39 találat a(z) munkaidő-nyilvántartás cimkére

Munkaidő és munkaidő-nyilvántartás Kérdés

Mennyit dolgozhat a kft.-ben 20 százalékos tulajdonnal rendelkező tulajdonos, aki egyébként a kft. alkalmazottja? Kell-e erről munkaidő-nyilvántartást vezetni?

Munkaidő-nyilvántartás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Hogyan kell szabályosan vezetni a munkaidő-nyilvántartást, ha a dolgozó feladata az ügyfelek felkeresése, be kell írni a munkaidő-nyilvántartásba, hogy hány órakor, hová megy? Amikor nem jön be a cég székhelyére, egész nap "úton" van, akkor hol a munkavégzés helye, ideje? Válaszát előre is köszönöm!

Tehergépkocsi-vezetők munkaideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségét szeretném kérni, hol találok pontos útmutatást a tehergépkocsi-vezetők munkaidejének elszámolására és nyilvántartására. Gondolok itt például a kötelező pihenőidőkre, stb. Előre is köszönöm. Szabóné Sós Ildikó

Jelenléti ív vagy munkaidő-nyilvántartás? Kérdés

Tisztelt Adózóna! Melyik munkaidő-nyilvántartás alkalmazása felel meg a törvényi előírásoknak, és melyek a kötelező tartalmi elemei? Tisztelettel: Jakus Tünde

Nem akar munkaügyi bírságot fizetni? Ezt kell tudni a nyilvántartásokról Cikk

Milyen az a jelenléti ív, munkaidő-nyilvántartás, amelyet, ha vezetek, biztosan elkerülhető a munkaügyi bírság? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Otthonról dolgozna? Így lehet távmunkában foglalkoztatni Cikk

Hogyan lehet gyeden lévő kismamát távmunkában foglalkoztatni? Mit kell tartalmazni a munkaszerződésnek, s milyen szabályok vonatkoznak a költségtérítésre?– kérdezte olvasónk. Hajdu-Dudás Mária szakértőnk válaszolt.

Kamionsofőr munkaidejének nyilvántartása Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünk 1 hónapja két fő kamionsofőrt alkalmaz. A normál bérszámfejtő programmal nem tudjuk a munkaidő-nyilvántartást megoldani. Szíveskedjenek segíteni abban, hogyan tudjuk a legegyszerűbben rögzíteni a kamionsofőrök munkaidejének nyilvántartását, és számfejteni a bérüket? Köszönöm a választ

Túlórázni kell a munkahelyen? Mit tehet a munkáltató és a dolgozó? Cikk

Gyakran előfordul, hogy a munkavállaló rendes munkaidejében nem tudja elvégezni a kiszabott feladatokat, mert előre nem látott teendők merültek fel, vagy ügyeletet rendel el a munkáltató. Ilyen esetekben rendkívüli munkavégzésről beszélünk. Cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mikor, hogyan rendelhető el a túlmunka? Mit tehet a munkavállaló, ha a munkáltató nem fizeti meg a bérpótlékot, vagy a törvényes kereten felül kötelezi túlmunkára? Mitévő legyen a munkáltató, ha a munkavállaló figyelmen kívül hagyja a túlórára vonatkozó utasítást, vagy éppen rendkívüli munkavégzés címén a lábát lóbálja az internet előtt?

Munkaidő-nyilvántartás vezetése Kérdés

Havi munkaidőkeret esetén (tehát nem mindig napi 8 óra és nem mindig ugyanabban az időben) a munkaidő-nyilvántartást hogyan kell vezetni, ami alapján történik a bérszámfejtés?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közvetített szolgáltatás/alvállalkozói teljesítés

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szeszes ital dekorációként

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Rejtett munkaviszony egyéni vállalkozó esetén?

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs