146 találat a(z) nyugtaadás cimkére

Itt a lista, hová mennek a héten az adóellenőrök Cikk

Szüreti fesztiválokon, vásárokon, piacokon lehet bizonyosan számítani adóellenőrökre ezen a héten – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján, az ADÓtraffipax rovatban.

Adóellenőrzés: külföldi tulajdonú cégek, tanszereket árusítók célkeresztben Cikk

Nem magyar állampolgárok tulajdonában lévő üzleteket, vendéglátóhelyeket ellenőriznek kiemelten a Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai szeptember 4-e és szeptember 10-e között. Más megyékben az iskolaszereket értékesítők lesznek a revizorok célpontjai – tették közzé az adóigazgatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján található ADÓtraffipax rovatban

Fokozott NAV-ellenőrzések a héten: itt a legfrissebb lista Cikk

Új listát tettek közzé a megyei adóigazgatóságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal oldalán található ADÓtraffipax rovatban arról, hogy mely településeken, milyen típusú ellenőrzésekre számíthatnak bizonyosan az adózók ezen a héten.

Az adóellenőrök is fesztiváloznak a héten Cikk

A Sziget Fesztivál, az Alba Regia Jazz Feszt és a Fehérvári Bornapok is szerepelnek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőreinek e heti célpontjai között.

Adóellenőrzés: itt a lista, hol vizsgálódnak a héten a NAV revizorai Cikk

Közzétette a NAV az ellenőrzési helyszíneket, ahol biztosan megjelennek a héten az adórevizorok. Az adóhatóság hangsúlyozza: a közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV-ellenőrzések.

Vigyázat, itt razziáznak éppen most az adóellenőrök! Cikk

A NAV Dél-budapesti Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. május 23-án, kedden akció keretében ellenőrzéseket végeznek a Budapest, IX. kerület 1. sz. Nagyvásárcsarnokban (1093 Budapest, Vámház krt. 1-3.).

A majálisokon is ott lesznek az adóellenőrök Cikk

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai május elsején a megye több településén – többek között Gyomaendrődön, Szarvason, Mezőberényben, Orosházán, Mezőhegyesen, Tótkomlóson – közterületi rendezvényeken, majálisokon végeznek ellenőrzéseket.

Alapítvány támogatói bevétele Kérdés

Tisztelt Szakértő! Közalapítvány egy rendezvény keretében támogatói jegyek ellenében ételt-italt biztosít a rendezvény támogatóinak, kell-e erről nyugtát vagy számlát kiállítani? Köszönettel: Proforp Kft.

Adótraffipax: itt az első lista, hová mennek biztosan a NAV ellenőrei Cikk

Virágpiacokat, romkocsmákat, vendéglátóhelyeket ellenőriznek a következő napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai – derül ki az adóhatóság honlapján közzétett ADÓtraffipax című bejegyzésből.

Nyugtaadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fodrász katás egyéni vállalkozó jelenleg kézi nyugtával tesz eleget a bizonylatadási kötelezettségének. A jövőben a fodrász tevékenység mellett havonta 4-5 alkalommal hajgyógyászati terméket szeretne értékesíteni (ÖVTJ 479901 Egyéb, nem bolti kiskereskedelem). Azt a tájékoztatást kaptam a 0640424242 telefonszámon, hogy ez esetben a hajgyógyászati termékek értékesítéséről, ha számlát állít ki, és azt havonta jelenti a PTGSZLAH nyomtatványon, akkor a fodrászatról továbbra is adhatja a kézi nyugtát, és nem kell pénztárgépet beszereznie. Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a fentiekben leírtak így alkalmazhatóak-e?

PTGSZLAH benyújtási kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő, Ügyfelünk Facebookon megrendelésre értékesít, jellemzően magánszemélyeknek általa készített kézműves termékeket. Minden értékesítésről vagy elektronikus számlát vagy kézi számlatömbből kiállított számlát ad. Ezek egy része készpénzes, magánszemély vevők részére. Üzlethelyiséggel nem rendelkezik. Első kérdésünk, hogy ebben az esetben pénztárgépre kötelezett-e? Abban az esetben, ha igen, akkor ezt a kötelezettségét kiválthatja-e a PTGSZLAH nyomtatvány benyújtásával? Válaszukat előre is köszönjük. Tisztelettel, Csizmadia Katalin

Pénztárgépes nyugtaadás új tevékenységekre Cikk

2017-től újabb szakasza kezdődik az online pénztárgépek szabályozásának, ugyanis ekkortól lépett életbe a hosszú ideje nem változott, pénztárgép használatára kötelezett tevékenységek bővülő és módosuló köre.

Kötelező-e a pénztárgép? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy könyvkiadó esetében kötelező-e az online pénztárgép abban az esetben, ha nem üzemeltet könyvesboltot vagy kiskereskedelmi jellegű helyiséget? A társaságnak a cégjegyzékben nincs is olyan tevékenysége, amire egyébként kötelező lenne a pénztárgép használata. Nyomdaipari szolgáltatás, kiadói tevékenység és hasonlók alkotják a bevételt. A könyveladás 90 százalékban átutalásos számlával történik. A gyakorlat az, hogy 1-1 darab könyvet a kiadó a saját székhelyén, könyvkiállítások alkalmával, különféle rendezvények során nyugtával is értékesít. Jogszerűen jár-e el a cég, ha a nyugtát papír alapon adja ki? Köszönettel.

Pénztárgép-kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégem tevékenységi körei között szerepel a 47.91, a 47.99 és a 93.13 TEÁOR kódok. Egyik sem főtevékenység. Cégem fő tevékenységi köre kertészeti szolgáltatás, ezen kívül internetes csomagküldő szolgáltatást végzek. Kell-e pénztárgépet vásárolnom, illetve milyen bejelentési kötelezettségeim vannak azokra a tevékenységekre, amelyek a rendelet alapján beletartoznak ugyan a kötelezetti körbe, de egyáltalán nem végzem ezeket a tevékenységeket? Nyugtaadási kötelezettséggel teljesíthető az internetes vásárlás során eladott termék? Válaszát előre is köszönöm!

Pénztárgéphasználat: családi gazdálkodónál mikor kell, mikor nem? Cikk

Családi gazdálkodó kecskéket tart, és kecsketejből sajtot állít elő. Szerepel a kézműves termelők nyilvántartásában, az előállított sajtot zömmel nagy tételben értékesíti kereskedők részére, vagy alkalmi kitelepüléseken, piacokon árul. Előfordul azonban, hogy a tejet és a sajtot háztól (a termelőüzemből közvetlenül) kis tételekben, házi fogyasztásra megvásárolják tőle. Kérdésem az lenne, hogy ilyenkor elég-e az értékesítésről kézi nyugtát kiállítani, vagy az őstermelő ebben az esetben pénztárgéphasználatra kötelezett? – kérdezte olvasónk. Sinka Júlia okleveles adószakértőnk válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás bevétel

Szipszer Tamás

adószakértő

Osztalékelőleg után fizetendő szocho

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs