8 találat a(z) pincér cimkére

Előírt képesítés, végzettség Kérdés

Kevés a pincér és a szakács a Balatonon, nőnek az órabérek Cikk

Egyre nehezebben találnak munkaerőt a balatoni vállalkozók, akik szerint ennek is szerepe van abban, hogy elszálltak az árak a tóparti üzletekben, ugyanis a vállalkozóknak vonzó bért kellene kigazdálkodniuk – írta szerdai számában a Népszava.

Mi minősül banki tevékenységnek? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátós körökben elterjedt szó-beszéd, hogy ha a pincér pénzt vált fel vendég vagy bárki kérésére, az jogosulatlan banki tevékenységnek minősül. Válaszát köszönjük. Pásztorné

Havi 1 milliós kereset a Balatonnál, lasszóval fogják a munkavállalókat Cikk

Havi 800 ezer-1,2 millió forintot kínálnak internetes hirdetéseikben egy szakácsnak egy hónapra – plusz szállást és ellátást –, a szakképzett pincérek pedig 500-700 ezer forinttal kalkulálhatnak jobb helyeken – írja összeállításában a Népszava.

Turisztikai idénymunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Áprilistól szeptemberig üzemelő hotel szeretne foglalkoztatni alkalmi jelleggel reggelizetetéshez pincért. Bejelenthető-e turisztikai idénymunkára? Köszönöm a szíves tájékoztatást.

Azonnali hatályú felmondás, ha a pincér saját zsebre dolgozik Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátóhelyen az a gyakorlat, hogy a pincérek a borravalót a közös kasszába gyűjtik, melyet szétosztanak műszak végén egyenlő részben. Egyik kollégánál többször felmerült, hogy a kapott borravalót zsebre vágta és nem tette a közös kasszába. Emiatt a többi dolgozó is egyre bizalmatlanabb vele szemben, a csapatszellemet egyértelműen mérgezi. Azt szeretném megtudni, hogy ilyen esetben rendkívüli felmondással élhet-e a munkáltató?

Az áfacsökkentés után sem nőtt a pincérek bére Cikk

Az áfacsökkentés után sem emelkedett a pincérek bére, még mindig jócskán elmarad az átlagbérektől – írja a Népszava.

Óriási a bizonytalanság, kinek jár, és kinek nem garantált bérminimum Cikk

Taxis egyéni vállalkozóra, pincér, pultos, betanított, de szakmunkát végző alkalmazottakra vonatkozik-e a garantált bérminimum – kérdezték olvasóink. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs