172 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Nyugdíjrendszer: "a kormány egyedül ezt nem tudja megoldani" Cikk

Az államnak, a munkavállalóknak és munkáltatóknak együtt kell megoldani a nyugdíjrendszer problémáit - véli John M. Herhalt, a KPMG kormányzati tanácsadási üzletágának globális vezetője.

Pénzcentrum.hu: duplájára emelkedhet a nyugdíjjárulék Cikk

Az állami nyugdíjrendszerben is csak az egyéni járulékbefizetések után járna nyugdíj, s az így felhalmozott összeget lehetne örökölni a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) által a kormány részére készített Nemzeti Nyugdíjpolitikai Koncepcióról szóló előterjesztés szerint - közölte szerdán korán reggel a Pénzcentrum.hu.

Nem minden rokkantnyugdíjast ellenőriz majd a kormány Cikk

Csak azon rokkantnyugdíjasok jogosultságát ellenőrizné a kormány, akik legalább öt évvel állnak a nyugdíjkorhatár előtt, az ennél idősebb emberek foglalkoztatási rehabilitációja ugyanis értelmetlen - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A ma született cseh 73 évesen megy majd nyugdíjba Cikk

Kedden este jóváhagyta a cseh képviselőház az úgynevezett kis nyugdíjreformot, amely azzal számol, hogy a jövőben tovább emelkedik a nyugdíjkorhatár és októbertől megváltozik a nyugdíjak összegének kiszámítása a korábban többet keresők hasznára.

A magányszektorban is növelik az olasz nők nyugdíkorhatárát Cikk

A jelenlegi 60-ról 65 évre növelné a magánszektorban dolgozó nők nyugdíjkorhatárát az olasz kormány - közölte csütörtökön az olasz média.

Megemelték a nyugdíjkorhatárt a Litvániában Cikk

A litván parlament csütörtökön jóváhagyta a nyugdíjkorhatár emelését.

Századvég a korkedvezményes nyugdíjról: "öszvér" megoldás volt Magyarországon Cikk

A korkedvezményes nyugdíj rendszere Magyarországon az egyik legkedvezőbb volt Európában - áll a Századvég Alapítvány elemzésében.

Az LB cáfol: nincs előkészített Ab-beadvány Cikk

A Legfelsőbb Bíróság (LB) kedden cáfolta, hogy alkotmánybírósági beadványt készített volna a nyugdíjszabályok változása miatt.

Korkedvezményes nyugdíj: csökkenthető, átalakítható, megszüntethető Cikk

Csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, ha pedig az igénybe vevő munkaképes, megszüntethető az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt folyósított nyugellátás - döntött az Országgyűlés hétfőn, elfogadva a nagyobbik kormánypárt által kezdeményezett alkotmánymódosítást.

Mi lesz a nyugdíjakkal? Hétfőn döntés lehet Cikk

Háromnapos ülést tart jövő héten az Országgyűlés, amelynek során a képviselők szavazhatnak arról a fideszes alkotmánymódosító javaslatról, amely alapján csökkenthetnék, szociális ellátássá alakíthatnák, vagy akár meg is szüntethetnék az öregségi nyugdíjkorhatár előtt folyósított nyugellátást.

Nyugdíjmegtakarítás: havi 10 ezer kevés lesz Cikk

Huszonévesen el kell kezdeni vagy magas összeget kell félretenni – javasolták a Generali által szervezett nyugdíjkonferencián. A biztosító által készített felmérés szerint bár ma már a korábbi években tapasztaltnál többen gondolkodnak arról, hogy miből fognak megélni nyugdíjas korukban – még így is sokan elodázzák a kérdést, vagy nincsenek tisztában a következményekkel. Arról is szó esett, hogy a nyugdíjasszegénység elkerüléséhez rugalmasabb munkaerőpiacra is szükség lehet, ahogy a leszakadó, esélytelen rétegek számára kidolgozott megoldásokra is.

Mikor és mennyi pénzzel mennek nyugdíjba más országokban? Cikk

Mikor és milyen feltételek szerint mehetnek nyugdíjba más országokban? Körkép Európából és az Egyesült Államokból.

Levél a képviselőknek: ez hogyan fogja befolyásolni Magyarország és az Önök megítélését? Cikk

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szerint példa nélküli az Európai Unióban az, ami most Magyarországon történik, hogy csaknem 600 ezer, korkedvezményes nyugdíjban részesülő embert akarnak visszakényszeríteni a munka világába.

Korengedményes nyugdíj: munkaügyi vitát kezdeményeztek a kormánnyal Cikk

A BKV egyik szakszervezete, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett a kormánnyal a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjazás megszüntetésével kapcsolatban.

MSZP a nyugdíjtervekről: vonják vissza az alkotmánymódosító-javaslatot! Cikk

Az MSZP szerint 600 ezer ember ellen indított nyílt és agresszív támadást a Fidesz azzal, hogy alkotmánymódosítással tenné lehetővé a korkedvezményes, korengedményes és korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Csalásból eredő kár könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Catering szolgáltatás adó és járulék vonzata

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kismama munkaviszonyának megszüntetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs