144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Vége a magánnyugdíjpénztárnak: a tagdíjat buktuk vagy nyugdíjat? Cikk

A magánnyugdíjpénztári tagoknak január végéig kell dönteniük, hogy visszatérnek-e az állami nyugdíjrendszerbe, vagy maradnak az eddig kötelező, mostantól csak önkéntes rendszerben a nyugdíjmentő törvénycsomag elfogadása után, amely várhatóan december közepétől érvényes - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter szerint ez nemcsak az alkotmányos alapjogokat, hanem az emberi méltóságot is sérti.

Megszűnnek a magánnyugdíjpénztárak Cikk

Megszűnik a magánnyugdíjpénztár, a jelenlegi 38 százalékos GDP-arányos adócentralizáció 33 százalékra csökken 2014-re - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság kedden rendezett budapesti adókonferenciáján.

Magánnyugdíjpénztárból vissza államiba: mit nyernek és mennyit bukhatnak a tagok? Cikk

Aki magánnyugdíjpénztártag és havonta 200 ezer forintot keres, az valamivel több, mint egyhavi jövedelméről mond le az állam javára a következő másfél évben. Nyugdíjjárulékként ugyanis ennyit vonnak le tőle, ahelyett, hogy tagdíj formájában az egyéni számlájára utalnák azt.

MI lesz az állami pénztárba visszalépők pénzével? Cikk

Az állam 2011-ben 540 milliárd forintnyi magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott készpénzforrást akar bevonni a költségvetési, immáron 6 százalékos deficit csökkentésére. Csakhogy Angyal József okleveles adószakértő szerint több probléma is van ennek az 540 milliárd forintos magánvagyonnak a felhasználásával.

Magánnyugdíj: már az októberi fizetésünket is érinti Cikk

A törvény szövege novemberben esedékes magánnyugdíj-tagdíj mértékéről szól. November 12-én az október havi magánnyugdíj tagdíjak esedékesek. Emiatt az október havi bérszámfejtéshez módosítani kell a bérszámfejtő szoftvereket és az APEH 1008-as nyomtatványát is.

Visszalépés magánnyugdíjpénztárból államiba: mikor lesznek új feltételek? Cikk

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott alighanem rátalált a magánnyugdíjpénztárak bajainak fő okozóira, a „luxushasznot” bezsebelő vagyonkezelőkre, akiket ettől hamarosan megfosztanak. A Hírszerzőnek adott interjúban a fideszes képviselő a nyugdíjügyek más vonatkozásairól is beszélt.

Téves kommunikáció: nincs kompenzáció a magánnyugdíjaknál Cikk

Tévhit, hogy az állam elvonja a magánnyugdíj tagdíjat, csupán annak mértékét változtatja meg. Emiatt a téves kommunikáció miatt érdeklődik mindenki a kompenzációról.

Példátlan érvelés a magánnyugdíjpénztári tagdíjak eltérítésére Cikk

Veszélyben a nyugdíjak kifizetése - ezzel is magyarázza a Fidesz a magánpénztári járulékok eltérítését -, noha az utóbbi években ez a kérdés egyszer sem merült fel komolyan, hisz a 13. havi nyugdíj bevezetése után éppen a mostani kormány javasolta a tizennegyedik havi ellátás bevezetését.

Magánnyugdíjpénztári tagdíjak: mikor jár jól mindenki? Cikk

A magánnyugdíjpénztári tagdíjak tovább utalásának felfüggesztése nem ördögtől való. Az állam csak kölcsönvenné a magánnyugdíj-pénztárakba befizetett összeget, amelyre minimum jegybanki alapkamatot, legfeljebb a pénztárak átlagos éves hozamának megfelelő kamatot fizetne, mindenki jól járhatna.

Három pótadóval 221 milliárd forint folyik be idén az államkasszába Cikk

Idén összesen 221 milliárd forintot spórol meg az állam a három "pótadóval" és a magánnyugdíj-pénztári befizetések állami nyugdíjkasszába irányításával. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányfő szerdai beszéde után azt mondta: ez az összeg szükséges ahhoz, hogy az örökölt gazdasági folyamatokból következő államháztartási deficitet visszakorrigálják 3,8 százalékra.

Mire költenék a magánnyugdíjpénztári bevételeket? Cikk

A magánnyugdíjpénztárakba érkező tagdíjbevételekkel kozmetikázná szebbé államháztartási hiányát kilenc uniós tagállam. Ezt a lehetőséget azonban aligha adnák ingyen: az így számolóknak valószínűleg a mostani elvárásoknál alacsonyabb deficitet írnának elő.

PSZÁF: a pénztárak első negyedéves hozama kiemelkedően magas volt Cikk

A magánnyugdíjpénztárak első negyedévi átlaghozama 6,6 százalék, az önkéntes nyugdíjpénztáraké 5,86 százalék volt, ami történelmi összevetésben kiemelkedősen magas - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a honlapján megjelent hétfői jelentésben.

Nyugdíj: kinek kellene visszalépni a magánból az államiba? Cikk

Egyhavi nyugdíját is elveszítheti az a magánkasszatag, akinek kellene, de mégsem lép vissza az egypilléres rendszerbe. Mégis sokan tétlenek. A HVG cikkét olvashatják.

Sérülhet a tagok érdeke a magánnyugdíjpénztárak átalakulásakor Cikk

Több olyan eleme van a jelenlegi magánnyugdíjpénztári rendszernek – ilyen a felhalmozási időszak során összegyűjtött megtakarítás egyösszegű felvételének lehetősége vagy az örökölhetőség is –, amelyek megszüntetése alapjaiban sértené a tagság érdekeit, ezért a rendszer tervezett átalakítása több szempontból is aggályos lehet.

Felmérés: mit tudunk a magánnyugdíjpénztárakról? Cikk

Az elmúlt évben kialakult pénzügyi válság hatása nem kedvezett a megtakarítások gyarapodásának - olvasható az Évgyűrűk Magánnyugdíjpénztár sajtóközleményében. A pénztár megvizsgálta hogyan hatott ez a környezet a pénztártagok megtakarítási szándékaira, hogyan ítélik meg nyugdíjcélú felhalmozásaik jövőjét a majdani nyugdíjasok.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kata

Szipszer Tamás

adószakértő

Ifa külföldi gyakornok után

Szipszer Tamás

adószakértő

VISSZADÓ

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs