361 találat a(z) munkaidő cimkére

Hőség miatti extra pihenőidő: szabályok, amelyeket be kell tartani Cikk

Az egészséget nem veszélyeztető, biztonságos munkavégzés lehetőségét a munkáltató köteles biztosítani, így a hőség idején túlzottan meleg munkahelyen dolgozók védelméért is felelős. A vonatkozó szabályokat részben a munkavédelmi törvény, részben az arra épülő rendeletek írják elő.

Példák a munkavállaló hátrányára köthető megállapodásokra Cikk

A munkavállaló hátrányára is köthető megállapodás, ha az adott kérdésben ezt a munka törvénykönyve megengedi. A törvény mintegy 50 ilyen lehetőséget kínál.

Sofőr munkavégzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autóvezetőt alkalmazna a munkáltató teherautóra (nem tachográfos autóról van szó) változó óraszámban. A munkakörébe a szállításon kívül segédmunkás jellegű (rakodás) munkafolyamat is beleszámítana. Ilyen esetben meg kell neki adni a garantált bérminimumot? Maximum hány hónapos munkaidőkeretben lehet foglalkoztatni a munkavállalót? Az autóvezető mennyi óraszámot vezethet le egyfolytában pihenőidő nélkül, illetve mennyi pihenőidőt kell számára biztosítani? Ha a vezetés után nekilát a rakodói feladatainak, a napi munkaidejét a vezetéssel együtt kell feltüntetni a jelenléti íven, amire érvényes Mt. napi 12 órás határa? Ebbe beleszámít ilyen esetben a pihenőidő is? Válaszát köszönöm

Munkaidő-kedvezmény? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Röntgenosztályon dolgozunk, ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen, közalkalmazotti jogviszonyban (30, illetve 40 éve), teljes munkaidőben, munkaidőn túl pedig felváltva készenléti ügyeletet is ellátunk. A jogalkotó eredeti szándéka szerint hajdan többféle kedvezményben részesültünk: napi 6 órás munkaidő, korkedvezményes nyugdíj, "sugár"-pótlék stb. Ezek időközben sorra elkoptak, jelenleg a munkaidő-kedvezmény körül van jogszabály-értelmezési problémánk a munkáltatóval. A 356/2008. (XII.31.) kormányrendelet 11. §-a szerint: "A teljes napi munkaidőből hat órát kell a munkahelyen töltenie ...stb." Kérdéseim: 1. Hol kell eltölteni a fennmaradó 2 órát, ha a napi munkaidő 8 óra? Erről nem rendelkezik a jogszabály, bizonyára annyira egyértelmű... 2. Hogyan kell kitöltenünk szabályosan a "jelenléti" ívet, 6 óra időtartamról, vagy 8 óráról? 3. Ha 6 órát vagyunk a munkahelyünkön, akkor 18 óra a készenlét időtartama, vagy 16 óra? 4. Az úgynevezett "munkaköri leírás"-ban előírhatja-e a munkáltató, hogy a hiányzó 2 órát a telephely egy másik részlegén dolgozzuk le? Eközben készenlétben is vagyunk, ha kell? 5. Létezik-e még heti 36 órás munkaidő? (Ugyanis időnként ez is előkerül.) Válaszát előre is köszönöm, Mód Ildikó

A munkaidővel trükköznek a cégek a megemelt minimálbér miatt Cikk

Feltételezhető, hogy az év első negyedében megugró részmunkaidős foglalkoztatottak között vannak olyanok is, akiket csak "papíron", a minimálbér emelése miatt soroltak át – írja a hétfői Világgazdaság a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzésére hivatkozva.

Minden, amit a diákmunkáról tudni kell Cikk

A nyári szünidő alatt sok diák szeretne munkát vállalni. A munkáltatók pedig ennek kifejezetten örülnek, hiszen a munkaerőhiány egyre több ágazatot sújt.

Túlóra: heti 10 óra Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az lenne a kérdésem, hogy ha egy dolgozót heti 50 órában szeretnénk alkalmazni, akkor milyen feltételekkel, munkaszerződéssel tehetjük ezt meg? A 40 óra feletti rész minden esetben túlórának számít? Ha igen, úgy azt milyen százalékkal szükséges számolni? Vagy eleve lehet 50 órásra készíteni az induló munkaszerződést, és akkor nem kell túlóradíjat fizetni? 8-18 óráig tartana majd a munkaideje napi szinten, vagyis heti 5x10 óra lenne. Előre is köszönöm

Munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Több munkavállaló dolgozna másik munkáltató számára az Mt. 30. pontja (53. §-a) alapján. Ön szerint ilyenkor, ha az egyik munkavállaló beosztottjaként, csak az ő utasítását követve dolgozik a többi munkavállaló, akkor a más munkáltatónál történő munkavégzés csak az egyik vagy valamennyi munkavállaló tekintetében történik meg? Az Mt. alapján, megállapodás útján, értelmezésem szerint a 44 munkanap bővítésére is van lehetőség, ha az egymással összevethető rendelkezések alapján mégis a munkavállaló javára történik az eltérés. A más munkakörnél, illetve munkahelyen történő munkavégzés esetén ez jónak tűnik. Viszont kétséges, hogy a más munkáltatónál történő munkavégzés 44 munkanapot meghaladó részét nem minősíti-e bíróság vagy felügyelet a munkaerő-kölcsönzésre irányuló szabályok kijátszásának. Önnek mi a véleménye? Segítségét köszönöm. Tisztelettel.

Munkaidőkeret: így kell munkabért és bérpótlékot fizetni Cikk

Munkaidőkeret, azaz egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a munkabér havi összege a munkaidő-beosztás függvényében ingadozhat, bizonyos bérpótlékok fizetése pedig a munkaidőkeret lejárta utáni időszakra tolódhat.

Munkaidő-nyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az elektronikus munkaidő-nyilvántartás kiváltja a papír alapú jelenléti íveket egy munkaügyi ellenőrzés alkalmával? Köszönöm.

Már júliustól változna a munka törvénykönyve Cikk

A hosszú termékciklikusokhoz igazodva meghosszabbítaná a jelenleg legfeljebb 12 hónapos munkaidőkeretet az Országgyűlés Gazdasági bizottsága.

Bérpótlék és munkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves tájékoztatását, hogy ha a munkavállaló részmunkaidőben dolgozik, akkor a számára alapbérén felül járó szociális ágazati összevont pótlék összegét arányosítani kell-e a munkaidejével? A bérpótlékról rendelkező 257/2000. kormányrendeletben nem találtam erre nézve semmit, az Mt. alapján a bérpótlékokat arányosítani kell. De az ágazati pótlék nem olyan természetű juttatás, mint például egy éjszakai pótlék, ez nem kötődik a rendes munkaidőhöz, inkább egy általános béremelés. Ez persze nem mond ellen az arányosításnak, csak nem vagyok benne biztos, hogy kötelező-e arányosítani, vagy kifizethető lenne a teljes összeg, függetlenül attól, hogy valaki 20, 30 vagy 40 órás?

Főállású munkaszerződés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy munkavállalónak kettő főállása (havi 168 óra két helyen) lehet-e? Az egyik helyen reggel 7-16 óráig dolgozik, a másik, új munkahelyén kötetlen munkaidőben végezné el a munkát 168 órás havi munkaidőkeretben. Ez így lehet-e, vagy az egyik munkaviszonynak rövidebb munkaidejűnek kell lennie, mint havi 168 óra? Válaszukat előre is köszönöm. Zsók Gabriella

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó esküvői videókat készít. Szeretne majd a rendezvényekre egyszerűsített foglalkoztatás keretében kisegítőt venni maga mellé. A munkaidő jellemzően 16 órától hajnali 2 óráig tart. Abban kérném megerősítését, hogy az egyszerűsített foglalkoztatottat két munkanapra szükséges bejelenteni? Köszönöm

Tachográf kiértékelése bérszámfejtéshez Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fuvarozással foglalkozó kft. gépjárművezetőinek bérszámfejtésével/munkaidő elszámolásával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A sofőrök 4 havi munkaidő keretben dolgoznak, havi fix bruttó bérben, a bérszámfejtéshez a tachográfból kiszedett információkat használjuk. A tachográf kiértékelésben az alábbi információk szerepelnek: munkaidő kezdete, vége, hossza, járművezetés hossza, egyéb munkavégzés, megszakítás hossza, rendelkezésre állási idő, összmunkaidő, éjszakai vezetés időtartama, megtett kilométer. A fix havi bruttó béren felül belföldi napidíjat, illetve üzemanyag megtakarítás jogcímen is kapnak jövedelmet a sofőrök. Kérdésem, hogy: - mely tételekre kell munkabért fizetni - mely jogcím számít bele a munkaidőbe, mely jogcímek csökkentik az időkeretet - milyen munkaügyi szabályoknak kell eleget tenni a sofőrök munkaidő beosztásánál - mely napokra, mennyi belföldi napidíj jár a munkavállalónak - hogyan kell kiszámítani a maximálisan adható üzemanyag- megtakarítás összegét. Előre is köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Aktív időbeli elhatárolás biztosításoknál

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs