459 találat a(z) pályázat cimkére

Október 25-éig pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok Cikk

Október 25-éig pályázhatnak a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település címre a munkahelyek és a települések – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

Indul az Új gyakornoki program pályázat Cikk

Tízmilliárd forintos keretösszeggel megjelent az Új gyakornoki program pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – jelentette be Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Bölcsődefejlesztési pályázat indul Pest megyében Cikk

Kedd reggel nyolc órától lehet pályázni a Pest megye települései számára kiírt 2,5 milliárd forint keretösszegű bölcsődefejlesztési támogatásokra – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn, egy szigetmonostori sajtótájékoztatón.

Pályázattal kapcsolatos elszámolás Kérdés

Egy cégnél NAV-ellenőrzés volt pályázattal kapcsolatban. A NAV-ellenőrzés megállapította, hogy a cég jogtalanul számolta el az értékcsökkenést és a kapcsolódó halasztott bevétel feloldását. Ezen összegek elhatárolásra kerültek. Időközben elhárult a jogtalan elszámolás oka. A cég már megkapta az engedélyeket is a pályázat rendben létéről. Kérdés az, hogy a jogtalanul elszámolt értékcsökkenést és a kapcsolódó halasztott bevételt, amit a cég korábban elhatárolt, a megkapott engedélyek alapján elszámolhatja-e?

Feltételesen visszatérítendő támogatásra pályázhatnak majd mikro-, kis- és középvállalkozások Cikk

Elindult a "Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai modernizációjának támogatása" című új pályázati felhívás társadalmi egyeztetése, amely egy újszerű, feltételesen visszatérítendő támogatási formában segíti majd a vállalkozások versenyképességének javítását – mondta a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-nek.

1,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás víziközmű-fejlesztésre Cikk

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából 1,5 milliárd forintot igényelhettek a víziközművek a fenntartható működés biztosítására és a hozzá kapcsolódó rendszerek műszaki állapotának fejlesztésére.

10 milliárdos pályázat egyházi épületek energetikai korszerűsítésére Cikk

Egyházi épületek energetikai fejlesztésére lehet pályázni októbertől, a keretösszeg 10 milliárd forint – jelentette be szerdai, tihanyi sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára – olvasható a kormany.hu-n.

300 millió forint közművelődési intézmények felújítására Cikk

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma háromszázmillió forint keretösszeggel pályázatot hirdet közművelődési érdekeltségnövelő támogatásra. A pályázat célja a közművelődési intézmények, közösségi színterek műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása – olvasható a kormany.hu-n.

Új támogatásra pályázhatnak a szarvasmarha-tenyésztők Cikk

A húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint az állomány genetikai színvonalának növelése érdekében az Agrárminisztérium (AM) új támogatási programot indít, amelynek az idei működésére 700 millió forintot különítettek el – közölte az AM kedden az MTI-vel.

Pályázat indul a megújuló forrásból előállított villamos energia átvételének támogatására Cikk

Várhatóan szeptemberben írják ki a megújuló energiaforrásból előállított villamosenergia-átvételi támogatási rendszerrel (METÁR) kapcsolatos pilot-tendert – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A kiíráson összesen 1 milliárd forintra lehet majd pályázni.

11 milliárdos tendert nyert el a 4iG vezette konzorcium Cikk

A 4iG által vezetett konzorcium építheti ki a MÁV és a Volán-társaságok e-jegy rendszerét – írja a hvg.hu.

Indul a pályázat az 5G-s frekvenciákért Cikk

A piaci szereplők észrevételeit is figyelembe véve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtökön véglegesítette és közzétette honlapján az ötödik generációs (5G) mobiltechnológia bevezetésének támogatására és a vezeték nélküli szélessávú szolgáltatásokra alkalmas frekvenciák árverésének részleteit tartalmazó dokumentációt. A szolgáltatók augusztus 8-án nyújthatják be a jelentkezésüket – közölte NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

Július 19-étől lehet pályázni a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására Cikk

A támogatási kérelmek várhatóan július 19-étől nyújthatók be a piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Hivatal idei legnagyobb volumenű, 45 milliárd forint keretösszegű pályázata lesz – közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.

Pályázat zártkerteknek vissza nem térítendő támogatásra Cikk

Idén is meghirdeti az Agrárminisztérium (AM) a zártkerti revitalizációs programot, a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak a 2 milliárd forintos keretösszegű programban vissza nem térítendő támogatásra – olvasható az agrártárca honlapján Nagy István agrárminiszter keddi sajtóbejelentése.

Pályázat kkv-knak napelemes rendszerek telepítésének támogatására Cikk

A mai naptól adhatják be a mikro-, kis- és középvállalkozások támogatási kérelmeiket kis kapacitású napelemes rendszerek telepítésének támogatására – közölte az MTI-vel Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mikrovállalkozás rezsi augusztus 1-jétől

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs