172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Így változott a nyugdíjkorhatár Cikk

Olvasónk arra volt kíváncsi, hogyan változott a nyugdíjkorhatár. Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Megváltozott munkaképességűek felülvizsgálata Kérdés

Tisztelt Szakértő! 1955 decemberében született, 2015 júliusáig rehabilitációs ellátásban részesülő nőtől, a 2015 júniusában esedékes felülvizsgálatot követően megvonták az ellátást, mivel 32 százalékos egészségkárosodást állapítottak meg. Véleménye szerint méltányosságból kérhető lenne-e a korára való tekintettel a felülvizsgálatot megelőző állapot szerinti juttatás folyósításának kérése? Augusztus 1-jét követően már nem kell felülvizsgálatra mennie a nyugdíjkorhatár betöltését megelőző 5 éven belül. Tisztelettel: T. Éva

Munkaidő megváltása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdést szeretném Önnek feltenni. Az édesapámnak már megvan a 40 év munkaviszonya, de mivel 1955-ös születésű, így csak 64 éves korában éri el a nyugdíjkorhatárt. Az lenne a kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy a hátralévő 4 évet pénzben megváltsuk? Sajnos mostanában nem túl jó az egészségi állapota, nehezen bírja a fizikai munkát. Ezért keresünk lehetőségeket. Hogyan szokták számolni a pénzbeni megváltást? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Szombati György

Nyugdíjkorhatár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Legyen kedves megmondani, hogy mikor mehet el legkorábban nyugdíjba egy 1952. 12. 26-án született férfi, illetve egy 1953. 10. 24-én született nő? Sziíes válaszát előre is köszönöm.

Így lesz öregségi nyugdíjas a korhatár előtti ellátásban részesülőből Cikk

Mikor válnak automatikusan öregségi nyugdíjassá a korhatár előtti ellátásban részesülők, és kinek lehet plusz teendője? Cikkünkben bemutatjuk, hogyan fest az átmenet a korhatár előtti ellátásból az öregségi nyugdíjba.

Nyugdíjazás: így lehet előtte megszüntetni a munkaviszonyt Cikk

A nyugdíjkorhatárhoz közelítő munkavállalók esetében rendre felmerülő kérdés, hogy a nyugdíjazáskor, illetve azt megelőzően mit tehetnek és mit nem a munkáltatók, hogyan lehet megszüntetni a dolgozók munkaviszonyát. Cikkünkben összefoglaltuk a fontosabb tudnivalókat.

Tisztelt Adózóna! Kérdés

Kft. tagja 36 órás munkaviszony mellett milyen jogviszonyban láthatja el az ügyvezetői tevékenységet úgy, hogy az ügyvezetésért díjazást nem kap? Ha nincs díjazása, kell-e járulék-minimumot fizetnie, ha igen, milyen összeg után, milyen mértékekkel? Ha a kft. ügyvezetést nyugdíjkorhatárt betöltött, öregségi nyugdíjban részesülő tag látja el, elláthatja-e az ügyvezetést ingyenesen, és ebben az esetben milyen járulék-fizetési kötelezettsége van? Amennyiben az ügyvezetői tevékenységet sem a 36 órás munkaviszonyban álló tag, sem a nyugdíjas tag nem láthatja el ingyenesen, mi a minimális összeg, ami után járulékot/adót kell fizetni a munkaviszony melletti, illetve a nyugdíj melletti ügyvezetés esetében, és mi a mértéke a fizetendő járulékoknak/adóknak? Válaszukat előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel: Neff Tamásné

Így mehetnek nyugdíjba a ciprusiak: kevesebb járulék, ez jár cserébe Cikk

A magyarországinál jóval kevesebb társadalombiztosítási járulékot fizetnek a ciprusi munkáltatók és munkavállalók, cserében viszont a betegeknek önrészt kell fizetniük az orvosi, fogorvosi kezeléskért. A nyugdíjkorhatár pedig ugyanannyi, mint nálunk.

Nyugdijból való levonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha valakinek a bíróság jogerős megállapítása alapján fizetnie kell, a nyugdíjból letiltható-e a tartozásának a 33 százaléka? A következő kérdésem: a nők 40 évnyi munkaviszony után, ha nyugdíjba mennek, az özvegyi nyugdij feléled-e, vagy csak akkor, ha ténylegesen betöltik a rájuk irányadó nyugdíjkorhatárt? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdíjasnak lenni itt a legrosszabb Cikk

Lengyelországban a legrosszabb a hatvan éven felüliek helyzete európai viszonylatban, a nyugdíjas lengyelek az európai átlagnál betegebbek és szegényebbek, miközben ők tartják el a család fiatalabb nemzedékeit - írta a Dziennik Gazeta Prawna vasárnapi számában.

Kötelező-e öregségi nyugdíjat kérni rokkantsági ellátás után? Cikk

A nyugdíjkorhatár elérésekor kötelező-e öregségi nyugdíjat kérni, ha korábban rokkantsági ellátásban részesült a jogosult? Olvasónk kérdésére Winkler Róbert nyugdíjszakértőnk válaszolt.

Emelik a nők nyugdíjkorhatárát, csökkentik az idősek járandóságait és a közszolgák bérét a szerbek Cikk

Elfogadta a szerb parlament pénteken az új munkaügyi törvényt, amelyet a szakszervezetek erősen bíráltak, és amely miatt csütörtökön tüntetést is szerveztek.

Nyugdíjbiztosítás: ennyivel fejeli meg az állam Cikk

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerződés élt, amelyre ez év elejétől jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény - nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Önkéntes nyugdíjpénztárból venne fel pénzt? Sokba kerülhet! Cikk

Akinek már évek óta gyűlik a pénze önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztárban, akár több millió forinthoz is hozzájuthat, ha például a bedőlt hitelét kényszerül visszafizetni, vagy akár egy jó kis családi nyaralásra is rászánhatja magát, ha nem bánja, hogy majd kevesebb lesz a nyugdíj-kiegészítésre szolgáló megtakarítása. Ám, aki ilyesmiben töri a fejét, azzal is számolnia kell, hogy a pénztár csak meghatározott idő elteltével fizet, és a felvett összeg után adott esetben szja és eho-fizetési kötelezettsége is lehet.

A nyugdíjkorhatárt elérőknek át kell adniuk a helyüket a fiataloknak Cikk

Több mint 3 millió olasz közalkalmazottat érint a Matteo Renzi vezette olasz kormány közigazgatási reformcsomagja, amelyet Giorgio Napolitano államfő fenntartásokkal írt alá a szerdai olasz újságok értesülései szerint.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs