172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Közalkalmazott nyugdíjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ominózus közalkalmazott 2019. április 19-én betölti a 64. életévét. Öregségi nyugdíjba kíván vonulni. Felmentési ideje 2 hónap + 1 hónap. Az érdekel, hogy a felmentési idő mikor kezdődik? 3 hónappal a születésnapja (2019.április 19.) előtt, vagy április 20-án? Azaz a felmentési időt mikor kell kiadni? Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt vagy utána? Az ez évi időarányos szabadság kiadásának/kivételének mi a szabálya? Ha szabad kérnem gyorsaságot! Köszönöm Tisztelettel!

A korhatárt be nem töltött nyugdíjasok kereseti korlátjáról Cikk

Kevés annyira „átbeszélt” társadalombiztosítással összefüggő téma akad, mint az öregségi nyugdíjkorhatárt még be nem töltött, sajátjogú nyugdíjasokat érintő kereseti korlátra vonatkozó előírások. Ugyanakkor a folyamatosan érkező, e körbe tartozó kérdések, az év vége közeledte, valamint a jövő évi jogszabályi változások ismét aktualitást adnak e szabályok áttekintésének.

A tervezettnél korábban emelik a nyugdíjkorhatárt Horvátországban Cikk

A horvát kormány szerdai ülésén elfogadta a nyugdíjreformról szóló törvénytervezetet, és 2033-ra hozná előre a 67 éves nyugdíjkorhatár bevezetését, ami a 2014-ben, a szocialista kormány által elfogadott törvény szerint 2038-tól lépett volna életbe.

A nyugdíjkorhatár felemelése ellen tiltakoztak Oroszország-szerte Cikk

Oroszország többtucatnyi városában tüntettek vasárnap a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen, annak dacára, hogy a hatóságok mindössze négy településen – Kurgánban, Csebokszáriban, Kirovban és Bereznyikiben – engedélyezték egyértelműen a megmozdulásokat.

Az ország, ahol tízezrek tüntettek a nyugdíjkorhatár emelése ellen Cikk

Több tízezren tüntettek szombaton a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen Oroszország tucatnyi nagyvárosában.

Putyin sajnálkozott a nyugdíjkorhatár emelése miatt, de elkerülhetetlennek nevezte a reformot Cikk

Vlagyimir Putyin orosz elnök sajnálkozásának adott hangott pénteken a tervezett nyugdíjkorhatár-emelés miatt, mindazonáltal leszögezte, hogy reformra van szükség, különben "összeomlik" az oroszországi nyugdíjrendszer.

Oroszország-szerte tüntettek a nyugdíjkorhatár tervezett emelése ellen Cikk

Több tucatnyi orosz városban megmozdulást tartottak vasárnap a nyugdíjkorhatár várható emelése ellen.

Nők 40 éves nyugdíjba vonulása Kérdés

A HAON hírportálon olvastam egy nyugdíjjal kapcsolatos cikket. Az volt benne, hogy, aki 40 év után nyugdíjba vonul, annak nincs semmilyen teendője a rá vonatkozó nyugdíjkorhatár elérésekor. Ez azt jelenti, hogy diplomás nő, aki ezt választaja, a felsőfokú végzettség megszerzéséhez kapcsolódó 4-5 év szolgálati időt elveszti?

Nekik állapítható meg 2018-ban korhatár előtti ellátás Cikk

Már hetedik éve, hogy a nyugdíjkorhatár betöltése előtt korhatár előtti öregségi nyugdíj – előrehozott öregségi nyugdíj, csökkentett összegű előrehozott öregségi nyugdíj, korkedvezményes öregségi nyugdíj, korengedményes öregségi nyugdíj stb – megállapítására nincs jogi lehetőség. A megváltozott szabályozás azonban külön jogszabályban meghatározott – kivételes – esetekben megengedi úgynevezett korhatár előtti ellátás megállapítását.

Keresetkorlátozás öregségi nyugdíjkorhatár előtt Kérdés

A magánszemély nő 1954.11.15-én született. Jelenleg a nők 40 éves szolgálati idő utáni nyugdíjában részesül. A nyugdíj mellett munkaviszonya is van, amelyben a keresetkorlátozás alatti jövedelemmel rendelkezik. Az én számításom szerint 2018. május 17-én tölti be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Az a kérdésem, hogy ha az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése ebben az évben megtörténik, a kereset-korlátozást mely időtartamig kell figyelembe venni? Esetleg időarányosan 2018. május 17-éig kell számolni a jövedelmét, hogy ne haladja meg a keresetkorlátot, vagy pedig ebben az évben már egyáltalán nem kell a keresetkorlátozást figyelembe venni?

Megszűnhet a nyugdíjkorhatár? Cikk

A technológiának köszönhetően a társadalmi minták és a munkaerőpiac is folyamatosan változni fog, ráadásul a hagyományos értelemben vett 65 éves nyugdíjkorhatár is eltűnik majd a jövőben – mondta Lard Friese, az NN csoport vezérigazgatója a Világ­gazdaságnak adott interjújában.

Miért csökkent a nyugdíjasok száma? – ezek lehetnek az okok Cikk

Az első félévben 17 ezerrel csökkent a nyugdíjasok és csaknem 30 ezerrel a korhatárt elért nyugdíjasok száma – derül ki az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság adataiból – írja "Meddig emelik még a nyugdíjkorhatárt?" című cikkében a zoom.hu.

Kiegészítő tevékenységű társas vállalkozó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném tudni, hogy kiegészítő tevékenységű társas vállalkozónak minősül-e az a vállalkozó, aki 2016 októberében, amikor betöltötte a rá irányadó nyugdíjkorhatárt, kérte az öregségi nyugdíj folyósítását. Ezt azonban idén egy határozattal elutasította a Nyugdíjbiztosító, mert a vállalkozó rokkantsági ellátásban részesül, ami kedvezőbb összegben lett meghatározva mint az öregségi nyugdíja lenne. A vállalkozó 2016 októberétől a kiegészítő tevékenységű társas vállalkozókra vonatkozó járulékokat fizeti, helyesen jár-e el így?

Felmentési idő nyugdíjazás miatt közalkalmazotti munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Férjem 1954.07.05-én született, a reá érvényes nyugdíj korhatár 62 év 183 nap. Tehát 2018. január 05-én válik öregségi nyugdíjassá. Közalkalmazotti munkaviszonyban dolgozik, 2004. májustól. A kérdésem az, hogy jár-e felmentési idő és azt mikortól kell számolni? Válaszát előre is köszönöm.

Nők 40 éves kedvezményes nyugdíja Kérdés

Ha egy jogosult 40 év szolgálati idővel rendelkező nő a szolgálati idő elérésekor nem veszi igénybe a nyugdíjba vonulás lehetőségét, később (3-10 év) az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt igénybe veheti-e?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs