172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Így emelik a nyugdíjkorhatárt a szomszédban Cikk

Szlovákiában 2017-től megkezdődik a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése, az öregségi nyugdíjra való jogosultság korhatára hétévente egy évvel tolódik majd ki – olvasható az inforadio.hu portálon.

Nyugdíj: korhatár és összeg - a gyerekek számán is múlna Cikk

A nyugdíjrendszer reformját javasolja a kormánynak és az Országgyűlésnek a Népesedési Kerekasztal; a testület által kidolgozott koncepció szerint a nyugdíjszámításnál figyelembe kellene venni a gyermeknevelésre fordított erőfeszítéseket, a felnevelt gyermekek számát és iskolázottságát is. A Népesedési Kerekasztal javaslatait Benkő Ágota, a testület elnöke juttatta el az MTI-hez.

A szlovákok így mehetnek nyugdíjba – mit fizetnek cserébe? Cikk

Külön díjat kell fizetniük a betegeknek az egyes egészségügyi szolgáltatásokért Szlovákiában. Ellenben kevesebb szolgálati idő mellett, és fiatalabb korban mehetnek nyugdíjba a szomszédos ország állampolgárai, mint a magyarok.

Külföldről kap nyugdíjat? Ezt tudnia kell! Cikk

Egyre többször teszik fel a kérdést: kell-e fizetni magyar lakóhellyel rendelkező Európai Uniós nyugdíjasként 6810 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot? Cikkünkben részletesen kifejtjük, mi áll e kérdés hátterében.

Így mehetnek nyugdíjba a nők és férfiak Romániában Cikk

Románia társadalombiztosítási rendszerének főbb elemeit ismertetjük cikkünkben. Korábban több európai uniós tagállam esetében is bemutattuk már, hogy milyen járulékfizetési kötelezettségekhez milyen ellátások társulnak.

Határozott idejű munkaszerződés és nyugdíjba menetel Kérdés

Egy dolgozónkat határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztatjuk, mely 2014. október 15-én jár le. 1952. május 12-én született, így 62,5 évesen nyugdíjba mehet. Ebben az esetben felmentési időt kötelező-e biztosítanunk részére, és ha igen, ez mennyi idő, illetve hogyan befolyásolja a munkaviszony határozott idejét.

Nyugdíj előtt állók – ennyiből áll a munkajogi védettség Cikk

Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséhez közel állók egyre inkább kiszorulnak a munkaerő-piacról. Hiába szeretnének közülük sokan továbbra is dolgozni – az érv mellettük, hogy kellő szakértelem, tapasztalat birtokában óriási eredményt tudnak letenni az asztalra –, némelyik munkáltató az idősebbek rugalmatlanságára hivatkozva tehernek érzi foglalkoztatásukat.

Nyugdíjkorhatár nélküli alkotmánybíráskodás? Cikk

Az alkotmánybírák esetében eltörölnék a poszt betöltéséhez eddig megengedett 70 éves nyugdíjkorhatárt.

Nyugdíj: szigorítanak a franciák Cikk

A francia nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta kedden az elmúlt húsz év ötödik nyugdíjreformjának tervezetét, amelynek értelmében fokozatosan 43 évre növekszik a teljes összegű nyugdíjjogosultsághoz szükséges járulékfizetési idő 2035-ig.

Emelik a finnek a nyugdíjkorhatárt Cikk

Fokozatosan 62,4 évre emelik a finnek a nyugdíjkorhatárt a növekvő államadósság és a gyengülő gazdasági teljesítmény miatt.

A rokkantsági ellátás "átalakítása" öregségi nyugdíjjá Cikk

Olvasónk levélben kérte tanácsunkat, hogy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól kapott öregségi nyugdíj-korhatárának betöltésére vonatkozó tájékoztatóban ismertetett lehetősége közül melyikkel éljen. Összefoglaljuk a tudnivalókat.

1953-ban született nők nyugdíja Cikk

Jogosultak lehetnek-e valamilyen öregségi ellátásra az 1953-ban született, tehát a 60. életévüket az idén betöltő nők, annak ellenére, hogy nyugdíjkorhatáruk a 63. életév és 2012. január 1-jétől megszűnt a korhatár előtti nyugdíjba menetel lehetősége?

Kanadában élő nyugdíja Kérdés

A kérdésem, hogy ha egy magyar állampolgár kb 40 éves korától kiköltözik Kanadába, és nem szándékozik visszajönni, akkor a Magyarországon munkában töltött ideje után jogosult lesz-e nyugdíjra, ha eléri a korhatárt.

Ragaszkodik a 62 éves nyugdíjkorhatárhoz a francia kormány Cikk

A francia kormány meg akarja tartani a 62 éves nyugdíjkorhatárt, miközben megreformálja a nyugdíjrendszert - idézte Jean-Marc Ayrault miniszterelnököt vasárnap a Journal du Dimanche című francia hetilap.

Fokozatosan csökken 65 évre a bírák nyugdíjkorhatára Cikk

Fokozatosan, tíz év alatt csökken 70-ről 65 évre a bírák, az ügyészek és a közjegyzők nyugdíjkorhatára, miután a parlament hétfőn elfogadta a kormány erre vonatkozó törvényjavaslatát, amely arról is rendelkezik, milyen megoldásokat kínálnak azoknak a bíráknak, akiket az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített jogszabály alapján nyugdíjaztak. A törvénymódosítást az Országgyűlés 263 igen, 8 nem szavazattal, 38 tartózkodás mellett fogadta el.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs