308 találat a(z) munkaszerződés cimkére

Járulékfizetés Kérdés

Egy kft.-tulajdonos, aki nem rendelkezik más biztosítási jogviszonnyal főállású társas vállalkozónak minősül. Ebben a kft.-ben ő képviselő. Ez az ember 4 órában dolgozna egy egyéni vállalkozásban. Olyan lehetséges, hogy a saját kft.-vel is köthet munkaszerződést 4 órás munkaviszonyra? Mi a feltétele? Ha köthet munkaszerződést a társasággal és dolgozna egy egyéni vállalkozónak, akkor jól tudom, hogy az órák összeadódnak és így meg van a heti 40 óra, és így nem kell a cégnek utána járulékot fizetni, mint főállású társas vállalkozó után. A cég és az egyéni vállalkozó tevékenységi köre masszás és ő mindkét helyen dolgozna.

Kötetlen munkaidő: lehetséges-e bármilyen munkakörben? Cikk

Bármilyen munkakörben alkalmazható kötetlen munkaidő? Szükséges-e a bevezetéséhez munkaszerződés-módosítás? Az Adózóna olvasójának kérdéseire dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Főiskolai tanuló Kérdés

Nappali tagozatos főiskolai hallgatót szeretnénk foglalkoztatni, nincs hallgatói szerződés sem vele, sem az iskolával, nem szakmai gyakorlat lenne. Mik a szabályok a bejelentés, az szja és a járulékok tekintetében?

Egyszemélyes kft.-ben munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértők! Az alábbi kérdésre várnám szíves válaszukat: Egyszemélyes kft. tagjaként elláthatóak-e az alábbiak szerint a következő tevékenységek a társaságban: ügyvezetői tevékenység megbízási jogviszonyban, emellett gyógyszerészi tevékenység munkaszerződés alapján, teljes munkaidős munkaviszonyban? Segítségüket előre is köszönöm!

Külföldi hallgató magyarországi gyakorlaton Kérdés

Kedves Szakértő! Egy németországi egyetem német állampolgárságú hallgatója szeretne gyakorlatszerzés céljából Magyarországon 5-6 hónap időtartamban dolgozni, a gyakorlatot nem az iskola írja elő. Kétféle megoldásban gondolkoduk, egyrészt hogy kötünk vele egy munkaszerződést és minden bért és juttatást mint munkavállalónak fizetjük, vagy az anyavállalatunknál lenne szerződése és a bérét is onnan kapná, nálunk pedig kiküldetésben lenne. A kérdésem ezzel kapcsolatosan, hogy milyen bejelentési kötelezettségünk van, illetve hogyan lesz a biztositása ezen esetekben.

Tájékoztató a munkaszerződéshez Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy mióta kötelező a munkaszerződés mellé a Tájékoztató elnevezésű kiegészítést mellékelni? Köszönettel: Tekeli Tímea

A munkaidőkeret óraszámánál rövidebb idejű munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy le lehet-e vonni a dolgozó béréből, ha kevesebbet dolgozott a munkaidőkeret óraszámánál? Ha igen, akkor ez automatikus, mint a keretet meghaladó túlóra kifizetése, vagy ezt a munkaszerződésben rögzíteni kell? Segítségét előre is köszönöm. Nyers Péterné

Egyszerűsített foglalkoztatás II. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdésemet szeretném megismételni, mert nem biztos hogy egyértelműen tettem fel. A korábbi kérdésem így szólt: "Kft. megbízási szerződést kötött egy magánszeméllyel. A munkaügyi hivatal ellenőrzése során a revizor a megbízási szerződést átminősítette munkaszerződéssé azzal, hogy a munka jellege nem teszi lehetővé a megbízási szerződés alkalmazását. A kft.-nek a 1041T nyomtatványon visszamenőleg munkaviszonyt kellett bejelentenie, illetve a 1408-as bevallást önellenőriznie kellett. Azonban ugyanez a munkavállaló alkalmi munkavállalóként volt bejelentve az önellenőrzött hónapokra ugyanennél a kft.-nél. Kell-e bármit csinálni az alkalmi munkavállalással amiatt, hogy munkaviszonnyá alakult a foglalkoztatás?" Kiegészítés: A munkaügyi ellenőrzés visszamenőleges hatállyal a korábban kötött megbízási szerződést átminősítette munkaszerződéssé. A megbízási szerződés mellett volt egy egyszerűsített foglalkoztatott (efo) is. Azonban a visszamenőleges hatályú munkaszerződés-kötéssel az a helyzet állt elő 2014 januárjában, hogy a munkáltató és a magánszemély között létesült egy munkaviszony (megbízási szerződés átminősítése révén), és azzal párhuzamosan több napra szóló efo-jogviszony is fennállt. Míg az első szerződés teljes januárra, az efo-szerződések január egyes napjaira szóltak. Az ellenőrzés kötelezte a munkáltatót arra, hogy az összes bejelentést, adóbevallást módosítsa a fentiek értelmében. Kell-e visszamenőleg bármit is tenni az efós foglalkoztatással? Köszönöm, CSK

