172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Rokkantsági ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Adózóna! Milyen járulékfizetési kötelezettség terheli a munkáltatót, ha a munkavállalója rokkantsági ellátásban részesül, azonban a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már betöltötte, de kérése szerint továbbra is a rokkantsági ellátást folyósítják számára?

Korhatáron túl, nyugdíjon innen Cikk

A nyugdíjjogosultság elérésekor az érintettek túlnyomó többsége benyújtja öregségi nyugellátásra vonatkozó igényét és annak elbírálása után öregségi nyugdíjassá válik. Ugyanakkor még a korhatárt betöltöttek között is akadnak, akik nem élhetnek vagy nem élnek a lehetőséggel. A következőkben velük foglalkozunk.

Jelentős nyugdíjkorhatár-emelés jöhet a felmérések szerint Cikk

Nagyon jelentős nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon a hazai vezérigazgatók szerint a következő években, derült ki a Portfolio-nak megküldött PwC-felmérésből. A hazai vezérigazgatók ugyanakkor abban is bíznak, hogy a várható élettartam is jelentősen emelkedni fog – írja a portfolio.hu.

Felmentési idő Kérdés

Egy vállalkozásnál eltöltött 41 év munkaviszony után, ez év szeptemberében elérem a tényleges nyugdíjkorhatárt és szeretnék nyugdíjba menni. Felmondok majd, kérdésem: mennyi felmentési idő jár, amit nem kell ledolgoznom? Köszönettel várom válaszukat.

Nyugdíjas társas vállalkozó járulékai Kérdés

Egyszemélyes kft. tulajdonosa teljes jogú nyugdíjas (betöltötte a korhatárt) és egyéni vállalkozó is. Van-e járulékfizetési kötelezettsége, amennyiben nem vesz fel jövedelmet a kft.-ben? Ha év végén mégis venne fel jövedelmet, hogyan adózik utána? Az ügyvezetői teendőket is ő látja el, meg munkát is végez a kft.-ben.

Nyugdíjreform: tömeges tüntetéseken tiltakoznak a franciák Cikk

Ismét több százezren tiltakoztak csütörtökön mintegy nyolcvan francia városban a tervezett nyugdíjreform ellen a szakszervezetek által meghirdetett negyedik országos tiltakozónapon, miközben 36. napja folytatódott a vasúti és a párizsi tömegközlekedési sztrájk is.

Nyugdíj Kérdés

Tisztelt Adózóna! Jövő év elején érem el a nyugdíjkorhatárt. Jelenleg dolgozom mint munkavállaló egy cégnél határozatlan idejű munkaszerződéssel 40 éve folyamatosan. Szeretnék tovább dolgozni, vagyis nem kezdeményezném a nyugdíjazásomat. Kérdésem: a korhatár elérésekor a munkáltató felszólíthat a leszámolásra? Vagy felmondhat bármilyen módon? Tisztelettel: Mérő Péter

Főállású katás? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korkedvezményes nyugdíjas "katás" egyéni vállalkozást létesít, még nem töltötte be az irányadó nyugdíjkorhatárt. Főállású kell legyen, avagy sem? Köszönettel!

Özvegyi nyugdíj feléledése Kérdés

Segítséget szeretnék kérni! Férjem 2004-ben halt meg, én 1959-ben születtem. Kérdésem az lenne, hogy mikor éled fel az özvegyi nyugdíjam. 2004-ben nem tudom hány év volt a nyugdíjkorhatár. Válaszát köszönöm!

Nyugdíjba vonulás: lesz idő, amikor 70 év lesz a korhatár Németországban? Cikk

A Deutsche Bundesbank, a német szövetségi jegybank azt javasolja, hogy 2070-re 69 év és négy hónapra emeljék a nyugdíjkorhatárt a jelenlegi 67 évről.

A horvát kormány visszaállítja a megemelt nyugdíjkorhatárt Cikk

A horvát kormány teljes egészében elfogadja a népszavazás kiírását kezdeményező szakszervezetek követelését, és visszaállítja a 67 évre megemelt nyugdíjkorhatárt 65 évre, továbbá törvénymódosítási javaslatot nyújt be, hogy azok, akik ezt szeretnék, 65 év felett is dolgozhassanak – jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő a csütörtöki kormányülésen.

Öregségi nyugdíj mellett kapható-e egyéb hozzátartozói ellátás? Cikk

Rokkantsági ellátásban részesülő személy öregségi nyugdíjkorhatára betöltésekor kaphat-e hozzátartozói ellátásokat? Az Adózóna olvasójának kérdéseire Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Kényszervállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Feleségem több, mint 20 éve dolgozik egy biztosítónál alkalmazottként. Most tájékoztatták, hogy hamarosan úgy tudják tovább foglalkoztatni, ha kiváltja a vállalkozói igazolványát. Létezik még olyan, hogy tiltott a kényszervállalkozás? Amennyiben igen, kimeríti-e ez a helyzet? Közel van a nők 40 éves munkaviszonyához kapcsolódó nyugdíjkorhatárhoz (saját számítás szerint 5 éven belül van). Ez nyújt-e ezzel szemben védettséget? Hogyan lehet hivatalosan megkapni ehhez az igazolást (azt, hogy valóban 5 éven belül van)? Válaszát előre is köszönöm!

Nyugdij újraszámítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amennyiben a nők 40 alapján elmentem nyugdíjba, van-e lehetőség a nyugdíj újra-számoltatására amikor betöltöm a rám irányadó nyugdíjkorhatárt (64,5 év ). Egyáltalán van-e értelme? Köszönettel Szeles Andrásné

Nyugdij mellett ápolási dij jár-e? Kérdés

Élettársam tartósan beteg, ápolási díjon vagyok vele. Ez évben betöltöm a nyugdíjkorhatárt, a nyugdíj mellett jogosult leszek-e a meglévő ápolási díjra? Vagy le kell mondanom?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs