348 találat a(z) munkavállaló cimkére

Nyugdíjas munkavállaló 40 éves munkaviszonnyal Kérdés

Külföldön munkavállaló itthon, kata Kérdés

Kivás kedvezmény Kérdés

Bérlettérítés elszámolása cafeterián kívül Kérdés

Csiki-csuki, ha a dolgozó egészségügyileg alkalmatlan lesz Cikk

A munkavállaló közel egy évig keresőképtelen volt. A munkába állás első napján a munkáltató soron kívüli munkaköri alkalmassági vizsgálatot kezdeményez, mely eredménye, hogy a dolgozó a korábban betöltött munkaköre ellátására nem alkalmas. Hogyan tovább? A munkáltató köteles felmondani? Ha nem él ezzel a lehetőséggel, de a munkaszerződés szerinti munkakörben nem tudja foglalkoztatni a munkavállalót, mi a teendő?

Egy munkavállaló egy munkaviszonya több munkáltatóval Cikk

Kinek kell bért fizetnie, a költségeket melyik munkáltató, milyen arányban és hogyan számolhatja el, ki és hogyan fogja gyakorolni a munkáltatói jogokat, illetve hogyan szüntethető meg a munkaviszony, ha a munkavállaló ugyanarra a munkakörre több munkáltatóval létesített munkaviszonyt?

Munkavállalóként jogász mint pályakezdő Kérdés

Bajba kerülhet, ha nem tudja, milyen kilépő papírokra van szüksége Cikk

Komoly hátránnyal kell számolnia, ha nem tudja, milyen papírokra van szüksége munkaviszony létesítésekor. A munkavállaló ugyanis kötelezhető korábbi munkahelyi papírjainak a bemutatására/átadására, másrészt jól felfogott érdeke, hogy tudja igazolni például a biztosítási jogviszonyát vagy azt, hogy nincs tartozása. Mire hivatkozhat a munkáltató, illetve a munkavállaló? Olvasónk kérdésére dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszol.

Kamerával kukkol a munkáltató: hol, mikor, kit ellenőrizhet? Cikk

Milyen céllal használhat kamerarendszereket a munkáltató, hogyan kell ebbe beavatnia a munkavállalókat, meddig tárolhatók a felvételek, milyen szabályok vonatkoznak a vagyonőrökre? Ismertetjük.

Kulturális utalvány év közben belépő munkavállalónak Kérdés

Munkabérből való levonás hozzájárulásának esetei Kérdés

Kizárták a munkavállalót a munkahelyéről? Itt a kulcs Cikk

A Népszabadsággal kapcsolatos intézkedések a szerkesztőségben dolgozó munkavállalókat is érintik. Őket munkáltatójuk olyan szokatlan módon mentette fel a munkavégzés alól, hogy nemcsak nem kötelesek munkát végezni, de nem is mehetnek be munkahelyükre, levelezésükhöz, a munkahelyen hagyott személyes dolgaikhoz nem tudnak hozzáférni. Vajon ez beilleszthető a munka törvénykönyve rendelkezéseibe? Hogyan tovább?

Munkáltató által fizetett biztosítás Kérdés

Itt van minden, amit tudnia kell az szja-bevallásról Cikk

Nem csupán a bevallók száma, hanem a jövedelmek is nőttek 2015-ben, legalábbis erről tanúskodnak a személyijövedelemadó-bevallások. A munkavállalók egy év alatt mintegy 589 milliárd forinttal kerestek többet, a családok pedig több adókedvezményt vettek igénybe, mint 2014-ben.

Munkavállaló elhalálozása esetén munkáltatói teendők és segély a hozzátartozóknak Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Haszonbérleti szerződés: adómentes vagy nem

Lepsényi Mária

adószakértő

Láncügylet Kanári-szigetekre

Verbai Tamás

jogász

Külföldi napidíj

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X