4 találat a(z) osztrák minimálbér cimkére

Fuvarozás Kérdés

Tisztelt szakértő! Cégünk rendszeresen végez Ausztriában szerelési munkálatokat dolgozóival. A munkálatokhoz rendszeresen ki kell szállítani szerelési anyagokat. A szállitást a cég a saját 3,5 tonna alatti teherautóval végzi saját gépkocsivezetővel. Számomra nem világos, hogy ebben az esetben is kötelező-e a gépjárművezetőknek a kinn tartózkodás idejére az osztrák minimálbért megadni? Vagy ez az előírás csak a szállítmányozó cégekre vonatkozik? Köszönettel G-Kvitt Kft

Kiküldetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk rendszeresen végeztet Ausztriában szerelési munkákat dolgozóival. Kérdésem lenne, hogy hogyan értelmezzük az osztrák minimálbér alkalmazását a gyakorlatban, azaz a havi külföldi munkavégzés napjaira a napidíjon kívül az osztrák minimálbérnek megfelelő összegeket kell számfejtenünk? Másik kérdésem, hogy az előírt 44 órás keret ebben az esetben is kötelező, hiszen ennél hosszabb foglalkoztatásról van szó.

Fuvarozók és a kötelező minimálbér Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozó kft. úgy oldaná meg a külföldi országokban (osztrák, német, francia) kötelező, rájuk vonatkozó minimálbért, hogy a jelenlegi munkavállalóknak adna 5-5% részesedést. Zárná a munkaviszonyukat és mint résztulajdonosok társas vállalkozóvá válnának, a rájuk vonatkozó szabályok alapján vallaná be és fizetné a járulékokat. Jól tudja-e az ügyvezető, hogy így a társas vállalkozókra nem kell alkalmazni a külföldi fuvarozókra vonatkozó minimálbér-rendeleteket? 5% tulajdonjog alapján lehet-e társas vállalkozó? Amennyiben társas vállalkozó lesz, a külföldön töltött napok után a társas vállalkozónak kötelező-e a napidíjat fizetni, adni? Köszönöm megtisztelő válaszát!

Ausztriai munkavállalás Kérdés

Magyar kft. az általa foglalkoztatott dolgozókat Ausztriába küldené építőipari munkavégzésre hétfőtől péntekig tartó munkaidőben. A dolgozók itthon vannak bejelentve, a havi bérükön kívül ilyen esetben kiküldetési díj jár nekik. Egy osztrák könyvelő szerint az ott dolgozó munkavállalóknak az osztrák minimálbért kell megadni, nem lehet az itthon elfogadott bért adni. A kérdés az lenne, melyik bérrel kell alkalmazni őket? Előre is köszönöm a segítséget! Cs. Andrea

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kötelező bankkártyaterminál

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Beolvadás – sajáttőke-elemek

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Vadásztársaság áfakötelezettsége

Dr. Császár Zoltán

adótanácsadó, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close