163 találat a(z) munkavégzés cimkére

Munkavégzés ápolási díj mellett – alkalmi munkában Kérdés

Tisztelt Szakértő, a kérdésem az lenne, hogy ápolási díj mellett alkalmi munkában vállalhatok-e munkát, illetve milyen feltételek, netán korlátok mellett? Köszönöm! Kapcsolódó cikk: http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Apolasi_dij_folyositasa_mellett_igy_lehet_d_X6P13B

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Köteles-e a munkáltató azt a munkavállalót foglalkoztatni, aki a fizetés nélküli szabadság és a gyes megszüntetése nélkül kíván munkába állni a gyermek 2 és 3 éves kora között? Kérem, hogy jogszabályi hivatkozást is adjon meg.

Rehabilitációs ellátás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Változott 2016. május 1-jétől a rehabilitációs ellátás mellett folytatható keresőtevékenység előírása, miszerint meg kell szüntetni a rehabilitációs ellátást, ha az abban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme három egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 százalékát. Ezt hogyan kell értelmezni? Tehát lehet, hogy például 2016. májusi bruttó bér/jövedelem 400 ezer forint, 2016. júniusi bruttó bér/jövedelem 166 500 forint, 2016. júliusi bruttó bér/jövedelem 500 ezer forint, és így tovább? Vagy minden hónapban a jövedelem maximum 166 500 forint lehet? Megtisztelő válaszukat várva, köszönettel: Szné

Vasárnapi boltzár: máris az Országgyűlés előtt van a javaslat Cikk

A kormány a mai napon már be is nyújtotta törvényjavaslatát a vasárnapi boltzárról való jogszabály visszavonásáról Az üzlet nyitvatartási idejét a vásárlási szokások, a foglalkoztatottak és a lakókörnyezet érdekeinek figyelembevételével a kereskedő állapítja meg – olvasható az indítványban.

Csed melletti munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hét hete született gyermekem, és a munkahelyem felajánlott egy olyan lehetőséget, hogy itthonról napi 4 órát dolgozhassak. Hogyan lehetne (egyáltalán lehet-e) ezt kivitelezni? Válaszát előre köszönöm: Lídia

Gyed extra Kérdés

Tisztelt Szakértők! Kérem segítségüket, a következő az esetem: "2015. áprilisban szültem. 2015. márciusától az egyéni vállalkozásomat (kata) szüneteltetem. Munkahelyemen fizetés nélküli szabadságon vagyok. Társas vállalkozás tagja voltam, de szülés előtt a tagi jogviszonyomat megszüntettük és munkaviszonyba mentem át, ott is fizetés nélküli szabadságon vagyok. Kérdésem, hogy 2016-ban rám is vonatkozik, hogy a gyermek 6 hónapos kora után dolgozhatok? Ha szeretnék visszamenni dolgozni és mellette az egyéni vállalkozásomat is végezni milyen igazolásokra van szükségem és kitől kell megkérni? Kisadózó egyéni vállalkozóként kell-e fizetnem katát? Munkahelyem 6 órában dolgoznék és társas vállalkozásban 2 órában. Milyen járulékkedvezményeket vehetek igénybe? Válaszukat megköszönve, tisztelettel: Szabó Anita

Lerokkantosítás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy kft. tulajdonosa, aki háziorvosként dolgozik lerokkantosíthatja magát? Dolgozhatna továbbra is a kft.-ben? Kellene járulékot fizetnie maga után? Köszönöm válaszukat!

Katás bt. kültagja Kérdés

Katás bt. kültagja alkalmanként szeretne dolgozni a bt.-ben. Lehetséges-e, hogy március hóra megbízási jogviszonyban (15 ezer forint/hó) munkát végezzen? Egy évben kb. 8 megbízása lenne. Többször nem végezne munkát. A bt. minden járulékot megfizetne utána. Köszönöm.

Gyes melleti munkavégzés Kérdés

Tisztel Szakértő! A következő kérdésben szeretnék megerősítést kérni. Munkavállalónk gyes mellett dolgozna a cégnél (korábban is itt dolgozott, innen ment szülési szabadságra). Korábban 8 órában alkalmaztuk, most viszont 6 órában szeretnénk. Lehetséges-e, vagy ugyanolyan formában kell alkalmazni? Egyáltalán lehet-e több gyes mellett, mint heti 30 óra? Válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel Szűcsné Urbán Ágnes

Gyes – kata vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Adózóna! A következő kérdéssel fordulok Önökhöz: Jelenleg gyesen vagyok, mellette főállású kata egyéni vállalkozó és egy kft.tulajdonosa és ügyvezetője, heti 2 óra munkavégzéssel. Az lenne a kérdésem, hogy ha szüneteltetem az egyéni vállalkozásomat, akkor milyen járulékkötelezettségem lesz? Elég ha gyesen vagyok, vagy be kell jelentenem magam a saját cégembe 8 órában? Válaszukat előre is köszönöm!

Vasárnapi nyitva tartás, munkavégzés: ma dönthet az NVB Cikk

Várhatóan ma dönt a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) arról, hogy a vasárnapi munkavégzés tilalmával (az üzletek vasárnapi nyitva tartásával) összefüggésben feltett kérdések közül melyik volt az első, azaz melyik bocsátható népszavazásra.

Május 1-jei nyitva tartás Kérdés

Számomra még mindig nem világos, hogy virágárusító kiskereskedelmi üzletben a tulajdonoson kívül – nem családtag alkalmazott és egyszerűsített foglalkoztatott dolgozhat-e május 1-én... cibolya

Rehabilitációs ellátás melleti munka Kérdés

Tisztelt Cím! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy aki rehab ellátásban részesül (felülvizsgálatban már részt vett, és ennek eredménye 40%, B1 kód), milyen feltételek mellett végezhet munkát, hogy ne kelljen megszüntetni/szüneteltetni az ellátás folyósítását? Van jövedelemkorlát, vagy csak a maximum 20 órás korlátot kell figyelembe venni? Ha csak ezt az utóbbit, hogyan lehet vizsgálni ezen korlátot egyéni vállalkozó, társas vállalkozó és őstermelő tekintetében?

Két sör miatt rúgták ki: így szondáztathat a munkáltató Cikk

A munkáltatóknak nemcsak lehetőségük, hanem adott esetben kötelességük is, hogy kiszűrjék az alkoholos állapotban munkára jelentkező dolgozókat. Volt, akinek a szabadidejében elfogyasztott két üveg sör okozta a vesztét, hiába volt csak minimális szintű alkohol a szervezetében. Cikkünkben bírósági ítéleteken keresztül mutatjuk be az egyes eseteket.

Így lehet biztosított munkavégzés nélkül Cikk

A biztosítotti jogviszony járulékfizetésen alapul, ami a munkavégzésért fizetett keresethez kötődik. Bemutatunk egy olyan jogviszonyt, ami munkavégzés és járulékfizetés nélkül is megalapozza a biztosítotti jogviszonyt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadó

Adózóna szakértő

kérdések és válaszok

Munkaköri leírás aláírása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Közszolgálati tisztségviselő / közigazgatási alapvizsga

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 május
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs