166 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

A nők és a 40 év munkaviszony: hogyan néz ki a gyakorlatban? Cikk

Megszavazta a parlament, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhassanak. A gyakorlatban áttekinteni azonban nem ilyen egyszerű, hogy kire milyen szabályozás és miként vonatkozik. Olvasónk kérdésére az Adózóna nyugdíjszakértője, Molnár László válaszol.

Nyugdíjszabályok: korhatár, szolgálati idő, korengedmény Cikk

Milyen feltételekkel lehet nyugdíjba menni, milyen speciális szabályozásokkal kell számolni, milyen lehetőségei vannak a munkavállalónak? Olvasóink kérdéseire az Adózóna nyugdíj-szakértője, Molnár László válaszol - a konkrét kérdések mellett általános tájékoztatást is adva.

Francia nyugdíjreform: korhatár-, járulék-, és adóemelés bevezetését tervezi a kormány Cikk

A nyugdíjkorhatár 62 évre emelésével és a közszférában dolgozók járulékának növelésével, valamint a magas jövedelmek adójának egyszázalékos növelésével tervezi a francia kormány 2018-ra megszüntetni az állami nyugdíjpénztár hiányát.

Megemelt nyugdíjkorhatár: aláírásgyűjtés a felülvizsgálatért Cikk

Aláírásgyűjtést indít a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a megemelt nyugdíjkorhatár felülvizsgálatára - mondta Galló Istvánné, a PSZ elnöke.

Emelnék a nyugdíjkorhatárt a franciák: 62 vagy 65 Cikk

A jelenleg 60 éves nyugdíjkorhatár megemelését tervezi a francia kormánypárt, de az még nem dőlt el, hogy hány évvel.

Utolsó lehetőség a korengedményes nyugdíjazásra Cikk

Korengedményes nyugdíjazásra utoljára idén lesz lehetőség. A feltételek és a határidők azonban sokakat megtréfálhatnak.

Londoni elemzők: nyugdíjkorhatárt vagy adót kell emelni Nagy-Britanniában Cikk

Vagy a nyugdíjkorhatárt, vagy a személyi jövedelemadót kell drasztikusan emelnie a brit kormánynak, mert a jelenlegi közfinanszírozási helyzet fenntarthatatlan - áll az egyik vezető londoni gazdasági-társadalmi kutatóközpont friss elemzésében.

Szakértő válaszol: előrehozott öregségi nyugdíj és a felmondási idő Cikk

Mennyi felmondási idő jár annak a közalkalmazottnak, aki előrehozott öregségi nyugdíjba megy? Olvasónk kérdésére Molnár László, az Adózóna nyugdíjszakértője válaszol.

Mennyire élnek jól a nyugdíjasok? Cikk

Első ránézésre úgy tűnhet az OECD adatai és becslései alapján, hogy a magyar állami és kötelező nyugdíjrendszerből bőségesen jut betevő a nyugdíjasoknak, hiszen 2007-ben a nettó helyettesítési ráta 102 százalék volt Magyarországon, tehát egy átlagos munkavállaló kezdőnyugdíja a korábbi nettó átlagkeresetét meghaladta. A képet azonban árnyalja, hogy a nemzetközi összehasonlítások alapján hazánk fejlettség tekintetében csak a sor végén található, ami azt jelzi, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke hagy némi kívánni valót maga után - írja a portfolio.hu

Parlament: elsőbbséget élvez az adó és a nyugdíj Cikk

Az Országgyűlés kétnapos ülést tart a jövő héten, amelyen a képviselők a nyugdíj szabályainak és az adótörvényeknek a módosításáról is szavaznak.

13. havi nyugdíj: differenciáltan maradhatott volna? Cikk

A 13. havi járandóság eltörlésével egyetlen nyugdíjasokat képviselő szervezet sem ért egyet, szerintük differenciáltan továbbra is lehetett volna fizetni ezt a járandóságot, azonban a hétfői parlametni döntés nem érte őket váratlanul.

Elfogadták a nyugdíjcsomagot: 13. havi nem lesz, korhatáremelés igen Cikk

Július 1-től megszűnik a 13. havi nyugdíj, ennek második, novemberben esedékes részletét idén már nem folyósítják. Többek között ezt tartalmazzák azok a nyugdíjtörvény-javaslathoz benyújtott, a Bajnai-kormány által készített módosító indítványok, amelyeket hétfőn fogadott el a parlament. Zárószavazás a törvényről a jövő hétfőn lesz.

Nyugdíjkorhatár: tíz év alatt emelkedne 65 évre Cikk

A korábban bejelentettnél hosszabb idő - tíz év - alatt emelkedne 62-ről 65 évre a nyugdíjkorhatár - derül ki az MTI által megismert kormányjavaslatból. A kabinet a nyugdíjrendszert érintő módosításokról szerdán döntött, az előterjesztést pénteken nyújtja be a parlamentnek.

Nyugdíj: korengedmény és korhatáremelés itthon és az EU-ban Cikk

Az öregségi nyugdíjrendszerek elsődleges feltétele a nyugdíjkorhatár, ami azt az időpontot jelenti, amikor a legkorábban nyugdíjba lehet menni. Magyarországon a nyugdíjbavonulás feltételeit a társadalombiztosítási nyugdíjrendszer határozza meg, a korhatár 62 év, az EU-ban további 3 év szolgálati idő letöltésére van szükség nyugdíjba vonulásig. Milyen különbségek és hasonlóságok vannak még a magyarországi és EU-s nyugdíjrendszer között? Összefoglaló.

Változások a nyugdíjrendszerben: ki veszít a legtöbbet? Cikk

A kormány által a nyugdíjrendszerben javasolt változásokat a nyugdíjas szervezetek képviselői értik, tudomásul veszik, de további egyeztetést tartanak szükségesnek, azonban egyes szakértők szerint a korhatáremelés nem nyújt megoldást a munkaerő-piac gondjaira, míg Nyugdíj és időskor kerekasztal elnöke szerint a korhatár emelése lehetne gyorsabb is.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi pótlék és kedvezményjogosultság válás után

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs