38 találat a(z) munkaerőhiány cimkére

Nagy a munkaerőhiány a takarítók között Cikk

Főként Budapesten és a Dunántúlon nehéz takarító-utánpótlást találni, egy főállású takarító legalacsonyabb bére 110 ezer forint, de ha többet vállal, havi 180-200 ezer forintos jövedelemmel is számolhat – derült ki egy felmérésből.

A munkaerőhiány miatt nőhet az új építésű lakások ára Cikk

Vélhetőleg nőni fog az új építésű lakások ára az idén, mert a munkaerőhiány miatt nagyobb költséggel jár az építkezés – mondta az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője vasárnap az M1-en.

Munkaerőhiány! Százezerhez közelít a betöltetlen álláshelyek száma Cikk

A nyilvántartott álláskeresők száma 16,4 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában az augusztusi zárónapon 283,3 ezer álláskereső szerepelt, több mint 50 ezerrel kevesebb, mint egy éve. Mindeközben 96 800 álláshely betöltetlen volt.

Belengetett járulékcsökkentés: mérsékelhető-e a munkaerőhiány? Cikk

Kevés az esély arra, hogy a nemzetgazdasági miniszter által kilátásba helyezett járulékcsökkentéssel önmagában kezelni lehetne az egyre nagyobb gondot okozó munkaerőhiányból fakadó problémákat – véli Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének (MAKSZOE) elnöke. Az egyesület szerint járulékcsökkentés helyett a vállalkozások terheinek csökkentésére volna szükség a hosszabb távú eredmény eléréséhez.

Mire készül az NGM? Ez a nagy terv Cikk

Az elkövetkező években tartósan három százalék fölötti gazdasági növekedést elősegítő gazdaságélénkítő tervet dolgoz ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – közölte a tárca államháztartásért felelős államtitkára beszélt a Magyar Hírlapnak adott, a lap keddi számában megjelent interjúban.

Látástól vakulásig? Ennyire terhelhetők a dolgozók Cikk

A munkaerőhiány egyre több munkáltató problémája. Ennek következtében gyakori, hogy a betöltetlen státusz(ok), a szabadságon, betegállományban lévők feladatait ideiglenesen a többi munkavállaló között kell felosztani. Áttekintettük ennek munkajogi lehetőségeit és korlátait.

Foglalkoztatási program indul Zalaegerszegen Cikk

Az egyre jelentősebb munkaerőhiány kezelését, illetve a munkanélküliség csökkentését egyaránt szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre - tájékoztatta a város önkormányzata szerdán az MTI-t.

Hiába a munkaerőhiány, nem kellenek az 55 év felettiek? Cikk

A foglalkoztatási ráta növelése megoldást jelenthetne a társadalom elöregedése miatt kialakuló munkaerőhiányra, mégis sok vállalatnál nincs a friss diplomások és az idősebbek bevonzására, illetve megtartására irányuló program. A Randstad Workmonitor legújabb felméréséből az is kiderült, hogy a magyar munkavállalók a legborúlátóbbak az elhelyezkedési esélyek javulásával kapcsolatban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close