166 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Emelkedik a nyugdíjkorhatár Németországban Cikk

Németországban januártól 65 évről fokozatosan 67 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, miközben a társadalmi szervezetek szerint egyben az öregkori elszegényedés veszélye is növekedik.

Nyugdíjkorhatár és munkanélküliség: besokalltak az olasz nők Cikk

"Ha nem a nők, akkor kicsoda?" jelszóval rendezett vasárnap országos tiltakozást az idén született olasz nőmozgalom, amely ezúttal a nők nyugdíjkorhatárának megemelése ellen hallatta szavát.

Megszüntetnének számos adókedvezményt és átalakítanák a nyugdíjrendszert Cikk

Több adókedvezmény megszüntetését vagy korlátozását, a mezőgazdasági termelők biztosítási rendszerének megváltoztatását és a nyugdíjkorhatár emelését tartalmazza az új lengyel kormány programja - ez derült ki a pénteken kinevezett Donald Tusk miniszterelnök parlamenti expozéjából.

Előrehozott nyugdíj vagy korhatár előtti ellátás: mi vár a nyugdíjba vonulóra? Cikk

Elmehet-e jövőre is előrehozott nyugdíjba az a nő, aki ezt már idén is megtehetné? Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

Nyugdíjszámítás: hány évet kell összegyűjteni? Válasz

Ön valóban "még nem elég koros" öregségi nyugdíj igénybevételére.

A tervezettnél 10 évvel korábban emelnék a nyugdíjkorhatárt a britek Cikk

Az eredeti tervekhez képest tíz évvel előbbre hozná a brit konzervatív-liberális kormány az állami nyugdíjra jogosító korhatár felemelését 67 évre, tekintettel a brit lakosság várható élettartamának gyors ütemű hosszabbodására.

Nyugdíjkorhatár alatt munkanélküliként van-e megoldás? Kérdés

Jogosult-e bármilyen ellátásra, akinek egészségi állapota megromlott, nincs munkája, de nem érte el a nyugdíjkorhatárt? Olvasói kérdésre Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Szolgálati idő: hiába a nyugdíjasként ledolgozott évek Kérdés

Az előrehozott nyugdíj után munkával töltött évek beleszámítóak-e a nyugdíjkorhatár elérése után a szolgálati időbe? Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

Nők 40 éves munkaviszonya: a nyári munka beleszámít? Kérdés

A nyári szünetekben végzett munka beleszámít a nők 40 évébe? Olvasónk kérdésére Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Nyugdíjrendszer: "a kormány egyedül ezt nem tudja megoldani" Cikk

Az államnak, a munkavállalóknak és munkáltatóknak együtt kell megoldani a nyugdíjrendszer problémáit - véli John M. Herhalt, a KPMG kormányzati tanácsadási üzletágának globális vezetője.

Pénzcentrum.hu: duplájára emelkedhet a nyugdíjjárulék Cikk

Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj, s az így felhalmozott összeget lehetne örökölni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által a kormány részére készített Nemzeti Nyugdíjpolitikai Koncepcióról szóló előterjesztés szerint - közölte szerdán korán reggel a Pénzcentrum.hu.

Nem minden rokkantnyugdíjast ellenőriz majd a kormány Cikk

Csak azon rokkantnyugdíjasok jogosultságát ellenőrizné a kormány, akik legalább öt évvel állnak a nyugdíjkorhatár előtt, az ennél idősebb emberek foglalkoztatási rehabilitációja ugyanis értelmetlen - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A ma született cseh 73 évesen megy majd nyugdíjba Cikk

Kedden este jóváhagyta a cseh képviselőház az úgynevezett kis nyugdíjreformot, amely azzal számol, hogy a jövőben tovább emelkedik a nyugdíjkorhatár és októbertől megváltozik a nyugdíjak összegének kiszámítása a korábban többet keresők hasznára.

A magányszektorban is növelik az olasz nők nyugdíkorhatárát Cikk

A jelenlegi 60-ról 65 évre növelné a magánszektorban dolgozó nők nyugdíjkorhatárát az olasz kormány - közölte csütörtökön az olasz média.

Megemelték a nyugdíjkorhatárt a Litvániában Cikk

A litván parlament csütörtökön jóváhagyta a nyugdíjkorhatár emelését.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Munkaviszony melletti egyéni vállalkozó GYES-en

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Google-számla

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs