65 találat a(z) nyugdíjas munkavállaló cimkére

Megbízási szerződés Kérdés

Tisztelt Hölgyem/Uram! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy írhatok-e havonta megbízási szerződést egy nyugdíjas irodai asszisztens vagy könyvelő munkavállalónak. Konkrétan arra gondolok, hogy például január 1-31. közötti időpontban megbízom bizonyos irodai feladattal, amit ő x összegért elvégez. Másik kérdésem, ha bejelentem 4 órás alkalmazottnak nyugdíj mellett, milyen járulékokat kell utána fizetni, és van-e valamilyen kedvezmény nyugdíjas munkavállaló alkalmazása esetén.Üdvözlettel és köszönettel: Kertész Ibolya

Nyugdíjemelési lehetőség, amit kevesen ismernek Cikk

Több éve létezik egy nyugdíjemelési lehetőség, ami – jóllehet az Adózóna már több cikkben is foglalkozott vele – kevéssé ismert a jogosultak körében. Ez nem eredményez nagy összegű növelést, de sok kicsi sokra megy.

A kényszernyugdíjazás buktatói Cikk

A kormány döntése alapján a közszolgálatban dolgozó nyugdíjas korú munkavállalók csak kivételesen kerülhetik el a kényszernyugdíjazást. A normális eljárás ezekben az esetekben a felmentés kiadása, illetve az erre az időszakra járó járandóság kifizetése lenne. Egy életpálya lezárása, illetve a nyugdíjas létre történő átállás segítése minimális elvárás lehetne ezekben az esetekben a munkáltató részéről.

Nyugdíjas munkavállaló táppénze Kérdés

Nyugdíjas órabéres munkavállalót szívinfarktussal szállítottak kórházba. A kérdésem, hogy ebben az esetben jár-e neki táppénz, valamint, hogy a munkáltatójának ilyenkor is ki kell-e fizetni a 15 nap betegszabadságot?Köszönöm.

Helyi bérlet juttatása nyugdíjas munkavállalónak Kérdés

Nyugdíjas bérletről nem ad a BKV a cég nevére szóló számlát.Kifizetheti a cég a teljes árú bérlet árát a nyugdíjas munkavállalónak kedvezményes adózással ( 30.94 % )? Jogszerű ez a megoldás? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi eszköz

Pölöskei Pálné

adószakértő

Nemleges nyilatkozatú őstermelő szochója

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close