607 találat a(z) munkavállaló cimkére

Munkavégzés Magyarországról külföldi cégnek Kérdés

Adómentes munkásszállás Kérdés

Gépkocsi költségtérítés Kérdés

Szabadság kiadása során mire ügyeljünk? Cikk

Munkaidőkeretben elszámolt dolgozó 18-án este 22 órakor kezdte a munkát, és 19-én 4 órakor fejezte be. Be volt osztva 19-én estétől is, de szabadságot akar kivenni. Kiadható-e neki 19-ére a szabadság? Olvasónk kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Nemzetközi lapszemle: velünk marad a home office, vagy a hibrid munkavégzésé a jövő? Cikk

Az Egyesült Királyságban dolgozó irodai munkaerő több mint harmada még mindig otthonról dolgozik, miközben több vállalatvezető próbálja rábírni vagy rákényszeríteni munkavállalóit arra, hogy teljes munkaidőben üljenek vissza irodai asztalukhoz. Kérdés, hogy a hibrid munkavégzés vagy a home office lehet-e a jövő munkarendje – tette közzé honlapján a The Guardian.

Fülöp-szigeteki munkavállók érkezhetnek Magyarországra Cikk

Jelenleg már egészen a Fülöp-szigetekig mennek a magyar munkaerő-kölcsönzők a potenciális munkavállalókért. „Az egyénileg beutazott munkavállaló számos olyan visszaélésnek van kitéve, amit a munkaerő-kölcsönzés szigorú jogi keretek közt zajló gyakorlata kizár” – vázolta fel a külföldi munkaerő toborzásával kapcsolatos nehézségeket Mihályi Magdolna a Jobtain HR szolgáltató ügyvezetője.

Nemzetközi lapszemle: metrósztrájk Londonban Cikk

Az RMT (a közlekedési alkalmazottakat képviselő legnagyobb brit szakszervezet) bejelentette, hogy a II. Erzsébet királynő platinajubileumi, vagyis trónra lépésének 70. évfordulójának alkalmából elrendelt június 2–5-ei négynapos munkaszünetet követő napra sztájkot hirdet, teljesen leáll a londoni metró egy egész napra – tette közzé honlapján a BBC.

A pályaelhagyók háromnegyede nem tervezi a visszatérést eredeti szakmájához Cikk

Magyarországon csaknem kétmillió pályaelhagyó van, háromnegyedük biztos benne, hogy többé már nem fog az előző szakmájában dolgozni, a visszatérést csupán a pályaelhagyók negyede tervezi – közölte a Profession.hu szerdán az MTI-vel tavaly ősszel készült reprezentatív online felmérése alapján.

Vállalaton belüli áthelyezés Kérdés

Milyen jogok illetik meg az apát fizetés nélküli szabadságon és azt követően? Cikk

Nem egyedi eset, hogy az apa veszi igénybe a fizetés nélküli szabadságot a gyermek gondozása céljából. Milyen jogok illetik meg ezzel összefüggésben, illetve majd az ismételt munkába álláskor? Miért speciális a gyermekét egyedül nevelő apa helyzete?

Vélemény mukavállaló egészségi állapotáról Kérdés

Ha a munkavállalónak mehetnékje van, felmondáskor ezekre figyeljen! Cikk

Tekintettel arra, hogy a munkaerőhiány, illetve az áremelkedések, költségnövekedések egyaránt sújtják a munkáltatókat, nem ritka, hogy a munka- és pihenőidőket a munkavállalói érdekek figyelmen kívül hagyásával osztják be. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy a munkavállaló többé nem megy munkába. Lehet, hogy nagyobb keresettel járó állást talál és szeretné a munkaviszonyát mihamarabb megszüntetni.

Felmondott a munkavállaló, közben kiderült, hogy babát vár Cikk

Egyik munkavállalónk rendes felmondással felmondott. 2022.04.28-ával lejár a felmondási ideje, tehát ekkor szűnik meg a munkaviszonya – írta olvasónk. Így folytatta: közben kiderült, hogy munkavállalónk terhes, és ezt a felmondási idő alatt közölte a munkáltatóval. Ilyen esetben is megszűnik a munkaviszony a felmondási idő letelte után)? Ha hoz a felmondási idő alatt orvosi igazolást, aminek az ideje átnyúlik a felmondási idő utánra, akkor is megszűnik a felmondási idő lejártakor a munkaviszony? A kérdésekre dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Napidíj Kérdés

A nap kérdése: sztrájk alatt szünetel-e a munkavállaló biztosítása? Cikk

Szünetel-e a dolgozó (tanár) biztosítása, ha adott napon nem dolgozza le a munkaszerződésben rögzített óraszámot, például napi 2 órát sztrájkol? A kieső időben igazolatlanul van távol – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítási szakértő, jogász válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nők 40 gyes

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szolgálati idő

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 január
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs