113 találat a(z) pénzmosás cimkére

VPOP_KSZ17 Kérdés

Üdvözlöm! Abban kérném válaszukat, hogy a VPOP KSZ nyomtatványt bizonyos tevékenység végzése esetén kell beadni, de a nyomtatványkitöltőben nem részletezi azt, hogy milyen árukereskedőnek, milyen árbevételnél, ingatlanértékesítés esetén van-e vmi határérték stb.? Válaszukat előre is köszönöm.

Pénzmosás, adókikerülés, adókijátszás elleni ajánlásokat fogadott el az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén a képviselők elfogadták a parlament pénzmosás, adókikerülés és adókijátszás feltárására és megelőzésére létrejött úgynevezett PANA-bizottságának 211 ajánlását.

Pénzmosás elleni törvény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy könyvelési szolgáltatást végző egyéni vállalkozónak, akinek nincs alkalmazottja, saját magát be kell-e jelentenie a VPOP KSZ17 számú nyomtatványon, mint kijelölt személyt? A NAV-tájékoztatóban erre nem térnek ki, lehet, hogy azért, mert ebben az esetben más személy nem is tud bejelentést tenni. Jól gondolom? Köszönettel.

Pénzmosás-azonosítás Kérdés

1. Van-e a pénzmosási törvényben (2017. évi LIII. tv.) foglalt előírásokkal kapcsolatban kötelezettsége annak a társaságnak, amelynek a tevékenységei között szerepel a számviteli tevékenység, de ténylegesen nem végzi ezt a szolgáltatást? 2. A számviteli tevékenységet végző cég más, nem számviteli szolgáltatású tevékenysége kapcsán (pl. műszaki tanácsadás) meglévő partnereit/ügyfeleit is kell-e a Pmt. szerint azonosítani? Vagy „csak” azokat az ügyfeleket, akiknek a társaság számviteli szolgáltatást nyújt?

Újabb bírság az orosz bankóriás magyar leánycégének Cikk

A jegybank 43,45 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértő állapot megszüntetésére kötelezte a Sberbank Magyarország Zrt.-t többek közt hitelkockázati, tőkeszámítási, számviteli, adatszolgáltatási, illetve a pénzmosás és terrorizmus finanszírozás megelőzési tevékenységét érintő problémák miatt – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Pénzmosási szabályzat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk fő tevékenysége gépjárműjavítás. Egy másik kft.-ben 100 százalékos tulajdonos, amely autókereskedelemmel foglalkozik és a mi cégünk végzi a könyvelési feladatokat megbízási szerződés alapján. Kérdésem: 1. Kell-e a cégünknek "Pénzmosási szabályzatot" készítenie? 2. Az autókereskedelemmel foglalkozó társaságnak kell-e "Pénzmosási szabályzatot" készítenie? Válaszát előre is köszönöm.

Pénzmosás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy ügyfelem, aki az árukereskedői körbe tartozik. Javarészt nagy értékű okostelefonokat értékesít készpénzért szerb magánszemélyeknek, így havonta az ebből az értékesítésből származó készpénzes árbevétele személyenként meghaladja a 2,5 millió forintot. A kérdésem az lenne, hogy be kell-e jelenteni a NAV-nak a VPOP_PMT17 elnevezésű nyomtatványon, hogy szerb magánszemélyektől az adott hónapban több mint 2,5 millió forintot fogadott el készpénzben, vagy csak akkor kell bejelentést tennie, ha a vevő "gyanús" számára? Válaszát köszönöm!

Pénzmosás elleni szabályzat: késik a rendelet, nem büntet a NAV Cikk

A NAV tájékoztatót adott ki a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról a könyvviteli (könyvelői), adószakértői, okleveles adószakértői, adótanácsadói tevékenységet megbízási, illetve vállalkozási jogviszony alapján végző, valamint az ingatlanügylettel kapcsolatos tevékenységet végző szolgáltatók számára szóló törvény 80. § (1) bekezdése alapján teljesítendő feladatokról.

Pénzmosás Elleni Akciócsoport: lista a kockázatos országokról Cikk

A Pénzmosás Elleni Akciócsoport (Financial Action Task Force; FATF) kiadta a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása szempontjából kockázatosnak minősített országokról kialakított listáját.

Itt a miniszteri rendelet: ezt kell beleírni a pénzmosási szabályzatba Cikk

Megjelent a nemzetgazdasági miniszter rendelete azoknak a belső szabályzatoknak a kötelező tartalmi elemeiről, amelyeket a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló, valamint a pénzügyi és vagyoni korlátozó intézkedések végrehajtásáról szóló törvények alapján kell elkészíteniük a kötelezetteknek. A jogszabály a Magyar Közlöny augusztus 3-ai számában olvasható.

VPOP ksz 17 bejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Kérem szépen gyors válaszát a bejeletési határidő lejárta miatt. Jól tudom, hogy árukereskedő cégnél nem kell a fenti bejelentést megtenni, ha a pénzkezelési szabályzatba bele van foglalva, hogy nincs egyszerre egy vevővel kapcsolatosan 2,5 millió feletti készpénzes ügylete és valóban nem is teljesít ilyet ? Köszönettel várom válaszukat.

Szigorodnak a pénzmosás elleni szabályok Cikk

Az MNB új rendelete szerint személyes ügyintézés helyett például számítógép, okostelefon kamerája és mikrofonja révén - távolról is azonosíthatja magát egy ügyfél pénzügyi intézményénél – olvasható az MNB honlapján. Emellett számos esetben – kiemelve a jelentős készpénzes tranzakciókat – szigorodnak az ügyfélátvilágítás és az ehhez kapcsolódó monitoringtevékenység szabályai.

Az MKOE szerint tiltott személyes adat kezelését írnák elő a pénzmosási bejelentéssel Cikk

A NAV Pénzügyi Ellenőrző Információs Irodája (PEII) – nem részletezett okokból – a korábban papíralapon, 3000 forint illetékbélyeg kíséretében, a már bejelentett „kijelölt személy” nevét és beosztását ismételten bejelentetné. A kijelölt személyhez pedig ezúttal képeznének egy azonosítószámot is – írja közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Pénzmosás megakadályozása Kérdés

T. Szakértő! A NAV honlapján megjelent a VPOP_KSZ17 és VPOP_PMT17-es nyomtatvánnyal kapcsolatos tájékoztatás. Nem egészen értem. Ezeket a nyomtatványokat mindenkinek be kell adni? Egyéni vállalkozóknak is vagy csak társaságoknak? Ez csak egyszeri alkalom? Ha bejelentek egy személyt, akkor neki később milyen kötelezettségei vannak? Köszönettel Fidler Gáborné

Pénzmosással gyanúsítják a pakisztáni miniszterelnököt Cikk

Pénzmosás gyanújával nyomozást folytatnak Pakisztánban Navaz Sarif miniszterelnök ellen, aki csütörtökön állt a legfelsőbb bíróság által kijelölt bizottság elé.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elektromos autó tao-kedvezmény

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kft. tulajdonos és főállású kata

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close