176 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Levél a képviselőknek: ez hogyan fogja befolyásolni Magyarország és az Önök megítélését? Cikk

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szerint példa nélküli az Európai Unióban az, ami most Magyarországon történik, hogy csaknem 600 ezer, korkedvezményes nyugdíjban részesülő embert akarnak visszakényszeríteni a munka világába.

Korengedményes nyugdíj: munkaügyi vitát kezdeményeztek a kormánnyal Cikk

A BKV egyik szakszervezete, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a kormánnyal a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban.

MSZP a nyugdíjtervekről: vonják vissza az alkotmánymódosító-javaslatot! Cikk

Az MSZP szerint 600 ezer ember ellen indított nyílt és agresszív támadást a Fidesz azzal, hogy alkotmánymódosítással tenné lehetővé a korkedvezményes, korengedményes és korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását.

Őket küldené vissza dolgozni Lázár Cikk

Az elmúlt években nyugdíjba vonult, ám az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött, 57 év alatti rendőrökre, tűzoltókra, vám- és pénzügyőrökre, határőrökre, büntetés-végrehajtási tisztekre vonatkozik a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes kezdeményezésű alkotmánymódosítás - jelentette be Lázár János hétfőn. A politikus szerint a kormánynak meg kell szüntetnie a rendvédelmi dolgozók korkedvezményes szolgálati nyugdíját. A frakcióvezető az 57 évesnél fiatalabb rokkantnyugdíjasokat is visszaküldené a munkaerőpiacra.

Helsinki Bizottság: nyugdíjjogosultság tulajdoni védelmet élvez Cikk

Az Emberi Jogok Európai Egyezményének a tulajdonhoz való jogot biztosító rendelkezését sértené a már megszerzett kedvezményes nyugellátás csökkentése, megvonása, vagy az érintettek számára jelentős hátrányt okozó egyéb átalakítása - figyelmeztet a Magyar Helsinki Bizottság.

Nyugdíjtervek: gyerekneveléshez és szakmához kötött nyugdíjkorhatár Cikk

A jövőbeli nyugdíjszabályozásnak a gyermeknevelés elismerése központi eleme lehet. Egy vitaanyag szerint a jelenlegi nyugdíjkorhatár a jövőben csak azokra a házaspárokra lenne érvényes, akik legalább két gyereket felneveltek és valamilyen szakmához juttattak, illetve iskolázottsághoz segítettek - ezt a javaslatot is felveti az az előterjesztés, amely az új nyugdíjrendszer lehetséges irányaival foglalkozik.

Így mennek nyugdíjba a fegyveres szerveknél Cikk

Speciális öregségi nyugdíjszabályok vonatkoznak a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjaira és a Magyar Honvédség hivatásos katonáira. E szerint a nyugdíjkorhatár előtt öt évvel megállapítható a szolgálati nyugdíja annak, aki legalább 25 év tényleges szolgálati viszonyban eltöltött idővel rendelkezik.

Emelnék a nyugdíjkorhatárt Ukrajnában Cikk

Ukrajnában fokozatosan fel kell emelni a nyugdíjkorhatárt, ellenkező esetben összeomlik az egész nyugdíjrendszer - jelentette ki pénteken Viktor Janukovics ukrán államfő.

Átmeneti szabály rokkantnyugdíjasoknak Cikk

Visszaállítják, hogy az egészségkárosodott személy elmehet rokkantnyugdíjba a nyugdíjkorhatár előtt tíz évvel akkor is, ha a rehabilitálhatónak minősítette őt a rehabilitációs szakértői szerv. A decemberben elfogadott rendelkezés átmeneti jellegű, 2011. végéig szól.

A nők és a 40 év munkaviszony: hogyan néz ki a gyakorlatban? Cikk

Megszavazta a parlament, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. A gyakorlatban áttekinteni azonban nem ilyen egyszerű, hogy kire milyen szabályozás és miként vonatkozik. Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

Nyugdíjszabályok: korhatár, szolgálati idő, korengedmény Cikk

Milyen feltételekkel lehet nyugdíjba menni, milyen speciális szabályozásokkal kell számolni, milyen lehetőségei vannak a munkavállalónak? Olvasóink kérdéseire az Adózóna nyugdíj-szakértője, Molnár László válaszol - a konkrét kérdések mellett általános tájékoztatást is adva.

Francia nyugdíjreform: korhatár-, járulék-, és adóemelés bevezetését tervezi a kormány Cikk

A nyugdíjkorhatár 62 évre emelésével és a közszférában dolgozók járulékának növelésével, valamint a magas jövedelmek adójának egyszázalékos növelésével tervezi a francia kormány 2018-ra megszüntetni az állami nyugdíjpénztár hiányát.

Megemelt nyugdíjkorhatár: aláírásgyűjtés a felülvizsgálatért Cikk

Aláírásgyűjtést indít a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a megemelt nyugdíjkorhatár felülvizsgálatára - mondta Galló Istvánné, a PSZ elnöke.

Emelnék a nyugdíjkorhatárt a franciák: 62 vagy 65 Cikk

A jelenleg 60 éves nyugdíjkorhatár megemelését tervezi a francia kormánypárt, de az még nem dőlt el, hogy hány évvel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Személyautó-eladás számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Online számla rendszer

Kelemen László

adószakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs