81 találat a(z) munkáltatói támogatás cimkére

Lakáscélú munkáltatói támogatás: itt vannak a részletek! Cikk

Közzétették végre a nemzetgazdasági miniszter rendeletének tervezetét, amely lakáscélú bankhitelek visszafizetésére január elseje óta adómentesen adható munkáltatói támogatás végrehajtási szabályait tartalmazza. Mire lehet számítani?

Munkáltatói lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkáltató által adómentesen nyújtott lakástámogatással kapcsolatosan az lenne a kérdésem, hogy a cafetéria részeként adható-e? A cafetéria éves szinten maximalizálva van. Amennyiben a maximum részt már kiadta a munkáltató, afölött még adómentesen adható? A munkáltatónak kötelezettséget kell-e vállalni arra, hogy minden hónapban átutalja a törlesztés összegét, vagy megteheti, hogy amelyik hónapban van rá fedezet, utal, amelyikben nincs, ott nem? Mennyi időre kell elköteleznie magát? Előre is köszönöm válaszukat.

Lakáscélú munkáltatói támogatás ügyvédi iroda által Kérdés

Tisztelt Cím! Tájékoztatást kérek a következőkről. Egy ügyvédi iroda személyes közreműködő tagja úgy dönt, hogy 2014-ben az ügyvédi irodában munkavállalóként (alkalmazott ügyvédként) dolgozó feleségének adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást ad. A feleség szintén tagja az ügyvédi irodának.A feleség tulajdoni részesedése a lakásban nem 100 százalékos, hanem 90 százalékos. A maradék 10 százalékrészesedéssel a feleség édesanyja rendelkezik. Az ügyvéd feleségével és két gyerekével élnek az említett lakásban, amelynek beszerzési értékére vonatkozóan még 900 000 forint hitelkötelezettség áll fenn. A lakás három szobás, annak mérete nem haladja meg a lakáscélú támogatásra vonatkozó törvényi keretet. A hitel hátralevő törlesztő részleteinek összértéke nem haladja meg az ingatlan vételárának a 30 százalékát. A feleség Fundamenta lakáskölcsön megtakarítás összegével kivásárolja az édesanya 10 százalékos lakástulajdon-részesedését. Tehát 100 százalékban a feleség tulajdonába kerül az ingatlan. Az ügyvédi iroda nyújthatja-e az alkalmazott feleségnek a munkabére mellé adómentes lakáscélú támogatásként a lakáscélú hitel hátralévő törlesztő részleteit? Lehet-e ennek valami törvényi akadálya? Ha igen, akkor a munkáltatónak milyen dokumentációs kötelezettsége van azzal kapcsolatban, hogy az adómentes juttatás feltételeinek eleget tegyen? Milyen szempontokat kell figyelembe venni? Hallottam, hogy hamarosan megjelenik egy NGM-rendelet, amely pontosítja a lakáscélú munkáltatói támogatás szabályozását. Mikorra várható ennek megjelenése? Előre is köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel:

Támogatható-e a lakástakarék-pénztári kölcsön? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem szíves véleményét az alábbi kérdésre vonatkozóan: ügyfelem a Fundamentától vett fel lakásvásárlási kölcsönt. Tekinthető-e ez hitelintézet vagy államkincstár által nyújtott hitelnek, és ez alapján van-e lehetősége a munkáltatónak támogatást nyújtani, ha a jogszabály egyéb előírásainak megfelelnek a feltételek? Várom válaszát, üdvözlettel: Merckléné Pósa Judit

Lakáscélú munkáltatói támogatás Kérdés

Egy egyszemélyes kft. személyesen közreműködő tagja igénybe veheti-e a lakáscélú támogatást, mint munkáltatói támogatást? (Szerintem nem, az ügyfél kérésére kérdezem.)

Lakáshitel törlesztés adómentes juttatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha a hitelszerződésben a lakás tulajdonosa csak adóstárs, az édesapja az adós, az apa nevén van a hitelszámla, melyről havonta leemeli a bank a törlesztőrészletet, akkor a juttatást az apa munkáltatója adhatja, havi rendszerességgel a hitelszámlájára utalva? Technikailag mi a helyes megoldás? A választ előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close