24 találat a(z) minimálbér 30 százaléka cimkére

Minimum járulék fizetése: élő problémák, eldőlt kérdések Cikk

A munkaviszonyban álló dolgozó díjazására vonatkozóan a társas vállalkozó tagi jövedeleménél lényegesen kötöttebb szabályok vonatkoznak. A társas vállalkozó akár díjazás nélkül is tevékenykedhet, illetve tagi jövedelmét lényegében bármilyen ütemezésben elszámolhatják vele. Ezzel szemben a munka törvénykönyve számos előírást tartalmaz a munkabér megállapításával, kifizetésével, védelmével összefüggésben.

Egyházi személy foglalkoztatása megbízási díjjal Kérdés

Felhasználási és megbízási szerződés után a kifizetőt terhelő járulékok Kérdés

Kis összegű megbízási díj Kérdés

Főállású katás, kft.-ben tag, ügyvezető Kérdés

Szerzői jogdíjas nyugdíjas szocho kötelezettsége Kérdés

Minimum tb-járulékalap középfokú végzettséget igénylő munkakörben Kérdés

Minimum járulékalap 07.01-től Kérdés

Járulékfizetés július 1-jétől Kérdés

Megbízási díj Kérdés

https://adozona.hu/kerdesek/2020_2_11_Megbizasi_dij_yvb "Tisztelt Tünde! A jogviszony tartama (tehát, hogy az csak a munkavégzés napjain, vagy a hónap egészében áll-e fenn) a tevékenység jellege határozza meg. (Például oktatási tevékenység esetén – noha az előadások meghatározott időpontban vannak – életszerű, hogy a tanfolyam, vagy tanév teljes tartama figyelembevételre kerül, hiszen az oktatónak felkészülési időre is szüksége van, illetve folyamatosan rendelkezésére áll a tanítványainak.) Tehát, ha a tevékenység csak meghatározott napokra korlátozódik, akkor a teljesítésigazolás szerinti napokon áll csak fenn a jogviszony és ennek megfelelően kell a biztosítási kötelezettsége." Tisztelt Széles Imre ! Szakmai segítségét köszönöm ! A megbízott a fenti időszakban oktatási tevékenységet végez havi bruttó 30 000 forintért, gyerekeknek kosárfonást tanít. Elszámolásakor a havi teljes időszakot vettem figyelembe, (például január időarányosan bruttó 12 000 forint), mivel jövedelme nem érte el a minimálbér 30 százalékát, nem vontam tőle egyéni járulékokat. Megfelelően járok-e így el? Köszönettel: Tünde

Adóelőleg-nyilatkozat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti 36 órát meghaladó munkaviszony melletti egyéni vállalkozó 2020. januártól megbízási díjban (más kifizetőtől) is részesül. A megbízási díjból származó összeg meghaladja a minimálbér 30 százalékát, tehát biztosítási jogviszonyt eredményez. Mivel az egyéni vállalkozásból származó jövedelem után tételes költségelszámolás kerül alkalmazásra, ezért adóelszámoláskor a megbízási díjra is ezt a költségelszámolási módot kell alkalmazni. Van-e rá lehetőség, hogy év közben nem a 10 százalék költséghányad figyelembevételét kéri, hanem a megbízási díj teljes összege adó- és járulékalapként kerülne figyelembevételre? A megbízási díjjal szemben ugyanis nem merül fel költsége, adóelszámoláskor pedig nincs mód kétfajta költségelszámolás alkalmazására. Előre is köszönöm megtisztelő válaszukat! Tisztelettel: Dézsenyiné H. Anett

Rokkantsági ellátás megszüntetés keresetkorlátjának megállapítása Kérdés

Tisztelt Szakértő. Egy kft. ügyvezetője rokkantsági ellátásban részesül, nem tagja a kft.-nek, és az ügyvezetői tevékenység mellett heti 36 órát elérő munkaviszonnyal is rendelkezik egy másik cégnél. A kft. ügyvezetői feladatait megbízási szerződés keretében látja el, megbízási díja havi bruttó 40 000 forint, azaz nem éri el a minimálbér 30 százalékát, vagyis nem minősül biztosítottnak. A kérdésem az, hogy ezt a bruttó 40 000 forint összeget – tekintettel arra, hogy az összeg nem képezi járulékfizetés alapját – figyelembe kell-e venni a rokkantsági ellátás keresetkorlátjának megállapításánál (Mmtv. 13. § 1/d. pont). Szíves válaszát előre is köszönöm.

Köteles-e figyelembe venni a kereseti igazolást a nyugdíjbiztosítási nyilvántartástartást vezető szerv? Kérdés

TISZTELT Szakértő(nő)! Egyik munkatársunk 2010.05.03-tól 2010. 07.16-ig megbízási jogviszonyban dolgozott az Oktatási Hivatalnak, melynek "Összevont igazolása" szerint 26 985 forintot vettek figyelembe nyugdíjjárulék-alapként, és ez után le is vonták a 10 százalékos nyugdíj-járulékot. Ám ezt az összeget nem hajlandó figyelembe venni a nyugdíjbiztosítási adatokat nyilvántartó szerv, arra hivatkozva, hogy a kereseti igazolásban szereplő összeg nem éri el a minimálbér 30 százalékát. Joga van-e a nyugdíjbiztosítási adatokat nyilvántartó szervnek felülbírálni, figyelmen kívül hagyni a foglalkoztató által kiadott és a NAV-hoz is bejelentett igazolások tartalmát? Mit lehet/kell tenni ebben a helyzetben a "nyugdíjbiztosítási adatok egyeztetési eljárása" során?! Kérjük, hogy válaszát szíveskedjék tételes joghelyekre való hivatkozással alátámasztani!

Bejelentési kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási szerződéssel, a minimálbér 30 százalékát el nem érő jövedelemmel foglalkoztatott személy jogviszonyát a kifizetőnek a T1041 -es nyomtatványon le kell jelenteni? A nyomtatvány a biztosított magánszemély adatairól és a jogviszonyáról szól, ugyanakkor a jövedelem nagyságára való tekintettel a jövedelemből nem kell járulékot (egészségbiztosítási és nyugdíj) levonni. Tisztelettel Szné M.

Gyed melletti foglalkoztatás Kérdés

A http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_25_GYED_melletti_foglalkoztatas_yhr linken lévő válaszhoz az alábbi kérdést szeretném feltenni: Egyik vállalkozásunknál is felmerült, hogy a jelenleg gyeden lévő kolléganő havi 2-3 hétvégén besegítene a (vendéglátó) kft.-ben, melyre ezek szerint célszerűbb megbízási szerződést kötnünk, mint a jelenlegi fizetés nélküli szabadságot felbontani és a jelenlegi főállású munkaszerződését részmunkaidőssé módosítani. Örök dilemmám viszont a járulékalap meghatározása. Ha folyamatos megbízási szerződést kötünk havi elszámolással, akkor havi szinten kell nézni a biztosítási jogviszony státuszt vagy napi szinten? Nem mindegy, hogy a minimálbér 30 százalékát havi szinten nézem, vagy csak azokra a napokra, melyen dolgozott. Melyik az irányadó számítás?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kockázati biztosítás egyéni vállalkozó esetén

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Katás vállalkozó tárgyieszköz-vásárlás

Szipszer Tamás

adószakértő

Kilépés kata alól

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs