214 találat a(z) nyilvántartás cimkére

Reklámot közöl? Így lehet tiszta a NAV előtt Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményben tudatja, hogy a reklámadótörvény új rendelkezése szerint kik szerepelhetnek az ezzel kapcsolatos nyilvántartásában.

Mire, milyen alapon, miben kapott támogatást? Így számolhatja el Cikk

A kapott támogatásokat meg kell különböztetni a szerint, hogy milyen célra nyújtották, illetve, hogy jogszabály alapján kapta a vállalkozás vagy nem, továbbá, hogy pénzben vagy eszközben, szolgáltatásként nyújtották. Elszámolásuk is függ ezektől.

Áruminta/Reprezentáció Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. interneten édességet árul. A termék megismertetéséhez különböző cégeknek postán egy kísérőlevél kíséretében mintát küld ingyenesen, egy-egy darabot, körülbelül 500 forint értékben. A kérdésem, hogy megfelel ez termékmintának? Ha igen, akkor a "minta" szót kötelező a terméken feltüntetni, vagy elfogadható az is, ha a megjelölést a levél tartamazza? Adózása hogyan alakul? Helyesen gondoljuk, hogy számlázni sem kell, áfafizetéssel nem jár, és a társasági adó alapját sem emeli meg az értéke? Nyilvántartása, könyvelése hogyan alakul? T86 K814? Segítségét köszönöm!

Devizapénztár Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni devizapénztárral kapcsolatban. Most találkozom vele először, és hogy biztosan jól készítsem el, segítséget kérnék, mi ennek a pontos menete, milyen nyilvántartás szükséges hozzá? Köszönöm segítségét!

Munkaidő, adminisztráció – ezeken buknak meg a cégek Cikk

Bár a kereskedelmi munkáltatók többsége alkalmaz egyenlőtlen munkaidő-beosztást, ez ma még szinte kizárólag munkaidőkeretben történik. A döntő többség a Kúria döntését követően sem változtatott a vasárnapi pótlék fizetésének gyakorlatán. A kereskedelemben továbbra is leginkább papír alapú munkaidő-nyilvántartást vezetnek, a munkaidő-nyilvántartások vezetésének gyakorlata pedig több tekintetben sem felel meg a munkaügyi ellenőrzések által támasztott követelményeknek. Ezek a főbb következtetései a BDO Magyarország felmérésének, amely a kereskedelem munkaügyi helyzetét tárta fel.

Nyugdíj: így igazolhatja a szolgálati időt Cikk

Hogyan lehet igazolni a biztosításban töltött időt, valamint az abból származó kereseti adatokat, ha azok nem szerepelnek a társadalombiztosítási nyilvántartásban?

Gépjárművezető kötetlen munkaideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk két sofőrt alkalmaz tehergépjármű vezetésére, akik külföldön is teljesítenek munkát. A munkáltató nem kívánja megszabni a munkaidő kezdetét, végét, hanem a sofőrökre bízza a munka elvégzésének idejét, csak azt határozza meg, hogy A-ból B-be mikorra kell eljutnia az árunak. Tachográf szerint előfordul, hogy éjszaka vezetnek, illetve kevesebb a pihenőidejük a munka törvénykönyvében előírtnál. Mivel kötetlen a munkaidejük, ezért csak a szabadságról vezet nyilvántartást a munkáltató. Helyesen jár-e el, ha kötetlen munkaidőt alkalmaz, és a munkaszerződésben meghatározott alapbért fizeti ki? Egy esetleges munkaügyi ellenőrzésnél a jelenléti íven kívül elkérhetik a menetlevelet, illetve a tachográfot is?

Figyelem! Így büntet a számlatömb hiányos nyilvántartásáért a NAV Cikk

Egy évvel azután, hogy a kft. tulajdonosa átadta cégét, ellenőrzés alá vonták azt. Az új tulajdonost 50 ezer forintra bírságolta az adóhivatal, amiért nem tudta megmondani és főként megmutatni, mikor, hol vette a számlatömböt, amit használ. Mint később kiderült, ezt a korábbi tulajdonosnak kellett volna nyilvántartania még a számla vásárlásakor egy sor másik adattal együtt. Mik ezek az adatok és pontosan hogyan kell nyilvántartani őket? A piacésprofit.hu összefoglalta a legfontosabb tudnivalókat.

Erdő haszonbérbe adásának számviteli és adózási szabályai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély erdőt adott haszonbérletbe egy vállalkozásnak. A haszonbérleti szerződés határozott idejű, 5 éven túli időre szól. Ezzel kapcsolatosan több kérdésben szeretném a segítségét kérni: - A vállalkozás könyveiben a haszonbérletből származó kötelezettséget milyen módon kell nyilvántartásba venni? Mint ingatlanhoz kapcsolódó vagyoni értékű jog, vagy pedig a haszonbérlethez kapcsolódó bérleti díjat a szerződésben meghatározott időre el kell határolni, és időarányosan évente feloldani? Lehet-e bevételarányos feloldást alkalmazni akkor, ha a szerződésben a bérleti díj megfizetése a fakitermelési bevételhez van kötve? - Másrészt a magánszemélynek milyen "bizonylatot" kell kiállítania a haszonbérletről? Egyáltalán kell-e? Ehhez kapcsolódóan az adóhatóságtól kell adószámot igényelnie és számlát kell kiállítania? - Harmadrészt jól gondolom-e, hogy a magánszemélynél a haszonbérletből származó jövedelem adómentes a fenti feltételek fennállása esetén? Válaszát előre is köszönöm!

Zálogjog-nyilvántartás buktatókkal Cikk

Olykor gyengíti, de mindenképpen alapjaiban változtatja meg a hitelezés biztonságosságát a jövő év március 15-én életbe lépő új hitelbiztosítéki nyilvántartás – írja a HVG.

Adatszolgáltatás, szállítási nyilvántartás, üzemanyag-forglamazó, nyomtatványforgalmazó Esemény

Október 20. (21.

Szabályzatok, nyilvántartás kata alatt Kérdés

Tisztelt szakértő!Korábban társasági adóalany, 2013-tól KATA alá bejelentkezett betéti társaságnak milyen nyilvántartási és szabályzatkészítési kötelezettsége van? A társaságnak két tagja van, akik mellékállásúként végeznek tevékenységet. Kell-e továbbra is szabályzatokkal rendelkeznie, illetve kell-e vezetnie a szigorú számadású bizonylatok nyilvántartását (évi 1-2 számlatömbről).

Számlalapok szigorú számadású nyilvánatrtásba vétele Kérdés

Kedves szakértő!Segítségét szeretném kérni a szigorú számadás alá vont önálló számlalapok beszerzésének és felhasználásának alkalmazásával kapcsolatban.Példa: a nyomtatványforgalmazótól 10 db önálló számlalapot vásárolok A kérdéseim a következők:1. ebben az esetben a számlalapokat külön-külön kell-e a nyilvántartásba felvezetnem vagy tól-ig?2. A felhasználásukat színtén külön-külön kell-e a nyilvántartásba felvezetnem vagy tól-ig?3. Szabályos-e ha 5-5db számlalapot különböző helyeken párhuzamosan használok fel,esetleg a sorszámozást csökkenő sorrendben, így a folyamatos sorszámú számlalapok nem időrendi sorrendben kerülnek felhasználásra.Ebben az esetben valószínűsítem, csak a számlalapok egyedi nyilvántartása biztosítja az adóigazgatásra alkalmas nyilvántartást.Segítségét köszönöm.

Nyilvántartásba vennék a rehabilitációs orvosszakértőket Cikk

Elkészítenék a rehabilitációs orvosszakértők nyilvántartását, az emberierőforrás-miniszter rendelettervezete szerint a jövőben csak az végezhetne ilyen jellegű tevékenységet, aki felvéteti magát a névjegyzékbe.

Így kérhetünk igazolást nyilvántartásba szereplő adatainkról Cikk

Hogyan gyakorolhatjuk betekintési jogunkat, s miként kaphatunk igazolást a bejelentett adatainkról? Többek között ez is kiderül cikkünkből a nyugdíjbiztosítási nyilvántartásba szereplő adatokkal kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close