279 találat a(z) online pénztárgép cimkére

Online pénztárgép más társasággal közös telephelyen Kérdés

Társaságunk illatszer-kiskereskedelmi tevékenységet (is) folytat. A boltunkban rendelkezünk online pénztárgéppel, de egy másik társaság telephelyén (magánrendelő) szeretnénk forgalmazni a termékünket saját néven. Kérdéseink: 1.) Ha bejelentjük telephelyként, üzemeltethetünk-e ott pénztárgépet a másik cég jóváhagyásával? 2.) A másik társaság alkalmazottai, a rendelő dolgozói kezelhetik-e a pénztárgépünket? Válaszukat várva, üdvözlettel.

Mindent bevet a NAV Cikk

Július elsején indult a NAV nyári ellenőrzéssorozata. A turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére. A megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolnak a NAV munkatársai ott, ahol kétséges a szabályok betartása.

Online kasszák használatával kapcsolatos szabályok Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfeleim, akik online pénztárgépeket használnak, tőlem kérdeznek olyan dolgokat, hogy be kell-e ütni a váltópénzt a gépbe, ha igen, akkor hogyan, hogyan lehet sztornózni vagy javítani a géppel, be kell-e ütni, ha kifizetünk egy szállítót a kasszában lévő pénzből, vagy kiveszünk belőle, mert mondjuk bevisszük a bankba.....és még sorolhatnám a kérdéseket. Én magam nem használok pénztárgépet, nem tudok a gyakorlatomból segíteni, azt szeretném kérdezni, hogy hol találom meg ezeket jogszabályba öntve, hogy mit kell, illetve mit lehet csinálni, miket ellenőrizhet a NAV a pénztárgéppel kapcsolatosan, milyen dokumentálási kötelezettségeink vannak....... Köszönöm szépen a segítséget: Krcsik Eszter

Az adóellenőrök nyári célpontjai Cikk

Július elsején indult a nyári ellenőrzéssorozat az országban, így a fővárosban és Pest megyében is. Számítani lehet arra, hogy az akcióban az adóellenőrök és a pénzügyőrök bármikor vizsgálódhatnak a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, budapesti vendéglátóhelyeken, strandokon, nyári fesztiválokon, szabadtéri rendezvényeken, idegenvezetőknél és taxisoknál.

Több adót fizettünk májusig, mint tavaly ilyenkor Cikk

Az államháztartás központi alrendszerének 2015. év május végi halmozott hiánya 511,1 milliárd forintra teljesült. Ezen belül a központi költségvetés 588,5 milliárd forintos deficittel, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 47,0 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok pedig 30,4 milliárd forintos szufficittel zártak. Egy évvel korábban az államháztartás központi alrendszerének deficitje 681,7 milliárd forint volt – közölte az NGM.

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Pénztárgéppel kapcsolatban szeretnék technikai segítséget kérni. A közeljövőben szeretne üzembe helyezni egy mozgó boltot (éttermet) vállalkozásunk. Éttermi szoftverrel rendelkezünk, szeretnénk hozzákapcsolni, vagy mellette üzembe helyezni egy online pénztárgépet. Milyen feltételeknek kell megfelelni, és milyen módon kell üzemeltetni, mivel nem állandóan, hanem alkalmakhoz kötötten, például fesztiválokon fogjuk használni? Nincs állandó székhelye vagy telephelye az autónak, hiszen mozgóbolt, büféétterem. Sem kézi nyugtát, sem nyomtatandó számlát nem kívánunk készíteni, mivel a tevékenységet figyelembe véve nagyon nehézkesen megoldható, ezért gondoltuk ezt a megoldást. Tudjuk, hogy nem kötelezett a mozgóbolt. Egy előadáson – amit az Önök munkatársa tartott – azt mondta, hogy offline üzemmódban kell használni. Ilyen üzemmód a számítógépeket értékesítő és szervizelő vállalkozások szerint nincs. Kérem írásbeli állásfoglalásukat a fentiekre vonatkozóan, és egy speciálisan ezzel a szakterülettel foglalkozó munkatársuk elérhetőségét, amennyiben ez lehetséges. Köszönettel és üdvözlettel: Gönczi Miklósné 06/309496170

Pénztárgépcsere: így kell könyvelni az állami támogatást, az elhatárolást Cikk

Hogyan, és milyen összegben kell könyvelni az online pénztárgép beszerzéséhez kapott 50 ezer forintos állami támogatást, a pénztárgép értékcsökkenését és az év végi elhatárolást? – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.

Online pénztárgép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy egy egyéni vállalkozó, aki most inditja a vállalkozását, csokoládé és csokoládé-készítmények gyártásával foglalkozik, kötelezett lesz-e online pénztárgép használatára?

