5 találat a(z) megállapodás egészségügyi szolgáltatásra cimkére

Tb-megállapodások, egészségügyi szolgáltatási járulék: várható változások Cikk

2019. november 12-én nyújtották be a T/8021. számú törvényjavaslatot, mely a társadalombiztosítás ellátásaira jogosultakról, valamint ezen ellátások fedezetéről szól. A benyújtott javaslatban a jelenlegi 1997. évi LXXX. törvényt és annak végrehajtási rendeletét szerkesztették egybe, kiegészítve új, módosító szabályokkal. Írásunkban a 2020. július 1-jétől a nyugdíjra, illetve az egészségügyi szolgáltatásra köthető megállapodások, továbbá az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése kapcsán várható változásokról adunk tájékoztatást.

Így lehet egészségügyi szolgáltatásra megállapodást kötni Cikk

A magyar társadalombiztosítás keretében igénybe vehető egészségügyi szolgáltatás (egyebek mellett orvosi ellátás, betegszállítás, támogatottan vásárolható gyógyszer, gyógyászati segédeszköz, gyógyfürdőellátás) egyik fedezete a megállapodás alapján fizetett járulék. Az alábbi cikkben az egészségügyi szolgáltatásra köthető megállapodást és az ezen megállapodáson alapuló ellátásokat ismertetjük.

Egészségügyi szolgáltatások: mikor érdemes megállapodást kötni? Cikk

Előadások során már többször felvetődött, hogy mikor érdemes megállapodást kötni az egészségügyi szolgáltatásokra és mikor kell az egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni. Vázoljuk, mi a hasonlóság és különbség az egészségügyi szolgáltatásra kötött megállapodás és az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés között.

Új: a zöld, piros, kék és barna után itt a sárga lámpa az egészségügyben Cikk

Az eddigi négy után egy újabb szín, a sárga jelzi az orvosnál a beteg társadalombiztosítási státuszát. Összefoglaltuk, miről árulkodik az új szín, illetve mi olvasható ki abból, ha a másik négy lámpából gyullad ki a valamelyik.

Nő a várakozási idő az egészségügyi szolgáltatási megállapodásoknál Cikk

Nehezebb lesz hozzájutni egészségügyi szolgáltatáshoz megállapodás alapján augusztustól – többek között ez is szerepel a júniusi adócsomag elfogadott passzusaiban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Lakásétterem

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ingatlan tulajdonjogának átadása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Gyedhez 365 nap

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close