176 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Hozzátartozói nyugellátás: mi történik a jogszerző korhatár előtti halála esetén? Szakértői Kommentár

Cikkünkben összefoglaljuk a hozzátartozói nyugellátásokkal kapcsolatban a jogszerzőket érintő változásokat.

Korhatár előtti ellátás és a biztosítással járó jogviszony megszüntetése Cikk

Napjainkban is gyakran vitatott téma a nyugdíjba vonulók részéről, hogy miért kell a nyugdíj igénybevételéhez megszüntetni a jogviszonyt, akárcsak egy napra is. A jogi szabályozás ugyanis lehetővé teszi akár a követő naptól a jogviszony továbbfolytatását, természetesen új szerződés keretében.

Emelik a nyugdíjkorhatárt Lengyelországban Cikk

A lengyel kormány elfogadta a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló törvényjavaslatot, amely 2013-tól szakaszosan 67 évre emeli a korhatárt mindkét nem számára, de lehetővé teszi az 50 százalékos résznyugdíj igénybevételét is - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Donald Tusk miniszterelnök.

Nyugdíjemelés kontra nyugdíjrögzítés: eloszlatjuk a tévhiteket Cikk

Beszélgetések alkalmával gyakran foglalkoznak a nyugdíjak összegszerűségének nagyságrendjével, olykor nagyon magasnak tűnő értékek hangzanak el. Mi a valóság?

Nyugdíjvita Lengyelországban Cikk

Nincs egyetértés a lengyel kormánykoalícióban a nyugdíjtörvény módosításának ügyében, Donald Tusk miniszterelnök elvetette a Lengyel Parasztpárt (PSL) javaslatait.

A lengyel miniszterelnök bejelentette a nyugdíjkorhatár növelését Cikk

Donald Tusk lengyel miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormánya 67 évre emeli a nyugdíjkorhatárt mindkét nem számára, és a jogszabály tervezetét 30 napos társadalmi konzultációra bocsátja, mielőtt beterjeszti a parlamentben.

Svéd kormányfő: az európaiaknak át kell gondolniuk nyugdíjazási szokásaikat Cikk

Az európaiaknak meg kell kérdőjelezniük szokásaikat, ha biztosítani akarják bőkezű nyugdíjrendszereik jövőjét - hangoztatta Fredrick Reinfeldt svéd miniszterelnök a skandináv és balti országok, továbbá Nagy-Britannia miniszterelnökeinek csütörtöki stockholmi tanácskozásán.

OBH: nincs akadálya a megürülő bírói álláshelyek betöltésének Cikk

Befejeződtek az idén nyugdíjba vonuló bírák helyére kiírt pályázati eljárások, nincs akadálya a megürülő álláshelyek betöltésének - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) pénteken az MTI-vel.

Nyugdíj: 5 LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az OVB Cikk

Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, a kérdések mindegyike a nyugdíjjal, illetve a nyugdíjjogosultsággal kapcsolatos. A kérdéseket Szél Bernadett, Schiffer András és Scheiring Gábor LMP-s politikusok magánszemélyként nyújtották be.

MSZP: a korhatár alatti nyugdíjat megszüntető törvény emberek megélhetését veszélyezteti Cikk

Az MSZP azonnali visszavonását sürgeti annak a törvénynek, amelynek értelmében január 1-től már nem vehetik igénybe az öregségi korhatár alatti nyugdíjasok a kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozókra vonatkozó járulékkedvezményeket. Az ellenzéki párt szerint a korhatár alatti nyugdíjas vállalkozók terhei majdnem négyszeresére emelkednek, emberek sokasága veszítheti el a megélhetését, munkáját.

Emelkedik a nyugdíjkorhatár Németországban Cikk

Németországban januártól 65 évről fokozatosan 67 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár, miközben a társadalmi szervezetek szerint egyben az öregkori elszegényedés veszélye is növekedik.

Nyugdíjkorhatár és munkanélküliség: besokalltak az olasz nők Cikk

"Ha nem a nők, akkor kicsoda?" jelszóval rendezett vasárnap országos tiltakozást az idén született olasz nőmozgalom, amely ezúttal a nők nyugdíjkorhatárának megemelése ellen hallatta szavát.

Megszüntetnének számos adókedvezményt és átalakítanák a nyugdíjrendszert Cikk

Több adókedvezmény megszüntetését vagy korlátozását, a mezőgazdasági termelők biztosítási rendszerének megváltoztatását és a nyugdíjkorhatár emelését tartalmazza az új lengyel kormány programja - ez derült ki a pénteken kinevezett Donald Tusk miniszterelnök parlamenti expozéjából.

Előrehozott nyugdíj vagy korhatár előtti ellátás: mi vár a nyugdíjba vonulóra? Cikk

Elmehet-e jövőre is előrehozott nyugdíjba az a nő, aki ezt már idén is megtehetné? Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

Nyugdíjszámítás: hány évet kell összegyűjteni? Válasz

Ön valóban "még nem elég koros" öregségi nyugdíj igénybevételére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Új katatörvény a bt. beltagjára vonatkozóan

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs