8 találat a(z) nyugdíjszerű ellátás cimkére

Növelhető a szolgálati idő nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátások mellett? Cikk

Számos esetben előfordul, hogy nyugdíjas vagy magát nyugdíjasnak vélő személy az ellátása mellett folytatott keresőtevékenységére és nyugdíjjárulék fizetésére tekintettel további szolgálati idő beszámítását és nyugellátása ismételt megállapítását szeretné kezdeményezni. A következőkben e téren szeretnénk némi eligazítást adni.

Itt a rendelet a kiegészítő nyugdíjemelésről: mutatjuk a részleteket Cikk

A Magyar Közlöny 184. számában kihirdették a nyugdíjak, nyugdíjszerű ellátások novemberi kiegészítő emelését szabályozó kormányrendelet. Cikkünk ennek részleteit ismerteti.

Kereseti korlát Kérdés

Nyugdíjemelés 2021. január 1-jétől Cikk

2021. január 1-jétől 3 százalékkal emelik a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat – olvasható a 266. számú Magyar Közlönyben tegnap kihirdetett 538/2020. számú kormányrendeletben. Összefoglaltuk, kit érint az emelés.

Hamarosan megkapják a nyugdíjasok az Erzsébet-utalványokat Cikk

A nyugdíjasok és nyugdíjszerű ellátásban részesülők az idén kapnak 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt – jelentette be Balog Zoltán szerdán Budapesten.

Felmondási idő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Körülmények: 35 éve a vállalat dolgozója korkedvezmény igénybevételével nyugdíjba mehet, illetve nyugdíjszerű ellátásra jogosult. Csoportos létszámleépítés (MÁV Utasellátó). Mi az előnyösebb a dolgozó szempontjából? - közös megegyezés, végkielégítés,- ezen opció esetén van-e felmondási idő? - illetve hagyjuk, hogy a dolgok menjenek a maguk útján: munkáltatói felmondás, három hónap felmondási idő, melyből másfél hónapig fel kell menteni a dolgozót a munkavégzés alól? A kérdés: a ledolgozandó idő rendben van,az érdekesség a felmentett időnél keletkezik, mert ez egy napidíjas munkakör (hálókocsi-kalauz), ahol mivel a "távolléti díjazásnak" nem része a napidíj, az az érdekes eset áll elő, hogy a nem ledolgozandó időre eső bér kevesebb, mint a reménybeli nyugdíj. Lehetőség az, hogy a dolgozó nem kéri a nem ledolgozandó időre eső munkabért, hanem a munkaviszony megszüntetését kéri a ledolgozandó idő leteltével? Ha így alakultak a körülmények, cél az ez évi nyugdíjba menetel. (Nem kell jósnak lenni ahhoz, hogy lesz "választási nyugdíjemelés). Köszönettel!

Nem kaphat nyugdíjat, ha ezekre nem figyel! Cikk

Sokan nem gondolnak arra, hogy nyugdíjuk, korhatár előtti, illetve rehabilitációs, vagy rokkantsági ellátásuk igénylésekor számos feltételnek kell megfelelniük. Összeszedtük, hogy az egyes járandóságok megállapítását mi akadályozhatja.

Ezeket a nyugdíjakat és ellátásokat emelik januártól Cikk

2015. január 1-jétől 1,8 százalékkal emelik a nyugdíjakat és a nyugdíjszerű ellátásokat. Összefoglaltuk, hogy a jogszabályok alapján ki jogosult emelésre.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs