474 találat a(z) pályázat cimkére

Mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogram indul Cikk

Minden korábbinál nagyobb volumenű mezőgazdasági közfoglalkoztatási és szociális földprogramot indít a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) – mondta Nagy István agrárminiszter az MTI-nek szerdán.

Már a keretösszeg felére jelentkeztek a konvektorcsere pályázaton Cikk

A benyújtási időszak első hete alatt már több mint a keretösszeg felére érkezett be igény a konvektorcsere pályázaton – írja a kormany.hu-n az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága.

Pályázat: folytatódik az országos szálláshelyfejlesztés Cikk

A Balaton után a Dunakanyar térségére kiírt, 750 millió forintos keretösszegű pályázattal folytatódik a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében indult országos szálláshelyfejlesztés, amelynek révén panzió-újranyitási láz indulhat – írta a Világgazdaság pénteken.

Már lehet pályázni az idei innovációs támogatásra Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által gondozott Ipar 4.0 támogatási program 2019-ben is 1,5 milliárd forint forrással járul hozzá az innovatív újraiparosításhoz, elsősorban az innovációs tevékenységeket és azok eredményeinek ipari alkalmazását helyezve előtérbe – közölte Szigeti Ádám, a tárca innovációért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-vel.

Vissza nem térítendő támogatás mikro-, kis- és középvállalkozásoknak Cikk

Vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak napelemes rendszerek telepítéséhez a mikro-, kis- és középvállalkozások, egy beruházáshoz 1,5 és 3 millió forint közötti összeget lehet elnyerni, a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

Módosul a konvektorcsere pályázatok benyújtási időpontja Cikk

A tervezettnél két nappal később, május 22-én 10 órakor kezdődhet a pályázatok benyújtása az Otthon Melege program földgázüzemű konvektorok cseréjére irányuló alprogramjára, a módosításról az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a személyi jövedelemadó bevallások benyújtásának zavartalansága érdekében döntött.

Egymilliárd forintos pályázat a környezettudatos vízhasználat elterjesztésére Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium egymilliárd forint keretösszegű pályázattal támogatja a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálást. A vissza nem térítendő forrásokra 2019. június 17-étől pályázhatnak víziközmű-szolgáltatók, érdekképviseleti szervezetek, konzorciumi partnerként önkormányzatok, felsőoktatási intézmények és civil szervezetek.

Pályázat: sálat, nyakkendőt tervezhet a NAV-nak Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (a továbbiakban: NAV) ügyfélszolgálatain, illetve a kormányablakokban közönségkapcsolati munkakörben foglalkoztatott munkatársai részére a NAV egységes arculati elvárásait érvényesítve hivatali nyakkendő és nyaksál megtervezése, amely kifejezésre juttatja az adóhivatal társadalmi szerepét, illetve megfelel a minőségi, modern hivatali ruházattal szemben támasztott követelményeknek.

Pályázat hungarikumok népszerűsítésére Cikk

A hazai és a külhoni nemzeti értékek, hungarikumok népszerűsítésére és a Kárpát-medencei hagyományos öltözetkultúra továbbörökítésére 220 millió forintos keretösszeggel indult pályázat – mondta az Agrárminisztérium (AM) kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán szerdán.

Pályázatok kkv-k számára napelemes rendszerek kiépítéséhez Cikk

A kis- és közepes vállalkozások (kkv) saját fogyasztásának részleges kiváltását szolgáló napelemes fejlesztéseket támogató pályázatok május végén jelennek meg – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Még lehet pályázni az Érték és Minőség Nagydíjra Cikk

Az Érték és Minőség Nagydíjra és ezzel együtt a védjegy használati jogára több mint 100 témakörben lehet pályázni május 24-éig a Kárpát-régió egész területéről – hívta fel a figyelmet az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kiírói tanácsa.

Áfa-arányosítás Kérdés

Kérjük szakértő válaszukat az alábbi ügyben: Adott egy közhasznú alapítvány, mely alap tevékenységként üzemeltet egy állatmenhelyet. Az alábbi bevételek vannak: 1. Kóbor állat befogása. Áfásan kiszámlázva. 2. Kutyák örökbeadása magánszemélyeknek belföldre 1000 forint, külföldre 5 EUR. kiszámlázva áfásan. 3. Bel-külföldi magánszemélyek, szervezetek, adományai. 4. Pályázati támogatások működésre, beruházásra. A kutyák „bekerülési ára” magasabb, mint az értük kapott bruttó 5 EUR vagy1000 forint ellenérték. Ez többnyire a tartás hosszától és a kutya állapotától függ. Az örökbefogadók többsége a számla összegén túl tetszőleges mértékű adományt is utal, melyért semmilyen ellenszolgáltatás nem illeti meg őket. Ahol nem örökbefogadó utal, ott a teljes tételt adományként könyveljük. Azon tételek esetében, amikor örökbefogadó utal, 5 EUR-t a számla kiegyenlítésére, a fennmaradó részt pedig adományra könyveljük. Megítélésünk szerint, mivel kizárólag adólevonásra jogosító értékesítést végzünk, ingyenes értékesítésünk nincs, így nem teljesülnek az áfatörvény 123. §-ának feltételei, tehát nem kell arányosítanunk az áfát. 1. Okoz-e bármilyen gondot az a tény, hogy a kutyák gondozása többe kerül, mint a kapott vételár? (A különbözet a közhasznú tevékenység.) 2. Kell-e arányosítani az áfát? (Az, hogy vannak adományaink, befolyásolja az árképzést, de egy forprofit társaság árképzését is befolyásolja egy bértámogatás, mégsem kell arányosítania.)

470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők Cikk

Idén mintegy ötven jogcímen 470 milliárd forintra pályázhatnak a mezőgazdasági termelők – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára ma az M1 aktuális csatornán.

Pályázat családbarát munkahelyek kialakítására Cikk

Idén is pályázhatnak családbarát munkahelyek kialakítására a kis-, közép- és nagyvállalatok, illetve költségvetési szervek, a határidő május 6. – közölte Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán.

Megjelentek az új kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer első pályázatai Cikk

Megjelentek az új kutatás-fejlesztési és innovációs rendszer első pályázatai pénteken. Az új konstrukciók közül elsőként az OTKA kutatói kiválósági pályázatok felhívásait írta ki a hivatal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ünnepnapi pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végelszámolás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Webshop kerekítések nettó/áfa hatása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs