348 találat a(z) munkavállaló cimkére

Egyéni vállalkozó másodállásban Kérdés

Munkáltatói támogatás lakásvásárlásra Kérdés

Fél, hogy ellopja a pénzét, kárt okoz a munkavállaló? Biztosítékot kérhet Cikk

Bár a törvény alapján már négy éve van rá lehetőség, a gyakorlatban eddig nem terjedt el széles körben a munkavállalói biztosíték intézménye. Lényege, hogy a munkáltató a dolgozóval megállapodik, miszerint a munkavállaló átad legfeljebb egyhavi alapbérének megfelelő összeget, ezt a munkáltató köteles elkülönített számlán kezelni, és kizárólag a kártérítési igényének kielégítésére használhatja fel, a munkabérből történő levonás szabályai szerint. Mi lehet az oka annak, hogy az óvadékot alig alkalmazzák a gyakorlatban?

Munkáltatója bejelenti a munkavállalót? Itt ellenőrizheti Cikk

Összesen 4823 adózó szerepel azon a friss (július 31-ei adatokat tartalmazó) listán, amelyen a NAV az alkalmazotti bejelentési kötelezettséget elmulasztók nevét, címét, adószámát teszi közzé.

Uniós munkavállalók jogai Nagy-Britanniában: Brüsszel cáfol Cikk

Az Európai Bizottság gyakorlatilag cáfolta hétfőn azokat a brit lapértesüléseket, melyek tudni vélték, hogy a februári EU-brit megállapodás az uniós munkavállalók bizonyos szociális jogainak korlátozásáról lehet a jövőbeni rendezés gerince.

Balesetet szenvedett a munkavállaló, felelős-e a munkáltató? Döntött a Kúria Cikk

Munkavégzés közben bekövetkezet baleset ügyében pereskedett a villanyszerelő munkavállaló munkáltatójával. Az ügy a Kúriánál kötött ki.

Ha rosszul mond fel, rosszul jár – ha ezeket tudja, jól jár Cikk

A munkavállaló is felelősséggel tartozik azért, ha jogellenesen szünteti meg a munkaviszonyát, és annak komoly következményei vannak. Hogy ezt elkerülje, ismernie és alkalmaznia kell az előírásokat. Elmondjuk a teendőket.

Jogellenes felmondás Kérdés

Munkavállalónak fizetett szállásdíj Kérdés

Így lehet egyszerre több dolgozót elküldeni Cikk

Sok cég tapasztalja működése során, hogy kénytelen nagyobb számú munkavállalót elküldeni veszteséges gazdálkodása miatt. A csoportos létszámcsökkentés végrehajtása során egy sor speciális szabályt kell betartani. Ha ez sikerül, a munkavállalók hiába fordulnak bírósághoz. Vagy mégis van támadási lehetőség?

Lakhatási támogatásra 10 milliárd, nőnek a mobilitást segítő kedvezmények Cikk

Jövőre nőnek a munkavállalók mobilitását segítő adókedvezmények, amire azért van szükség, mert egyes térségekben jelentős munkaerőhiány alakult ki – mondta Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár a Parlamenthez benyújtott adócsomag kapcsán.

Számoljuk a szabadságot – példák és tévhitek Cikk

Éveink múlásával nő szabadságnapjaink száma is. De tudja-e, hogy kiknek és miért járnak plusz napok, például a fiataloknak, a szülőknek, az egészségkárosodást szenvedőknek, a veszélyeztetett munkahelyen dolgozóknak? Mennyi szabadság illeti meg az elvált szülőket, ha például 3 gyermeken osztoznak? Ki számít gyermeknek, szülőnek, fogyatékosnak? Válaszolunk a mindennapokban felmerülő kérdésekre, és tévhiteket is eloszlatunk.

Az angliai magyar munkavállalást is veszélyezteti a Brexit Cikk

Az Európai Unió társállamaiból Nagy-Britanniába érkező munkavállalók alig néhány százaléka felelne meg a brit munkavállalói vízumelőírásoknak, ha Nagy-Britannia az EU-tagságról június 23-ára kiírt népszavazás eredményeként kilépne az unióból, és az EU-tagállamokra is kiterjesztené az unión kívüli országok állampolgáraira jelenleg érvényes vízumkövetelményeket – áll a Migration Observatory pénteken ismertetett elemzésben.

Szerződések aláírása Kérdés

Plusz hatezer munkavállaló és több tízmilliárd forint bérpótlék a vasárnap ára Cikk

Több ezer munkavállaló felvételére és több tízmilliárd forint bérpótlék kifizetésére van szükség a kereskedelemben a vasárnapi újranyitás miatt, ami persze még így is megéri a cégeknek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Haszonbérleti szerződés: adómentes vagy nem

Lepsényi Mária

adószakértő

Láncügylet Kanári-szigetekre

Verbai Tamás

jogász

Külföldi napidíj

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X