Közös megegyezéssel rúgják ki a cégtől? Erre nagyon figyeljen! Cikk

Kellemetlen meglepetés érheti a munkavállalót, ha közös megegyezéssel szűnik meg a munkaviszonya, de a megállapodás nem tér ki a végkielégítésre. Cikkünkből kiderül, mikor, és mennyi végkielégítés illeti meg a munkavállalót.

Teljesítményalapú cafetéria Kérdés

Kedves Szakértő! Kiköthető-e a munkaszerződésben az, hogy a dolgozó teljesítményétől függ a cafetéria hozzájárulás mértéke, azaz a fix fizetés mellett fizethető-e a "jutalék" cafetériaként? Köszönöm válaszát!

Otthonról dolgozna? Így lehet távmunkában foglalkoztatni Cikk

Hogyan lehet gyeden lévő kismamát távmunkában foglalkoztatni? Mit kell tartalmazni a munkaszerződésnek, s milyen szabályok vonatkoznak a költségtérítésre?– kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Munkaszerződés: amikor kötelező és amikor tilos a módosítás Cikk

A munkáltatók egy része - mindenkori gazdálkodási igényeivel indokolva - nem riad vissza a munkaszerződés egyoldalú módosításától sem. Erre tekintettel írja elő a Munka törvénykönyve azt a garanciális szabályt, miszerint a munkaszerződés fő szabály szerint csak a felek közös megegyezésével, egybehangzó akaratnyilatkozatával módosítható. Cikkünkben megvizsgáljuk a munkaszerződéstől eltérő ideiglenes foglalkoztatás lehetőségét, az alakszerűségi követelményeket, a munkahely és a munkabér módosítását, illetve azokat az eseteket, amikor kizárt a módosítás.

Távmunka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Gyeden lévő kismamát szeretnénk távmunkában foglalkoztatni. Távmunkában foglalkoztatott után is igénybe veheti a munkáltató a szocho-kedvezményt? Kérem írja meg a távmunka sajátosságait! Mit kell tartalmaznia a munkaszerződésnek? Hogyan kell vezetni a (vagy kell-e vezetni) munka- és pihenőidő-nyilvántartó lapot? A munkáltató köteles-e a béren felül költségtérítést adni, ha a munkavégzés helye a munkavállaló lakása, például fűtés, világítás, internethasználat díja stb.? Ha köteles, hogyan történik ez a gyakorlatban? Kell-e adózni utána? Hogyan történik az adózása? Megteheti-e a munkáltató, hogy úgy állapodik meg a munkavállalóval, hogy a megállapodott munkabér tartalmazza a munkavállaló esetlegesen felmerülő költségeit is? Köszönöm segítségét!

Tilos a próbamunka! Csak így lehet tesztelni a leendő dolgozót Cikk

A próbaidő kikötésével a munkáltató és a munkavállaló lehetőséget nyer arra, hogy „kipróbálják” egymást, és e próba sikerétől vagy sikertelenségétől teszik függővé munkaszerződés hatályának a megszűnését. Kérdés, hogyan, és meddig lehet jogszerűen kikötni a próbaidőt, ennek tartama alatt hogyan szüntethető meg a munkaviszony, kiadható-e szabadság?

Kft.-alapítás és járulékok, biztosítási jogviszony Kérdés

Egy házaspár kft.-t alapítana. A férj és a feleség lenne a tulajdonos. A feleségnek 4 órás munkaviszonya van. A kft. motorszereléssel és weben történő értékesítéssel foglalkozna. A motorszerelést a férj végezné, a feleség pedig a webes értékesítést. Köthetnek-e egymással munkaszerződést? A társasági szerződésben ezt külön fel kell-e tüntetni? Négyórás munkaviszonya lehet-e a feleségnek?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs