működik, az abból származó teljes bevétellel el kell számolni, bérekre, járulékokra, eszközbeszerzésre, prevenciós programokra kell felhasználni, nyereség nem keletkezik belőle, osztalék nem fizethető belőle. A könyvelés külön munkaszámra történik, tehát az OEP-es (NEAK) praxistól el lehet különíteni, beszámolási kötelezettségünk van a támogató szerv felé. Ettől függetlenül ez is vállalkozási tevékenységnek számít, figyelembe kell venni a kft. tao-számításánál, vagy figyelmen kívül hagyható, mint a költségvetési szervek esetén?

Praxisközösség tao-kötelezettsége Kérdés

https://adozona.hu/altalanos/Palyazat_haziorvosi_praxiskozossegeknek_1VTNPQ Érdeklődni szeretnék, hogy a praxisközösség (nem nyereségorientált) bevételét és kiadásait figyelembe kell-e venni a társasági adóbevallásban? (A tao nem elszámolható költség a pályázatban.)

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

2021 CMR szigorú számadású nyomtatvány

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyszemélyes kft. végelszámolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Cégautó magánhasználat

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs