4 találat a(z) nyugdíjmegtakarítás cimkére

Ajándék Covid-teszt és 13. havi jóváírás – ezek az idei nyugdíjakciók Cikk

Kicsit szűkösebb a kínálat, de sok biztosító és pénztár az idei év végén is akciókkal csábítja az új tagokat belépésre, a régieket pedig még nagyobb befizetésre. A műszaki cikkek mellett idén nem a wellness hétvége a slágerajándék, hanem a 13. havi nyugdíjkiegészítés és a Covid-teszt – írja a napi.hu.

Adó visszaigénylése nyugdíjmegtakarításnál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Két nyugdíjmegtakarításom van 10 éve. Önkéntes nyugdíjpénztár (ONYP) és nyugdíj előtakarékossági számlám is (NYESZ). Teljesítettem az előírt befizetési kötelezettséget mind a két számlára, és a keletkező szja-m mértéke is megfelelő. Visszaigényelhetek-e 150 000 Ft + 100 000 Ft szja-t a két számlára, vagy csak az egyikre? Egyértelmű választ szeretnék kérni, mert korábban már feltettem ezt a kérdést, de a válaszként kapott jogszabályi hivatkozásokat nem tudom értelmezni. Köszönettel: Eperjesi Zsuzsanna

Tíz európai ország felnőtt lakossága csaknem felének nincs önálló nyugdíjmegtakarítása Cikk

Tíz vizsgált európai ország felnőtt lakossága csaknem felének egyáltalán nincs önálló nyugdíjmegtakarítása. Magyarországon az átlagnál még rosszabb is a helyzet, derül ki egy friss európai felmérésből – írja a napi.hu.

Itt a jó hír a jövő nyugdíjasainak! Brutálisan nőtt a pénztárak vagyona Cikk

Egy év alatt 12 százalékkal nőtt a Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó önkéntes nyugdíjpénztárak összesített vagyona, amely 971 milliárd forintot tett ki 2014. június végén – közölte a pénztárszövetség. A vagyongyarapodás mértéke magasan infláció feletti érték, vagyis az összvagyon reálértéken is jelentősen bővült.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Bérkifizetés tárgyi eszközzel

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Beteg gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Öregségi nyugdíjkorhatár elérése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close