308 találat a(z) munkaszerződés cimkére

Tisztelt Szakértő! Kérdés

Egy kft. védett korban lévő magánszemélyt szeretne munkaviszonyban foglalkoztatni. A munkaszerződésben próbaidőt szeretnének kikötni, a védett kor védi-e a dolgozót a próbaidő alatti azonnali hatályú felmondástól, próbaidő alatt fel lehet-e neki azonnali hatállyal mondani? köszönettel

Munkaidőkeret változtatása év közben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vendéglátó egységben jelenleg egyhavi munkaidőkeretet alkalmaznak, a nyári hónapokra ezt szeretnék három havira bővíteni (06-08. hónapokra), majd újra visszaállnának egyhavi munkaidőkeretre. Kérdésünk, hogy tiltja-e ezt valamilyen előírás? Mivel lehetne ezt ledokumentálni? Jelenleg a munkaszerződésben és a munkaszerződéshez kapcsolódó tájékoztatóban is van a munkaidőkeretre utalás. Vagyis nem cégszinten van a munkaidőkeret szabályozva, hanem dolgozónként.

Nyári gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg 4 órában dolgozó munkavállalóm felnőttképzés keretein belül tanulja a bolti eladó szakmát, ebben a munkakörben dolgozik, szeretné nyári gyakorlatát itt, a bejelentett munkahelyén tölteni. Milyen kötelezettségekkel jár ez a munkavállalónak és a munkáltatónak? Kell új munkaszerződést készíteni? Válaszát előre is köszönöm.

Így alkudozhat a munkáltató a dolgozóval, nincs minden kőbe vésve Cikk

A munka törvénykönyve nagy teret enged a munkaviszony szerződéses szabályozásának, azaz a törvény rendelkezéseitől való eltérésre a munkaszerződésben is. Ennek keretében akár a munkavállaló hátrányára is meg lehet állapodni, feltéve, ha a törvény ezt kifejezetten megengedi. Ha a munkáltató kalkulál ezekkel a lehetőségekkel, anélkül tudja ésszerűen a gazdálkodásához, a cég sajátosságaihoz igazítani a jogviszonyt, hogy a munkavállalót ténylegesen hátrány érné, miközben saját mutatói is javulnak.

Megbízás vagy munkaviszony: mi köze ehhez a fogorvosnak? Cikk

Sokadszorra merül fel a kérdés, hogy adott tevékenységet végzőket lehet-e megbízási szerződéssel foglalkoztatni. Egy friss olvasói kérdésben a fogorvosok és asszisztenseik esetében fogalmazódott meg, hogy helyénvaló-e a megbízási szerződés. Ennek kapcsán dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszában sorra vette a megbízási, illetve a munkaviszonyos szerződés alkalmazásának fontos ismérveit.

Munkavégzés helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném tudni, hogy a munkaszerződésben (tudom nem kötelező elem, de vagy ott, vagy a tájékoztatóban szerepelnie kell) a munkavégzés helye lehet-e az, hogy "Magyarország területén"? Nagyobb földrajzi egységnek megfelel, vagy esetleg ez már túl nagy megjelölés?

Felmondás közös megegyezéssel Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy megállapodhat-e a munkavállaló és a munkáltató abban (például a mai napon), hogy a köztük létrejött munkaszerződést egyező akarattal, közös megegyezéssel 30 nap múlva felbontják? Ha igen, van-e lehetősége arra a munkáltatónak, hogy a munkavállalót felmentse az utolsó 10 (vagy akárhány) nap ledolgozása alól, de fizetést ad neki? Ha igen, akkor a felmondásra járó szabadságot milyen időszakra kell számolni: munkavégzésig vagy a jogviszony megszűnéséig? Válaszát előre is köszönöm.

Munkaidőkeret elrendelése Kérdés

Tisztelt Szakértők! Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a munkaidőkeret elrendeléséről, tartamáról hogyan kell írásban rendelkezni. A munkaszerződés vagy a tájékoztató eleme ez, vagy elegendő az is, ha a tájékoztatóban jelezzük, hogy a munkavállalók munkaidejét munkaidőkeretben számoljuk el? Szükséges-e a munkaidőkeret kezdetét, végét is leírni a munkaszerződésben, illetve a tájékoztatóban, vagy elegendő, ha erről a munkaidőkeret kezdetét megelőzően ügyvezetői utasítás keretében tájékoztatjuk a munkavállalókat, a ledolgozandó munkaórák számával együtt? Köszönettel: Krcsik Eszter

Biztonsági őr – szabadság és betegállomány Kérdés

Biztonsági őrnek a munkáltatója miért nem számol el szabadságot vagy táppénzt? 12/24 és 24/48 órában dolgoztatnak. Miért nem fizetnek, amikor a szabadságot nyilvántartják a bérpapíron? Se nem adják ki, se nem fizetnek a szabadságért, betegállománynál sincs táppénz. Jogos-e ez, ha igen, magyarázzák el, miért helyes a munkáltató döntése. Arról nem beszélve, hogy egy éve ugyanott dolgozik, de már három munkaszerződése van. Szabályos ez? Kérem, legyenek szívesen eligazítani ebben a "fertőben".

"Fekete foglalkoztatás" és bejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A fekete foglalkoztatással kapcsolatosan feltett kérdésünkre kapott válasz nem igazán egyértelmű számunkra, továbbra is kérdés maradt. A válasz a 1041-es nyomtatványra tér ki, ezek szerint az is fekete foglalkoztatás, ha a munkáltató megköti rendesen a munkaszerződést, csak a könyvelő még nem jelentette ezt le a NAV-felé? A munkaviszony a munkaszerződéssel jön létre, amit írásba kell foglalni, mi azt hittük, hogy a munkaszerződés nélkül való foglalkoztatás minősül "csak" fekete foglalkoztatásnak, és van különbség a között, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják a munkavállalót, és a között, ha később lett bejelentve; az egyik a fekete foglalkoztatás, a másik pedig a bejelentés késedelmes teljesítése, azt gondoltuk, hogy a kettő között különbség van. Mi igazából munkajogi szempontból szerettük volna a kérdésünk értelmezését. Volna arra lehetőség, hogy a kérdésünket munkajogi szempontból is megválaszolják? Köszönöm szépen: Krcsik Eszter

A próbaidő sem jogosít fel mindenre Cikk

Bár egyre inkább elterjedt a köztudatban, hogy a próbanap jogellenes, és a munkaügyi felügyelet szigorúan bírságolja a feketefoglalkoztatást, egyes munkáltatóknál ez sem kellő visszatartó erő. Pedig az egyszerűsített foglalkoztatással sok izgalomtól kímélnék meg magukat.

Munkarend eltérő nyitvatartás esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a dolgozót heti 40 órában foglalkoztatjuk, és a napi 20 perc kötelező pihenőidőt is figyelembe vesszük, akkor milyen munkaidő-beosztást javasolnak rögzíteni a munkaszerződésben egy olyan üzlet esetében, ahol a nyitvatartás H-Cs: 9:00-17:00 óra és P: 8:00-15:00 óra? A nyitvatartási idő így heti szinten 39 óra. Ez a beosztás megfelel-e az általános munkarend szabályainak, vagy ez már más munkaidő-beosztást jelent? Mit kell tartalmaznia a munkaszerződésnek a munkarendet illetően? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel.

Amit a minimálbérről és a garantált bérminimumról tudni kell Cikk

Elegendő-e, ha pótlékokkal, különféle juttatásokkal együtt éri el a munkavállaló jövedelme az elvárt minimálbért, milyen szabályok érvényesek a teljesítménybérezésre, és mikor nem lehet garantált bérminimumot fizetni?

Munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállalóval 2015 októberében kötött határozott idejű, 6 hónapos munkaszerződést a kft., bruttó 128 ezer forint bérrel. 2016. 01. 01-től a hatályos garantált bérminimum 129 ezer forintra kell-e felemelni ezt az összeget? Lehet-e módosítani ezt a szerződést? Válaszát köszönve, tisztelettel.

Egyszerűsített foglalkoztatott szabadsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Már többedszer olvasom, hogy az egyszerűsített foglalkoztatott "jogosult szabadságra, és a munkaviszony megszűnésekor a ki nem vett, időarányos szabadságot meg kell váltani". Kérdésem, ezt hogyan kell érteni? Például az alkalmi munkavállaló dolgozott januárban 3 napot, februárban 2 napot, márciusban 15 napot, áprilisban nem dolgozott, majd májusban újra munkába állt 15 napra. Mikor számolok el neki szabadságot? Minden alkalommal új munkaszerződést kell kötni vagy elég év elején egyszer, és mindig megbeszéljük, mikor jön, mikor nem? Jellemzően minden hónapban a cég másik munkáján dolgozott, például egyszer útépítésen, másszor vasútépítésen stb. Honnan tudom, hogy a következő hónapban jön-e dolgozni? Ha nem tudom, akkor ki kell az utolsó napig számítani, és kifizetni? További kérdésem, hogy hogyan kell adminisztrálni? A szabadságos napokra is be kell jelenteni, és fizetni az 1000 forinot? De, ha egy hónapban 15 napot dolgozott, akkor többre nem jelenthetem le. Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kulturális szféra 20%-os béremelés 2022

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Gyeden lévő kismama szabadsága

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

E-aláírás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs