144 találat a(z) magánnyugdíjpénztár cimkére

Magán-nyugdíjpénztári reálhozamok: áprilistól fizethetik Cikk

Az állami nyugdíjrendszerbe visszalépő magán-nyugdíjpénztári tagok reálhozamának kifizetése 2011 április közepétől kezdődhet meg - tudatta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Állami nyugdíj és egyéni számlavezetés: májusban kiderül Cikk

Magyarország visszatér a kétpilléres nyugdíjrendszerre - egyebek mellett ezt mondja ki a kormánynak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló, a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent határozata. A csütörtökön hatályba lépő rendelkezés szerint május végére kell elkészülnie a társadalombiztosítási (tb) nyugdíjrendszerben az egyéni számlavezetésre vonatkozó szabályozásnak.

Állami nyugdíjrendszer: döntöttek a visszalépés szabályairól Cikk

Döntött a kormány azokról az eljárási szabályokról, amelyek az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépéshez kapcsolódnak - közölte a kormányszóvivő szerdai budapesti sajtótájékoztatóján, a kabinet ülése után.

Azonnali segítséget kér a pénztárszövetség az EB-től Cikk

A Stabilitás Pénztárszövetség az Európai Bizottság elnökétől, José Manuel Barrosótól kért azonnali segítséget "3 millió magyar munkavállaló érdekeinek megvédésében", egyben felszólította Schmitt Pált, hogy a hétfőn elfogadott törvényt küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra és bejelentették azt is: kalkulátorral kívánják segíteni az átlépési döntésben a tagokat.

Szavazott a parlament a nyugdíjrendszerről: január 31-ig kell dönteni Cikk

Átalakul a nyugdíjrendszer; az Országgyűlés hétfői döntése értelmében a magán-nyugdíjpénztári tagoknak január 31-ig dönteniük kell: maradnak, vagy belépnek az állami rendszerbe. A döntésről nyilatkozniuk azoknak kell, akik a maradást választják, ezt személyesen kell megtenniük nyugdíjbiztosítási igazgatási szervnél. Az átlépők adómentesen vehetik ki az infláció feletti hozamukat.

Kósa a magánnyugdíjról: "visszaadták az embereknek a döntés szabadságát is" Cikk

A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket.

Magánnyugdíjpénztárak: hétfőn dönt a Parlament Cikk

Várhatóan nagyjából öt órán keresztül szavaznak a képviselők ma az Országgyűlésben: döntenek egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó "salátatörvényről".

Világgazdaság: nőtt a magánnyugdíjpénztárak vagyona Cikk

Csaknem 125 milliárd forint hozamot produkáltak a magánnyugdíjpénztárak a harmadik negyedévben, ezzel az idén már 240 milliárd forintnál is többet nyertek a "nyugdíjtőzsdén" a tagok - írja a Világgazdaság csütörtöki száma a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) friss jelentésére hivatkozva.

Selmeczi a felelősen gondolkodó magyarokhoz szólt Cikk

A nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott szerint egyre több a hír arról, hogy nincs jó kezekben a magán-nyugdíjpénztári vagyon, a pénztárak veszteségeket szenvednek el. "Aggódunk, hogy ez a folyamat január végéig felgyorsul" - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Selmeczi Gabriella, aki megerősítette: a magán-nyugdíjpénztári megtakarítások reálhozama adómentes lesz.

Magánnyugdíjpénztárak: van, akinek érdemes lesz maradni Cikk

A magánnyugdíjpénztári tagok többsége valószínűleg magasabb nyugdíjra számíthat, ha visszalép az állami rendszerbe, de vannak olyanok, akiknek megéri a pénztárban maradni - írja hétfői számában a Népszabadság.

Lengyelország nem követi a magyar példát nyugdíjügyben Cikk

Lengyelország nem követi Magyarország példáját a nyugdíjrendszer területén, Varsó tartózkodik a radikális változtatásoktól - jelentette ki hétfőn a lengyel kormányfő vezető gazdasági tanácsadója.

Szijjártó: a kormány az emberek oldalán áll Cikk

A kormány az emberek oldalán áll: megszüntetik azt a kényszert, hogy az embereknek "MSZP-pénztárakba" kell fizetniük nyugdíjcélú megtakarításaik egy jelentős részét - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön az MTI-vel arra reagálva, hogy az MSZP szerint a kormány megbünteti az embereket.

CIB: öngondoskodás nélkül jön az elszegényesedés Cikk

Az állami nyugdíjak jelenlegi havi 88 ezer forintos átlagértékének jövőbeni alakulása elszegényedéssel fenyeget, öngondoskodás nélkül nem akadályozható meg az elszegényedés - hangzott el a CIB Bank keddi sajtótájékoztatóján.

Magán-nyugdípénztári hozamok: adózni kell a visszalépőknek Cikk

Adózniuk kell az állami nyugdíjrendszerbe visszalépőknek a magán-nyugdíjpénztári reálhozam után - mondta szombaton Selmeczi Gabriella a HírTv-nek.

Magánnyugdíjak államosítása: a vasasok is tiltakoznak Cikk

A Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöksége elutasítja a magánnyugdíj- pénztári tagok egyéni befizetéseinek államosítását, a közjogi méltóságokkal ezt levélben is közlik - tájékoztatta Balogh Béla, a szakszervezeti tömörülés országos elnöke az MTI-t pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyházból egyesület – ingatlanok

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Alapítvány átad

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Mezőgazdasági vállalkozóból őstermelő

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs