347 találat a(z) munkaidő cimkére

Veszélyhelyzet: ismét változnak a foglalkoztatás szabályai Cikk

A veszélyhelyzet időtartama alatt, április 11-étől átmenetileg változik a munka törvénykönyve a ma megjelent 71. számú Magyar Közlönyben közzétett 104/2020. kormányrendelet szerint. A munkaidőkeret tartama 24 hónapra növelhető. Nem tartalmaz a kormányrendelet eltérési lehetőséget sem a munka minimális díjazásával, sem a rendkívüli munkaidővel kapcsolatban.

Ünnepnapi bérpótlék Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogyan kell/kellene eljárni olyan esetekben mikor a munkavállaló ünnepnapon kezd dolgozni, de a munkaideje vége már nem ünnepnapra esik, vagy ha nem ünnepnapon kezd el dolgozni, és a munkaidő vége ünnepnapra esik. Ilyen esetben hogyan jár az ünnepnapi bérpótlék? Esetleg ez munkáltatótól függ, hogy a teljes munkaidőre fizeti a bérpótlékot vagy csak az adott napra, mikor a munkaideje ünnepnapra esik? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Somogyi Zoltán

Csökkentett munkabér megállapodással Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kötelezően adandó legkisebb munkabérrel kapcsolatosan az Mt. (136. § (1) bekezdés) rögzíti, hogy alapbérként legalább a 153. § (1) bekezdése szerinti munkabért (ez a kötelező legkisebb munkabér, amit a kormány határozhat meg) kell meghatározni. A 47/2020. (III. 18.) kormányrendelet 6. § (4) bekezdése szerint a munkavállaló és a munkáltató az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodásban eltérhetnek, amely rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Fentiek alapján megteheti-e a munkáltató, hogy a dolgozó belegyezésével a heti 40 órás munkaidő fenntartása mellett bruttó 50 000 forintban állapodnak meg? A dolgozó ügyvédjelölt, így részmunkaidő nem megengedett. 2 gyermeket egyedül nevel (kiskorúak), otthonról végez távmunkát. TSGY

12 óra fölötti napi munkaidő – lehetséges-e járvány idején egy új kormányrendelet alapján? Cikk

A koronavírus miatt kialakult helyzetben lehet-e akár napi 12 órát meghaladó időtartamú a munkaidő, ha a dolgozó is beleegyezik? Olvasói kérdésre dr. Kéri Ádám ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő válaszolt.

Munkaidő emelése 47/2020. kormányrendelet Kérdés

Tisztelt Szakértő, A 47/2020. Kormányrendelet 6. paragrafus 4. bekezdésében az áll, hogy az Mt. rendelkezéseitől külön megállapodással el lehet térni. A járvány miatt az élőállat gondozását végző munkavállalóinknál lehetséges-e olyan munkarend kialakitása a zavartalan munka miatt, hogy két csoportra osztjuk őket és 1-1 csoport 3-4 napot dolgozik megemelt munkaidővel (12 órát meghaladja)? A többletbért kifizetjük adott hónapban. Ha a munkavállalók ezt vállalják és külön megállapodást kötünk, ez lehetséges?

Tagi viszony-munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy kétszemélyes kft., ahol mindkét tag ügyvezetésre jogosult (önállóan) és mindketten tagi viszonyban látják el a munkájukat. A cég zenei koncerteket szervez illetve zenélnek. A jelenlegi helyzetben ők az érintett szektor, ahol a kormányrendelet alapján nem kellene a munkavállalók utáni közterheket megfizetni. Ezt a tagi viszony miatt nem érvényesíthetik. Van-e rá lehetőség, hogy mindketten munkaviszonyban lássák el a feladataikat? Ha igen, akkor milyen heti munkaidőben tehetnék ezt meg? Melyik naptól? Köszönöm!

munkaidőbeosztás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban kérem szíves állásfoglalását: egy gazdasági társaság olyan üzletet működtet, mely szombaton is nyitva van, 9–12 óra között. Alkalmazottainál a munkaidőbeosztás havi munkaidőkeretben történik, egyenlőtlenül elosztva a munka- és pihenőidőt, napi 8 órás munkaidő alapulvételével. Aggályom van a szombati munkavégzéssel kapcsolatban, mert úgy tudom, hogy munkaidőkeretben történő foglalkoztatás esetén a legrövidebb beosztható időszak 4 óra naponta. Abban az esetben is igaz ez, ha az üzlet szombati nyitvatartása pusztán 3 óra? Miként tudjuk ezt úgy áthidalni, hogy ne szegjünk törvényt? A másik kérdés számomra ezzel kapcsolatban az, hogy van olyan dolgozó, aki minden szombaton dolgozik ebben a három órában, és előtte a hét 5 napján is – bár nyilván nem minden nap 8 órát. Nem aggályos az, ha így nem kapja meg a heti 2 pihenőnapját? Arról is olvastam hogy ilyen esetben elegendő lehet az, ha a pihenőidő eléri a folyamatos 40 órát, ami biztosított, mert ha szombaton 12 órakor zár az üzlet és csak hétfő reggel nyit 9-kor, akkor ez teljesül. Ezzel megfelel a cég a vonatkozó előírásoknak? A beosztás mindig összhangban van a ledolgozott órákkal. Pótlékköteles így a foglalkoztatás? Válaszát köszönöm!

12 órás munkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló heti 48 órát dolgozik, hétfő, kedd, csütörtök, péntek beosztásban, 6:00-18:00 munkaidőben. Ez havi 192 óra ledolgozott munkaórát jelent. Jelenleg órabéres besorolásban van. Átsorolható fix béres besorolásba a munkavállaló, vagy maradhat órabéres? Ha órabéres marad, jogszerű-e? Kell-e túlórát fizetni vagy bármilyen más összeget a 180 órát meghaladó munkavégzés esetén? Válaszát köszönöm!

Heti 48 órás munkaviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelünk heti 48 órás munkaidőkeretben akarja foglalkoztatni a munkavállalót, rendes munkaidőben. Szerintem ez nem lehetséges, mert ha az év 52 hetéből minden héten 48 órára van beosztva a munkavállaló rendes munkaidőben, az akkor heti 48 órás munkaviszony. Szerintem nem lehet heti 48 órás munkaviszonyt létesíteni a munkavállalóval (max. 40 órásat lehet csak). Az egy másik dolog, hogy a munkaidőkeretben egyenlőtlenül osztja be a munkáltató a munkaidőt, és előfordulhat heti 48 órás beosztás is. De ennek ellenére az 1 havi vagy 4 havi munkaidőkeret végére, akkor sem lehet több a rendes munkaidőben ledolgozandó órák száma, mint a munkaidőkeret munkanapjai szorozva 8 órával, nem? Mi erről a véleménye? Köszönöm válaszát

Lehetnek-e az ápolók készenléti jellegű munkakörben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nyugdíjasotthonban az ápolók, gondozók, 24/72 munkaidő beosztásban dolgoznak, munkaszerződésük szerint heti 40 órás munkaidőben. Így az általános munkarendhez viszonyítva a két hónapos munkaidőkeret végére midig túlórájuk keletkezik. Ennek elkerülése végett, módosítani szeretnénk a munkaszerződésüket, és a tevékenységüket készenléti jellegűnek minősíteni. A készenléti jellegű munkakörnél a munkaidő akár heti 60 órára is emelhető, de mi csak heti 48 órára emelnénk a munkaidőt. Így nem képződne rendszeresen túlórájuk, ezáltal nem illetné meg őket a túlórára tekintettel rendes munkaidőre járó munkabér. Ezzel a megoldással csak bérpótlékokra lennének jogosultak, amit viszont egyhavi fixösszegű átalányként fizetnénk. Természetesen a munkaszerződést közös megegyezéssel módosítanánk. Helyes lenne ez így? Vagy ez a tevékenység csak megszakítás nélküli tevékenységnek minősíthető? Ki dönti ezt el, hogy melyik tevékenységbe sorolható az ápolói tevékenység? Ha ez így megoldható, akkor a másik kérdés az, hogy a konyhai és egyben takarító személyzet szintén nem napi 8 órát dolgozik, hanem napi 12 órázik. Kettőt dolgoznak, kettő szabad. Ha az otthon tevékenysége készenléti jellegűnek minősül, akkor őket is be lehet tenni a készenléti jellegű munkakörbe, a heti 48 órás munkaidőbe? A részmunkaidősöknél lehet-e részarányosan számolni a minimálbért, a heti 48 órából számolt minimál órabérrel? Köszönettel várom válaszukat!

Duális képzésben résztvevő hallgató munkaideje és szabadsága Kérdés

Tisztelt Adózóna! Hallgató duális képzés keretében foglalkoztatott, a tanév során 106 munkanap került előírásra, valamint a jogszabály szerint 20 nap szabadság is jár részére. A hallgató duális képzési naptára csak az iskolai és munkanapokat jelöli, sajnos az intézménytől nem kaptunk egyértelmű választ. A nyár során a naptárban nem jelölt kb. 6 hét időszak. A kérdésünk: a 20 nap szabadság mikor igényelhető/adható ki: a 106 előírt munkanapon felül, vagy annak terhére?

Rokkantsági ellátás melletti munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sok írást találok a kereseti korlátról, tudom, hogy 2019.01.01-től a szochokedvezmény érvényesítéséhez nem kell rehabilitációs kártyát kérni, de arról nem találok információt, hogy a rokkantsági ellátásban részesülő személyre vonatkozik-e bármiféle munkaidő-korlátozás. Régebben a rehabilitációs hozzájárulásban részesülők csak 4 órában dolgozhattak. A rokkantsági ellátás esetén vonatkozik-e a munkavállalóra hasonló korlátozás? (Nem találtam ugyan a törvényben, de ha mégis elveszti ellátási jogosultságát a munkavállaló, akkor az nagyon súlyos helyzetbe kerülne.) Segítségét előre is köszönöm!

Munkaszerződés módosítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik munkavállalónk régebbi munkaszerződésében rögzítésre került a munkaidő (8-17.30, pihenőidő: 30 perc, amit le kell dolgozni). Ezt szeretnénk a tájékoztatóba rögzíteni. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben a munkaszerződést milyen módon kell módosítani, hogy kikerüljön belőle a munkaidő? Készítünk egy munkaszerződés-módosítást, hogy a fenti pontot megszüntetjük? Köszönettel várom válaszukat.

Ügyintézés munkaidő alatt Cikk

Kell-e nyilvántartást vezetni, ha a munkáltató alkalmanként elengedi dolgozóit, hogy munkaidőben intézzék hivatali ügyeiket? Üzemi balesetnek minősül-e, ha ilyenkor baleset történik? – kérdezte az Adózóna olvasója. Dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Munkaidő alatti távollét Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéssekkel fordulunk Önökhöz: 1. Amennyiben a munkáltató 1-1 alkalommal, ráutaló magatartással, engedélyezi a munkavállalóinak, hogy munkaidőben kimenjenek magán hivatali ügyet intézni, vagy temetésre, vagy akár boltba, és velük ez idő alatt baleset történik, akkor a felelősség kié (üzemi balesetnek számít vagy sem)? 2. Nyilván kell tartani az ilyen 1-1 alkalmat, ha a munkáltató ezt a munkaidejéből nem vonja le a munkavállalónak? 3. A fenti szabályzás (ha van ilyen) eltér fix és rugalmas munkaidőbeosztásnál? Válaszukat előre is köszönjük.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Kata öregségi nyugdíj mellett

Lepsényi Mária

adószakértő

Áttérés katáról átalányadózásra

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó választása kata után

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs