81 találat a(z) munkáltatói támogatás cimkére

Lakáscélú munkáltatói támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Testvérem és még jelenlegi férje válnak, és azzal segíteném testvéremet, hogy a jelenlegi férje tulajdonrészét megvenném, részben hitelből, részben önerőből, 50 százalékos tulajdonrészt szerezve a lakásban. A tranzakció természetesen piaci áron zajlana. Felhasználható-e az adómentes munkáltató hiteltörlesztés jelen esetben a fennálló testvéri kapcsolatra tekintettel megvett ingatlan 50 százalékára? (A méltányolható lakásigény feltételei fennállnak.) Szükséges-e állandó lakcímként bejegyeztetnem a lakást, vagy elegendő tartózkodási címként? (Tényleges költözés nem történne ugyan, de a feltételeknek megfelelés miatt kérdezném.) Köszönöm segítségét előre is!

Munkavállalónak nyújtott lakáscélú hitel törlesztése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kaphat-e lakáscélú hitel előtörlesztéséhez adómentesen 5 millió forintot egy kft. tulajdonosa, aki a kft.-ben 36 órás munkaviszonyban végez tevékenységet, és emellett megbízási jogviszonyban 0 forintért ügyvezető? Ha igen, akkor a méltányos lakásigény vizsgálatán kívül kell-e a munkáltatónak vizsgálni, hogy bejelentkezett-e a lakásba, ha igen, elég-e az ideglenes bejelentkezés? Vagy állandó lakhelynek kell lennie az adott lakásnak? Köszönöm: Ildikó

Ennyi lesz a diákhitel kamata 2018-ban Cikk

A Diákhitel1 kamata 2,3 százalék marad a 2018. január 1-je és június 30-a közötti időszakban. A kötött felhasználású Diákhitel2 2017. október 1-je óta kamatmentes az állami kamattámogatásnak köszönhetően – közölte a Diákhitel Központ (DK) Zrt.

Így támogathatja a munkáltató dolgozója iskolarendszerű képzését Cikk

Idén január 1-jétől az szja-törvény már nem sorolja a béren kívüli juttatások közé az iskolarendszerű képzés költségének munkáltató által történő átvállalását, de úgy rendelkezik, hogy a munkáltató (ideértve a személyesen közreműködő tagja esetében a társas vállalkozást is) 2016. december 31-ét követően a 2016. december 31-én hatályos szja-törvény 71. paragrafus (6) bekezdésének d) pontjában meghatározott feltételekkel, de értékhatár nélkül egyes meghatározott juttatásként továbbra is részt vállalhat – a pénzbeli támogatásnál kedvezőbb adózás mellett – a munkavállaló tanulmányi költségeinek finanszírozásában.

Lakáscélú hitel munkáltatói támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. a munkavállalójának a lakáshitele törlesztéséhez adómentes támogatást szeretne adni. A feltételeket megvizsgáltuk egyetlen kérdésben nem vagyunk biztosak. A munkavállaló a lakása megvásárlásához a felvett hitelt három alkalommal módosította. A megkötött szerződést egy alkalommal bankon belül átütemeztette, majd átment egy másik bankhoz, ahol hitelkiváltás történt, majd bele is törlesztett a meglévő hitelbe, hogy gyorsabban teljen. A hitel maga jelenleg is a lakáshoz kapcsolódó, de a tőke kintlévőség jelentősen kevesebb. A kérdés az, hogy a jelenleg élő hitelszerződést lehet-e alapul venni, vagy az először megkötött hitelszerződés az alapja a támogatásnak?

Albérlet-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérném szíves segítségét az alábbi kérdésben: Új munkavállalónk (2017.08.11 a belépés dátuma) részére szeretnénk albérlet-támogatást fizetni. A munkavállaló heti 40 órás munkaviszonyban dolgozik, és állandó lakcíme a munkavégzés helyétől 100 kilométerre van. (A bérbeadó felé a munkavállaló által kifizetett összeg 35 ezer forint, ebből 30 ezer forintot szeretnénk átvállalni.) Az előző évben és most sem rendelkezett 60 kilométer távolságon belül állandó lakással. A bérbevételről kötelező, hogy számlával rendelkezzen a munkavállaló, vagy elég a banki átutalásról kinyomtatott papír? A megkötött bérleti szerződés rendelkezésre áll, és a munkavállaló nyilatkozata is arról, hogy az elmúlt 12 hónapban nem rendelkezett lakás tulajdonjogával, haszonélvezeti jogával. Adható a fenti feltételek mellett az adómentes lakhatási támogatás? Ha nem, milyen adóvonzata van? Hogyan kell ezt dokumentálni, és NAV felé bevallani? 2017. augusztus hónapra is kifizethető a teljes összeg, vagy arányosítani kell? Köszönöm a segítséget.

Munkáltatója támogathatja nyári koncert- vagy színházjegyvásárlását Cikk

Javában itt a fesztiválszezon, rengeteg a koncert és egyéb kulturális rendezvény, amit a magánszemélyek esetében a munkáltató/kifizető is támogathat.

Munkáltatói lakás célú támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. alkalmazottja használt lakást vásárol, az értéke 13 millió Ft, amit önerőből vásárol meg, hitelt nem vesz fel. A munkáltató szeretné őt támogatni. Megteheti a munkáltató, hogy lakáscélú támogatás keretében adómentesen juttat dolgozója számára? Használt lakásra adhat a munkáltató ilyen célú adómentes juttatást? Hogyan lehet így a támogatást nyújtani, ha nincs közreműködő bank?

Civil szervezet – lakáscélú hitel Kérdés

Az alapítvány egy alkalmazottjának van 4 millió 500 ezer forint lakáshitele. Kifizetheti-e az alkalmazott hitelét az alapítvány? A feltételekben van valami speciális, vagy ugyanúgy működik, mint egy vállalkozásnál? Elegendő egy kuratóriumi döntés a hitel egyösszegű kifizetéséhez? Köszönöm.

Lakáscélú munkáltatói támogatás adómentesen Kérdés

Kedves Kollegák! Egy munkáltató döntött a dolgozó lakáshitelének kiváltásáról adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás formájában. A dolgozó által benyújtott jelzálogkölcsön-szerződés szerint a kölcsön tartalmazza a korábban felvett lakáshitelből fennálló tartozást, illetve a dolgozó bankszámláján a kölcsön felvétel időpontjában meglévő negatív egyenleget. A szerződésben nem szerepel tételesen, hogy mennyi volt a korábbi lakáshitelből és mennyi a bankszámla negatív egyenlegéből származó tartozás. A bank a dolgozó kérésére sem nyilatkozott erről. Kifizethető-e a fenti kölcsönszerződés alapján az adómentes munkáltatói támogatás? Köszönöm.

Adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás II. Kérdés

Tisztelt Surányi Imréné! Köszönöm a kérdésemre adott válaszát, a válasza alapján a feltételeket újragondolva: adhat-e adómentes lakáscélú munkáltatói támogatást ugyanazon lakásvásárlásra a kft. a férjnek (A), a feleségnek (B), a fiúknak (X) és a lányuknak (Z) egyidejűleg 5-5 millió forint, 4*5= összesen 20 millió forintot az alábbi esetben? • A kft. 2 tagja, A és B, illetve X heti 40 órás munkaviszonyban áll a kft.-vel, Z egy másik cégnél fennálló heti 40 órás munkaviszony mellett havi 4 órás munkaviszonyban áll a kft.-nél, • A, B,X és Z nyilatkozik: egyik sem kapott több munkáltatótól egymást követően 5 év alatt 5 millió forintnál több támogatást, • A felhasználás lakáscélú: új lakás vásárlás, vételár: 32 millió forint, 30%-a 9,6 millió forint, A, B, X és Z is kap 5 millió forint támogatást, összesen a 4 személy 20 millió forintot, • A lakás 85,4 nm, a lakóhelyiségek alapterülete nm-ben: nappali: 27, 4, szoba1.:10, szoba2.:12,3 szoba3.:8,9, ez össz. 58,6 nm, egyéb helyiségek össz.:26,8 nm. A méltányolható lakásigény szerint ez 2 normál lakószoba+ 2 kisebb , 8-12 nm közötti szoba, az 1 szobának minősül, össz. 3 lakószoba. • Az együttköltöző családtagok: A, B, X és Y, : így mind a 4 esetén 4 fő, • A méltányolható lakásigény mértéke: a fenti 4 fő esetén: 3-4 fő maximum 4 lakószoba. Az új lakás 3 lakószobás: A, B ,X és Z esetén is megfelelnek a szobaszámnak, • Az új lakás tulajdonosai: A, B,X és Z: A, B , X és Z esetében is saját lakásnak minősül, • Az 5-5 millió forintot a kft. bankon keresztül adja, a bank utalja tovább A, B , X és Z számlájára.

Lakásépítés támogatása Kérdés

Egy kft. két tulajdonossal rendelkezik, de a társasági szerződés értelmében mindkettő alkalmazott, egyik 40 órában, a másik heti 10 órában. Igénybe vehető-e részükre a lakásépítési támogatás fejenként 5 millió forint értékben?

Lakáshiteltörlesztés cégből munkavállalónak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünket megkereste az egyik hitelintézet, hogy a hatályos jogszabályok szerint a cégből fizetheti a dolgozók lakáshitel törlesztését. Valóban adómentes ez mind a munkáltató, mind a magánszemély részére? Adható úgy, hogy csak azoknak a dolgozóknak, akiknek van lakástörlesztésük, akinek nincs, az pedig nem kap semmit? Vagy csak cafeteria elemként adható? Köszönöm szépen a tájékoztatásukat!

Munkáltatói támogatás lakáshitel-törlesztéshez Kérdés

Egy alkalmazottnak a férjével együtt van lakáshitele. A férj az adós, az ő bankszámlájáról megy a törlesztés. A feleség adóstárs. A feleségnek kettő 4 órás munkahelye van. A feleség mindkét munkáltatója adhat a hiteltörlesztéshez támogatást? Ez a törlesztőrészlet 30 százalékáig terjedhet munkáltatónként? Köszönöm.

Lakáshitel-törlesztés támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A témában a kérdéseket, válaszokat elolvastam, de még mindig lenne kérdesem. Munkavállalónk Fundamenta lakáshitelt vett fel, aminek a törlesztését cégünk szeretné fizetni. Kérem, írják le részletesen, hogy milyen lépéseket, milyen sorrendben kell ehhez megtennünk, mint munkáltatónak, illetve milyen lépéseket kell megtennie a munkavállalónak? Kivel kell beszélnünk, kivel kell szerződnünk? Esetleg a Fundamentával és a cég számlavezető bankjával is? Mit kérjünk tőlük? Úgy hallottam, más megítélés alá esik az adómentesség akkor, ha még nem vette fel valaki a hitelt, és a cég ennek érdekében támogatja, vagy ha már a meglévő hitelét vállalja át, és a hiteltörlesztést fizeti a cég. Úgy hallottam, hogy az utóbbi esetben nem 30%-ról van szó, hanem évente 5 millió forintról. Ez igaz? Vagy mindkét esetben csak a vételér 30%-a lehet adómentes támogatás összesen? Munkavállalónk a hitelt 15 évig törlesztené a hitelszerződés alapján. Mennyi az az összeg, amit mint cég havonta helyette kifizethetünk, és ennek mi a menete (elnézést ezt kérdeztem először fent)? Még soha nem intéztünk ilyet sem mi, sem a munkavállaló, ezért vagyunk tanácstalanok a technikai kivitelezésében. Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Művészeti tárgy mint ingóság

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close