4 találat a(z) oktatási támogatás cimkére

Melyik hónapot érinti az adófizetési kötelezettség? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a munkáltató kifizet magánszemély helyett olyan oktatást, ami nem tartozik szorosan a munkaköréhez, akkor a magánszemélynek adóköteles jövedelme keletkezik. Ehhez kapcsolódóan az lenne a kérdésem, hogy ha ennek a kifizetése például március 10-éig történik, akkor azt melyik hónap számfejtésében kell szerepeltetni, és mikor kell megfizetni az adóját? Valamint, ha 10-e után történik a számla kifizetése, akkor változik-e az adó megfizetésének határideje? Válaszát ezúton is köszönöm.

Belföldi napidíj Kérdés

Kormányrendelet alapján adni kell belföldi kiküldetés esetén a dolgozónak 6 órát elérő távollét esetén 500 forint nettó napidíjat. Érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor a távollétbe beletartozik-e az utazás időtartama, vagy ez a kérdés egy belső szabályzatban alakítható? Belföldi kiküldetésnek számít-e, és jár-e a nettó 500 forint, ha a dolgozó a cég által fizetett OKJ-s oktatáson, továbbképzésen, vagy iskolarendszerű oktatásban vesz részt? Köszönöm válaszukat!

Iskolarendszeren kívüli képzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság a munkavállalóját befizeti számítógépes tanfolyamra, az ügyvezető tulajdonost pedig nyelvtanfolyamra. Kérdésem: hogyan adózik a társaság, illetve a magánszemélyeknek adómentes ez a juttatás?

Alkotmányellenes a hétfőn megszavazott családi pótlék? Cikk

A hétfőn megszavazott törvénymódosítás szerint 2009. január 1-jétől a családi pótlék adóterhet nem viselő járandóság. Ez visszamenőleges személyijövedelemadó-kötelezettséget jelent majd a kihirdetést megelőző időre is, mivel az év első felében szerzett jövedelmet is magasabb adósávba kényszerítheti a szeptembertől kapott családi pótlék.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU-s építési szolgáltatás és FAD

Bunna Erika

adótanácsadó

Fizetendő áfa utólagos csökkenése

Bunna Erika

adótanácsadó

Belföldi összesítő jelentés (M lap)

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close