Így árulhat euróért az üzlete, ha "fapados" a pénztárgépe Cikk

Hogyan árulhat euróért is az üzlet, ha a pénztárgép nem alkalmas arra, hogy a visszajáró összeget euróban is megállapítsa – kérdezte olvasónk. Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Nyugtaadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen jár-e el az a vállalkozó aki nyáron a fagylaltárusításról nyugtát állít ki, és még azon a napon a pénztárzárás előtt a nyugták bevételét beüti a pénztárgépbe? Az árusítás ugyanazon a telephelyen történik, mint ahol a vendéglátó egység van, csak nem szeretné, hogy minden vevő bemenjen az üzletbe, mivel gyerekekről is szó lehet. Előre is köszönöm!

Euróalapú bankártyával történő fizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A korábbi Önökhöz forduló kérdezők és az arra adott válaszok erősítettek meg abban, hogy – talán nem egyedi – saját kérdésünkre is az Önök szakértő válaszát kérjük. A törvényi előírásoknak megfelelően cégünk a hagyományos pénztárgépeit leváltotta új online pénztárgép rendszerre. Külföldi vendégeink végett a forint mellett az euró, mint fizetőeszköz elfogadása, illetve az eurós bankkártyás fizetés további fenntartása is a kéréseink között szerepelt (bankkártya euróval való terhelése és az összeg euróban vezetett számlán történő jóváírása). A cég, amely a pénztárgépet szállította, sajnos nem minden elvárásunknak tett eleget. Többek között az euróalapú bankkártya terhelési feltételeit nem teremtette meg. A pénztárgépet szállító cég szerint nem lehet euróban bankkártyát terhelni, mert a NAV adatfogadó képessége ezt nem teszi lehetővé. Megfelel ez a valóságnak? Szíves válaszukat előre is megköszönve.

Euróban történő visszaadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A korábbi Önökhöz forduló kérdezők, és az arra adott válaszok erősítettek meg abban, hogy – talán nem egyedi – saját kérdésünkre is az Önök szakértő válaszát kérjük. A törvényi előírásoknak megfelelően cégünk a hagyományos pénztárgépeit leváltotta új onlinepénztárgép-rendszerre. Külföldi vendégeink végett a forint mellett az euró, mint fizetőeszköz elfogadása, illetve az abban történő visszaadás a kéréseink között szerepelt. A cég, amely a pénztárgépet szállította, sajnos nem minden elvárásunknak tett eleget. Többek között az euróban való visszaadás feltételeit nem teremtette meg. Jelenleg a rendszer forintban és euróban is képes a bevételt elfogadni, azonban a visszajárót forintban állapítja meg (bizonylaton euróbevétel, árfolyam, forintosított bevétel, visszajáró forintösszeg szerepel). A pénztárgépet szállító cég szerint nem lehet euróban visszaadni. Segítségét szeretnénk kérni, hogy a jelenlegi „elektronikus rendszer”, illetve a rendszer által kiállított bizonylat mellett milyen módon tudunk az euróban való visszaadás feltételeinek megfelelni? Milyen lehetőségeink vannak? Szíves válaszát előre is megköszönve.

Online pénztárgép, előleg – de minimis támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 16/2013 sz. NGM rendelet 13/A paragrafus alapján az Alt Cash pénztárgépekre adott előleg átvállalása de minimis támogatásnak minősül? A jogszabályban ennél a paragrafusnál nem, csak a 4. § szerinti támogatásnál találtam ilyen kötelezettséget. Jól értelmezem a jogszabályt, és így a 1429-es bevallásban ezt a támogatást külön nem is kell bevallani? Ha viszont a 07-01 lap 05. során kívül máshol is be kell vallani, akkor hol, melyik lapon, melyik sorban és oszlopban?

Fodrásznak, kozmetikusnak kell-e online pénztárgép? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Arra szeretnék választ kapni, hogy katás egyéni vállalkozóként (fodrász, kozmetikus) kell-e online pénztárgépet üzemeltetnem? Csak szolgáltatást folytatok, nincs kereskedelmi tevékenységem. Köszönöm a választ előre is. Tisztelettel: K. Tímea

Online pénztárgép értékcsökkenése Kérdés

A 2014-es évben vásárolt pénztárgép értékcsökkenésének elszámolásával kapcsolatban kérdezném a következőt. A gép nettó árát, amelyben benne van az 50 ezer forintos állami támogatás is, az 1-es számlaosztályba könyveltem. Ha levonom az 50 ezer forintot, mint támogatást, akkor a maradék lesz a nyilvántartási érték, mely után kell az értékcsökkenést elszámolni? De, hogy fog kinézni a tárgyieszközkarton, ha elfogy a nyilvántartási érték évek múlva, és ottmarad az 50 ezer forint? Vagy a tárgyieszközkartonra csak a tényleges támogatás nélküli összeget kellett volna felvezetnem? Ezekre szeretnék útmutatást kérni. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs